Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (928)

plakát

Carnival Row (2019) (seriál) 

Zajímavý svět obývaný zajímavými bytostmi, které ale prožívají brutálně nezajímavý příběhy.

plakát

Temný krystal: Věk vzdoru (2019) (seriál) 

Luis Leterrier, režisér těžce průměrnejch nesmyslů, přišel se sérií, která bere umění filmu, animace a loutko-hry a povznáší ho vysoko nad rámec současný komerční tvorby (myslim si, že Age of Resistance moc lidí neuvidí a ti, co jsou posedlí Hrou o Trůny, nějaký loutkaření neocení). Aniž bych očekával pecku, která by mi vyrazila dech, už první epizoda mi vehnala do očí slzy blaha, naprosto mě unesla z reality a vhodila zpátky do dětství. Krásná kamera, nádherná hudba a dokonalý skloubení filmových technologií a praktik v jeden nesmírně okouzlující zážitek. Vytknout lze snad jenom jistou neživotnost postav vzhledem k absenci širší škály jejich výrazů. Kdo viděl a má rád původní film, zklamání není možný.

plakát

Godzilla II Král monster (2019) 

Když se debilita scénáře rovná monstrozitě Godzilly a celý to řádění zaobalíte do hudebního paskvilu Beara McCrearyho, mohl by tam naběhnout Kong, Jack Black i dinosauři a pořád by to byla naprostá sračka, která v místech, kde mají téct slzy blaha, vzbuzuje jen nechtěný záchvaty smíchu a nepochopení (předchozí Godzilla měla alespoň parádní atmosféru a budila pocit tajemna). Přitom potenciál je tam i při vší tý debilitě obrovskej a příběhy z toho jenom srší, jenom to prostě dali do rukou tupce, kterej neví jak a s čím pracovat, a tak místo pompézního nářezu natočil dvě hodiny hašteření obřích draků, plazů a můr v domnění, že mu to publikum už dostatečně zdegenerovaný Marvelem spolkne. Pěkný hovno!

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Je hezký, jak jim to i při vší tý přeplácanosti drží pořád pohromadě. Jinak je to mega trapný!

plakát

Jiný život (2019) (seriál) odpad!

Another Life se na Netflixu objevil stejně záhadně, jako artefakt na Zemi, kolem kterýho se děj točí. A protože jsem nečekal vůbec nic, mohlo mě to jenom příjemně překvapit. Tvůrci seriálu ale dokázali pravej opak. Už od první epizody to naprosto nechtěně samo sebe paroduje, vypadá to lacině, děj - ačkoliv se chce tvářit důležitě i chytře - je mega debilní, kamera je v určitých scénách vyloženě příšerná, CGI vypadá jak z mých prvních pokusů v After Effects, akce strhává špatnou choreografií i střihem a celý to sci-fi je založený víc na "fi" spíše než "sci". A to vůbec nehledim na to, že to je upatlaný převážně z Arrival a Vetřelce, tudíž originalitu nečekejte už vůbec. Katee Sackhoff to sama neutáhne, byť se jako jediná trochu snaží. Asi jeden z nejhorších seriálů, kterej jsem kdy viděl.

plakát

Tolkien (2019) 

Chtěl bych, aby můj život doprovázel soundtrack Thomase Newmana. Aby i v naprosto rutinních, nudných momentech hrály jeho motivy a měnily i ty nejvšednější dny na neskutečná dobrodružství. Tolkien sice neni nejlepší životopisný drama, zato je to drama protkaný skrz na skrz atmosférou, parádní kamerou a nádherným soundtrackem. Kdyby to šlo trochu víc do hloubky, těch pět bych tam vpálil bez váhání!

plakát

Stranger Things - Season 3 (2019) (série) 

Řada plná klišé a podobností s těmi předchozími, která ale zároveň neskutečným způsobem boostuje práci s charaktery, dialogy, střihem, zvukem, efekty, výpravou i akcí. Ohromně zábavná show, která baví i v momentech, ve kterých bych všechny ostatní seriály vypínal. Na poslední epizodu bych šel klidně i do kina!

plakát

Zlo s lidskou tváří (2019) 

Když točíte film o jednom z nejznámějších vrahů historie, nechcete z toho stvořit soudní rodinný drama. Chcete v plný polní rozjet psychologickej rozbor jeho mysli, a to hlavně ve chvílích před vraždou, v průběhu a po ní. Chcete zaplout do chladu a lží po jeho návratu k přítelkyni a chcete, aby vás z toho mrazilo od úvodu po finish, jehož soudním rozuzlením je elektrický křeslo! To celý chcete zaobalit do atraktivního vizuálního hávu, super soundtracku a skvělých hereckých výkonů. Joe Berlinger ale neudělal a nechtěl nic z toho! A tak to prostě působí jak epizoda z "Judge Rinder" a my sledujeme soudní drama, ze kterýho je zjevný pouze to, že Zac Efron nakonec není tak špatnej herec. Tyhle témata by měli automaticky házet na stůl Davida Finchera!

plakát

Temné léto (2019) (seriál) 

Parádní kamera v souhře s výbornou atmosférou a chaosem, podpořená skvělým soundtrackem a řadou neskutečně vypjatých momentů. Škoda hodně nudnýho vizuálu (color grading/obrazová post-produkce) a nevýraznýho obsazení. Black Summer je jinak, přátelé, mnohem zábavnější a dynamičtější než všemi opěvovaný Walking Dead!

plakát

Potichu (2019) 

Vznik tohohle filmu nedává smysl, protože ačkoliv je podle knihy, pořád je to jenom lacinej odvar Krasinskiho Tichého místa. Dokonce i Bird Box je oproti tomu masterpiece! Mlha od Darabonta taky posloužila k inspiraci (lékárna). Silence má laciný efekty, zkratkovitej, nezajímavej a předvídatelnej děj, ve krerym se tradičně objeví náboženskej dement, kterej ve jménu boha páchá zlo a hodně debilní závěr. Za zmínku stojí snad jenom povedenej soundtrack a dva napínavý momenty (a to už ani nevim který). Býval by z toho šel vytvořit OK film, ale musel by ho natočit někdo s vizí a nápadem.