Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (694)

plakát

Knick: Doktoři bez hranic (2014) (seriál) 

Clive Owen se vrací ve velkém stylu. Jako doktor se slabostí pro kokain. The Knick - špinavé, krvavé, bez servítek. Obrovská spokojenost.

plakát

Interstellar (2014) 

Asi ještě nikdy mi u žádnýho filmu tak soustavně neběhal mráz po zádech. Interstellar je velkolepý, pompézní, vizuzálně úžasný (prosím alespoň nominaci na Oskara pro Van Hoytema), Hans Zimmer složil jeden z nejlepších soundtracků svojí kariéry (rovněž prosím alespoň o nominaci). Interstellar je film, kde se snoubí to nejlepší z Christophera Nolana a Stevena Spielberga (alespoň já jsem ho tam viděl). Jen škoda, že jsem si za celé tři hodiny nedokázal vybudovat vztah k žádné z postav a to i přes fakt, že jsou všichny skvěle zahrané.

plakát

Soudce (2014) 

Film, kde se setkává Tony Stark s Wilsonem Fiskem (Kingpinem) a dohlíží na ně právník dona Corleoneho. A je to parádní film. Jinak Downey excelentní a Duvall na svůj věk pořád válí. Už dlouho mě emocionálně nic tak moc nedostalo.

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Hemingway, Picasso, Dalí, Paříž, Porter, Marion Cotillard. Absolutně magický.

plakát

Gotham (2014) (seriál) 

Hodně sympatický. Ben McKenzie jako Gordon budil docela velkou nedůvěru, ale během pár minut mě přesvědčil o tom, že dokáže být drsňák a bez problémů někomu dát pár přes hubu. A zbytek osazenstva taky není vůbec k zahození. Ať už jde o Donala Loguea jako jeho parťáka (mimochodem člověk by se mi určitě nerad připletl do cesty) nebo třeba Davida Mazouze, který je jako malej Wayne fakt přesvědčivej. A samozřejmě to má super atmosféru a vizuálem to evokuje Nolanova Batmana. Po příběhový stránce se asi nebude jednat o žádnej překvapivej klenot, nicméně jako zábava na čtyřicet minut bude Gotham určitě hodně dostačující.

plakát

Jack a obři (2013) 

Ultimátní Ewan McGregor, sympoš Hoult, hromada humoru, burácivá hudba. Tahle Singerova pohádková fantasy mi sedla mnohem víc, než Sněhurka a lovec. A Eleanor Tomlinson je jako princezna fakt kouzelná. A ten konec - luxus

plakát

RoboCop (1987) 

Akční vypalovačka s béčkovým nádechem kritizující společnost? Jop, Přesně tak to umí jen Verhoeven, ačkoliv TR byl mnohem, mnohem silnější. Krev stříká, postavy jsou jasně nalajnovaný. Je to přímočaré a s ničím se to nepáře. A samozřejmě perfektní hudba od Poledourise, která si pro sebe krade veškerý prostor.

plakát

Sedm psychopatů (2012) 

Začátek super a pak to šlo dolů. Každopádně parádní dialogy, spousta černýho humoru. Woody Harrelson a Christopher Walken si ten film ukradli pro sebe. Od tvůrce "V Bruggách" jsem ale přeci jen čekal mnohem, mnohem víc.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Perfektní seriál ukazující přeměnu dobráka od kosti v monstrum. Excelentní finále.

plakát

Moneyball (2011) 

Film o prodeji pogů - hej, kámo, nehodí se ti do sbírky? V pohodě, koupím ho. Nebo rád bych koupil tvýho. Za kolik? Ok. Plácnem si. Fakt jsem netušil, že baseball je jak dražba koní. Jonah Hill - toho chlapa jsem neměl rád už ve Vlkovi z Wall Street a ani tady to nebylo lepší, ačkoliv mě tolik neštval. Ale jinak spokojenost, ačkoliv mě trochu mrzí, že filmu sálalo tak málo emocí.