Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (2 694)

plakát

Největší podvod v historii cyklistiky (2013) (TV film) 

Jako dokument mapující průběh dopingové aféry Lance Armstronga ucházející, mrzí mě jen ten vyhraněný postoj a silný alibismus.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Dokonce slabší než jednička, Jackson se rozhodl ignorovat knihu, neskutečně příběh natáhnout, přidat si vlastní postavy, upravit děj, nacpat elfy do filmu za každou cenu apod, povětšinou byla každá změna k horšímu. Zde se totiž divák nenechá okouzlit příběhem či světem Tolkiena, je mu servírována akce střídající akci, ač je nápaditá, je toho moc, nudí to. O to více se bojím dílu třetího, protože z knihy už toho moc nezbylo co je třeba odvyprávět, alespoň Šmak se povedl, narozdíl třeba od Tauriel.

plakát

Na vlásku (2010) 

Nejlepší pohádka za mnoho let zpět, velice zábavná, chytrá a nápaditá, se sympatickou ústřední dvojicí a dokonalým koněm. Přes krásnou animaci na diváka prosakuje chytlavý příběh, kde o humor není nouze.

plakát

Případ Paradineová (1947) 

Poněkud slabší Hitch, zdlouhavé soudní drama s milostným několikaúhelníkem mě příliš neoslovilo, o dramatičnost je nouze, Peck je nevýrazný, a divák tuší jak to asi bylo, nelíbil se mi ani konec, byl příliš optimistický.

plakát

Don Jon (2013) 

Jako nezávislý debut velmi vydařené, ve filmu se skrývá spousta tref přímo do černého, a to nejen v oblasti vztahů, porna, ale i života jako takového. Film naprosto výstižně trefuje neduhy a aspekty vztahů, vtipně cílí jak na ženy, tak i na muže, řeší opět vtipně závislost hlavního hrdiny i vztah s jeho rodinou, kde každý z rodičů, včetně sestry, představují opět konkrétní typ osoby, líbilo se mi i nejedno popíchnutí do katolické církve. Na povedený scénář s režií se podařilo navázat Levittovi i herecky (král diskoték z posilovny nemá chybu), skvěle se do role vžila i Scarlett. Ve výsledku se jedná o zábavnou podívanou beroucí si na paškál současné vztahové soužití i dnešní životní styl.

plakát

Stavitel chrámu (1919) 

Skvěle zvládnuto po stránce kostýmové a výpravné, lokace jsou opravdu bohaté, vhodně je i zvolena pověst jako předloha pro příběh, horší už je to s přetažeností filmu, jeho až přílišnou teatrálností, na české poměry ovšem slušné.

plakát

Ja milujem, ty miluješ (1980) 

Sledovat životní útrapy starého mládence nevalného rozumu pro mne bylo utrpením, ve filmu se absolutně nic neděje, Pišta je buď opilý nebo se lituje, že nemá ženu, střídáním těchto dvou duševních rozpoložení se film propracuje až ke konci, který je velmi neurčitý a v podstatě nic nekončí.

plakát

Pravdivá romance (1993) 

Ten Tarantino je z toho cítit na kilometry daleko, takže je to zase bezduchá akční podívaná na hraně romantiky a gangsterky, výsledek je pak díky zručné ruce Tony Scotta ještě snesitelný. To ale nezakryje fakt, že přeexponované násilí, spousta krve a pár přiblblých dialogů (jsou vyjímky jako rozhovor Walkena s Hopperem) neděla komplexní filmový zážitek.

plakát

Ohnivé léto (1939) 

Zklamání, naprosto naivní pohádka se těmi nejohranějšími milostnými zápletkami, k tomu neuvěřitelně natažené poetické záběry na krajinu, banální dialogy plné perel i prvky, které trochu jakoby nepatří do podobného snímku, např. silná kritika aristokratické povýšenosti. Alespoň se divák pokochá pohledem na Baarovou. Původně jsem nechtěl hodnotit až tak negativně, ale ten konec přesahoval všechny meze.

plakát

Válka Bohů (2011) 

Chabá a laciná variace na 300, k tomu je to úplná blbost, protože děj je až stupidně jednoduchý, celý příběh je urážkou řeckých bájí, film je tmavý, aby nebylo vidět zelené plátno, korunu tomu nasazují černoši a indové nacházející se v antickém Řecku či ta přehrada na konci. Ten kdo psal scénář by zasloužil facku za stupidnost a druhou ten slepenec co si poskládal z bájí.