Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční

Recenze (616)

plakát

Kamarádi (1969) (seriál) 

Úsměvný seriál zachycující život tří kamarádů, který má dobrý humor, jasnou pointu a nejasné herecké výkony. Ale co, psal se rok 1969 a seriál byl plný dětí. Každý nějak začínal.

plakát

Toy Story: Command Center (2011) 

Jako amatérský stop-motion minifilm od dětí ve věku 10-13 je to fajn. Jenže tohle 10-letý děti nedělaly. A navíc je to reklama.

plakát

Jak stvořit dívku (2019) 

Dobrý béčko pro mladistvý. How to build a girl je velmi dobře zformované dílo pro chápání teenagerů a zároveň fungující jednohubka pro starší, kteří si chtějí odpočinout u něčeho z dob, kdy také byli součástí emo subkultury, poslouchali rockové kapely a nenáviděli svoje rodiče. V tom se najde snad každý, proto se každému bude film líbit. Z hlediska filmového také nejde o béčko k zahození, jelikož ho provází celkem fajnová depresivně rocková hudba, herci se jakžtakž snaží být reální a kapka humoru tam taktéž občas prolétne, ale určitě nic pro suchary, zas tak originální pecka to není.

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Tak jsem si zase pobrečel. Podivuhodný případ Benjamina Buttona je prostě nádhernej film po všech stránkách, především za to může samozřejmě ta příběhová stránka, jelikož jde o zfilmovanou knihu Scotta Fitzgeralda, ale to její zpracování, jen žasnu. Jako by režisér David Fincher vyzobával ty epické scény z kultovních filmů, jako je Titanic, Forrest Gump, Karlík a továrna na čokoládu, Grandhotel Budapešť atd. Každý z těchto snímků má svou vlastní atmosféru a tu jednu nezapomenutelnou scénu, kterou si při vyslovení daného snímku vybavíme. Ale zde? Jelikož jde o "rekapitulaci" celého života, jako tomu je například u Forresta, má těch scén nespočet, počínaje humornou scénou šlápnutí na dítě už tehdy skvělým (a mým oblíbeným) hercem Mahersalem Alim až po poslední výdechy hlavního hrdiny, scéna, po které jsem deset minut brečel jak malá holka. Skvěle vybraní charismatičtí herci byly ověnčeni ještě skvělejší hudbou známého skladatele Alexandra Desplata, která dodávala snímku takový všední, ale zároveň snový pocit a snad jediné, co lze vytknout, je maskování, které mě občas až bilo do očí. Chápu, že musí bejt asi problém sehnat na určité životní pasáže věkově rozdílné herce, kteří však budou vypadat i přesto podobně, ale mě to 2 hodinové koukání na Brada Pitta jednou v 60, jednou ve 30 a jednou dokonce v 15 připadalo fakt dost divný a sureální. A čím víc se snažili, tím horší to bylo.

plakát

Toy Story 4: Příběh hraček (2019) 

Toy Story čtyřka už je jen pilováním dosavadních tří dílů, tedy stejný koncept, jiné postavy. A musím uznat, že s tou animací je Pixar vážně machr, dokáže vyvolat přesně ty emoce, které by podle příběhu měly naskočit. Dobrodružná nálada mě, stejně jako od prvního dílu, provázela i dílem tímto, a ten konec.. to je prostě citová ždímačka, až mi málem slza ukápla. Sklenice byla naplněna přesně po okraj, v této sáze bylo řečeno vše, co řečeno být mělo. Takže apeluji na Disneyho, až budou docházet peníze, doufám, že se neobrátíš na Příběh Hraček, protože to bys sklenici převrhl a už by šlo všechno do sraček. Tak se snaž!

plakát

Spring Breakers (2012) 

Znáte ten pocit, kdy máte v hlavě skvělej příběh plnej cecků, prdelí, zbraní a drog? Ten pocit možná znáte, jo. Ale už si nevzpomínáte na to, že by šlo ten maglajz z hlavy dostat i na plátno. Inu zde se to povedlo. Příběhem sice může Spring Breakers naznačovat něco, co si dnešní společnost přeje vidět, ale zpracováním už to tak úchvatný není. Party life od hudby, přes kameru a herce, až po dialogy mezi nimi. Všechno se zdá nedotažené do konce, jako by byl snímek stále rozpracovaný, ale zatím pouze v první třetině.

plakát

Vivárium (2019) 

Z traileru možná Vivarium vyzní jako cool divná pecka, ale ve filmu nezjistíte o moc víc. Monotónní příběhová linie, která vás díky absenci hudby přestane po 15 minutách bavit, herci, na které jsem se sice těšil jak na Vánoce, ale jejich výkony teda nic moc a scénář, který by se dal v pohodě zmáčknout do pěkné půlhodinky. Nic víc totiž nedostanete. Jsou zde jen slabé "výkopy" k nějakému vysvětlení, ale jinak jde pouze o vymýšlení teorií, a to diváka bavit vážně nebude. Nebo alespoň mě nebavilo.

plakát

Pýcha národa (2009) 

Jeden, druhej, třetí. Enemáci padají jak švestky.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Upřímně, zas taková pecka, jak se říká, to není. Nebo aspoň pro mě to nebylo. Tři hodiny tajnůskářství mezi náckama dá totiž vážně zabrat. Určitě je to jeden z kvalitně zahraných snímků, né-li nejkvalitnějších od Tarantina, ale příběhově je to tuctový a občas to až nudí. Asi mi Tarantino prostě nesedne, pokud ze snímku vyberu jednotlivý scény, je to naprosto boží, ale když to splácám do filmu, už mě tolik neosloví.