Reklama

Reklama

Šmoulové: Zapomenutá vesnice

  • USA Smurfs: The Lost Village (více)
Trailer 1

V tomto novém, zcela animovaném filmu o Šmoulech se Šmoulinka po nálezu tajuplné mapy vydává společně se svými nejlepšími kamarády Koumákem, Nešikou a Silákem na vzrušující a napínavou pouť Zakázaným lesem plným kouzelných stvoření, aby nalezli tajemnou, dávno ztracenou vesnici dříve, než se to podaří zlému kouzelníkovi Gargamelovi. Na své dramatické cestě plné akce a nebezpečí jsou Šmoulové na stopě objevu největšího tajemství šmoulí historie! (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (125)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Bola som si skoro istá, že som týchto Šmolkov už videla, ale veruže nie a tak o to viac som milo prekvapená. Ani neviem prečo, no čakala som niečo horšie. Od 4 hviezdičiek ich delí len hudba a pesničky, lebo boli fakt hrozné. Ale inak sa mi tento farebný animáčik páčil. Animácia je fakt krásna, dej zaujímavy, Šmolkovia zlatí a celé je to nápadité, celkom vtipné a hlavne také milé. Deťúrence sa celý čas tvárili spokojne a ja som si oddýchla a pospomínala na detstvo a na kreslených Šmolkov. Najviac sa mi páčil Papa Šmolko a potom obyvatelia Lost Village, nebudem prezrádzať viac, ak ste film ešte nevideli. Prezradím len, že tatkovi Šmolkovi sa výlet oplatil😉 A ešte dodatok, tá lienka bola tiež super. 3,5* ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Co se týče pohádek, byly devadesátky pro nás šťastné období. Moc mě mrzí, že se dnes už nevysílají takové klenoty jako Rychlá rota, Gumídci apod. Akorát teď běží Kačeří příběhy. Šmoulové patří taky našeho výsostného dětství. My měli dokonce nálepky Šmoulů všude po koupelně. A tito Šmoulové se docela vrací k tradici původních pohádek. Jen s tím rozdílem, že moc skutečných Šmoulů nepoznáme. Hnedle se totiž vydáváme úplně někam jinam. Místo toho však poznáme zcela nové Šmoulí holky. Film je zaměřen vyloženě na dětské diváky, což ale není na škodu. Zaujme i barevností a je to zcela jistě zábava pro celou rodinu. ()

Reklama

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

To byly doby, kdy se vysílal původní seriál a všichni jsme na něj koukali, byť to nebyla žádná dokonalost. Novodobí Šmoulové nejsou úplně špatní, dokonce jsem se zde těšil na kompletní animák bez "reálného" hraného světa, ale paradoxně to fungovalo ještě hůře než předchozí snímky. Všechno je zde hezký barevné, kouzelné, ale vlastně o ničem. Možná to je tím, že poslední dobou jsou celovečerní filmy založené na obsahu, který dříve plnil funkci jednoho dílu seriálu... ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Podle me nejbarevnejsi, nejefektnejsi a koneckoncu vlastne nejlepsi Smoulove doposud. Co me trochu zmatlo, ze je to prvni samostatny cistokrevny 3D animak (kdyz nepocitam kratke filmecky jako "Smoulokoleda" [2011]) a nijak nenavazuje na polo-animovane filmy s lidskymi herci. Tohle je zkratka obdoba "Asterix: Sidliste bohu" (2014) s tim rozdilem, ze 3D podobu Smoulu uz jsme si meli moznost okouknout ve zminenych hranych snimcich. Svym zpusobem je to mozna ulehceni prace, protoze se nemusi autori starat o klicovani realnych hercu s animovanymi postavickami. Na druhou stranu to, co predvadi vizual, je opravdu nadhera. Film je pestrobarevny od zacatku do konce - spousta kvetin, novych zviratek apod. Je to vpodstate prehlidka 3D efektu a ve 2D clovek prijde o hodne. Neustale prulety, prelety, vsemozne particle efekty (jiskry, kouzla...), netradicni voda...dokonce i Gargamel s Azraelem vypadaji ve 3D hezky. K tomu perfektni soundtrack s dobre vybranymi songy, ktere stoji i za samostatny poslech - napr. pisnicku od M. Trainor pred zaverecnymi titulky si budete podupavat stejne jako kdysi davno vypalovacku s Oslikem na konci prvniho Shreka :) Opravdu nevim, co bych vytknul. Dej sice neni kdovijak slozity, je to vlastne takova "cesta tam a zase zpatky" na motivy "Avatara", ale opet je to dojemne a s ponaucenim jako predchozi hrane snimky. Pokud se to libilo mne, pro nejmensi to musi byt pecka uz tuplem. Takhle ma vypadat pohodovy film pro deti. ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Z dosavadních nových šmoulích celovečeráků (filmy z roku 2011 a 2013) se jedná asi o nejlepší počin, snad i díky tomu, že film je tentokrát kompletně animovaný bez živých herců na place a odehrává se čistě ve světě Šmoulů. Nejvíce prostoru dostává čtveřice šmoulů - Šmoulinka, Silák, Koumák a Nešika, kteří se vydávají hledat ztracenou šmoulí vesnici, aby ji varovali před Gargamelem. Stejně jako tomu bylo u předchozích dvou filmů, i zde je Gargamel hlavním nosným pilířem celého filmu (i když tentokrát už u toho není Hank Azaria), k čemuž do značné míry připspívá i naprosto excelentní dabing Jiřího Lábuse a hromada skvělých a vtipných hlášek. Mnoha vtipným situacím napomáhají i Gargamelovi "nahrávači" v podobě kocoura Azraela a přitroublého supa Montyho. Šmoulinka je opět středobodem celého příběhu a je zde kladen velký důraz na její nešmoulovský původ. Nápad s vesnicí plné dalších "šmoulinek" (ale tentokrát se šmoulím původem) je poměrně zajímavý. 70% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Na začátku filmu, kdy se Šmoulinka nudí, tak se do okna kouká nějaký šmoula, ale v dalším záběru tam není. (FriggoCZ)
  • Producent Jordan Kerner chtěl, aby vznikl celý animovaný film o modrých skřítcích už v roce 2004. Chtěl ho natočit ve studiu Paramout Pictures, ale nakonec místo toho v Sony Pictures Animation vznikli Šmoulové 1 a 2. (111.)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. dubna 2017 v Culver City (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama