Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (13)

plakát

Expanze (2015) (seriál) 

Konečně dobré scifi. Na seriál pěkné efekty a příběh, o kterém dlouho nevíte kam se bude vyvíjet. Hlavní postava Jim Holden mi úplně z počátku nesedla, ale kompenzoval mi to Miller, kterého mám moc rád od filmu Kronika mutantů. Nakonec jsem si zvykl i na něj, i když má celý seriál strašně ospalé oči. Byl jsem rád za dějové zvraty, ve kterých jsem se párkrát ztratil i kvůli tomu, že dost často vypadne důležitá postava a jako by najednou nebyla, nebo posun v čase... S vlastnostmi vesmíru je to tak trochu divoké řekl bych, myslím si že neřídí úplně našimi fyzikálními vlastnostmi. Ale co, nejsem fyzik ani astronaut, ve vesmíru jsem taky nebyl a třeba se nejedná ani o náš vesmír, třeba to je paralelní vesmír a hotovo. Celkově supr scifi a těším se na další řadu.

plakát

Američtí bohové (2017) (seriál) 

Velmi zajímavý a dobře natočený seriál, který mi dal trochu něco jiného oproti tomu co běží v Tv. Upřímně jsem po prvním ani druhém dílu nevěděl jestli se mi to líbí...zvláštní pocit. Bylo to dost jiné dlouhé záběry bez střihu, dialogy monotónní, místy bez výsledku, cit pro detail, ale několik hodin se v tom dle mého nic nedělo ani jsem, nevěděl oč jde. Pak přišla druhá série, byl jsem nadšený a zklamaný zároveň. Původní koncept se rozplynul a stal se z toho po filmové stránce další z mnoha seriálu, ale zase mi seděla rychlost druhé série, a že se děj někam posunul. Uvidíme co přinese třetí série. Každopádně to určitě není seriál pro každého, ale kdo hledá něco trochu jiného, tak jedině doporučuji.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Začátek pecka strašně jsem se těšil jak to bude pokračovat...no a ono nic... Pak ke konci trochu srandy a konec. Mám rád takovéto blbiny, které si na nic nehrají, ale musí to mít spád a tady se mi místy ztrácel. Každopádně vidět se musí!

plakát

První člověk (2018) 

Škoda! Tak jsem se těšil, už kvůli Goslingovi. Neosobní, chladné místy až divné. Nevím co tím nebo jak to Chazelle myslel, ale víme že umí víc.... Film má 141minut a opravdu se mu podařilo do filmu vměstnat asi jen 9 minut Měsíce???Nemá cenu se více rozepisovat. Nuda, nuda nuda....

plakát

Velká hra (2017) 

Příběh o pokru, velkých penězích, jak je vydělat nebo prohrát, jak se dostat do tohoto světa... Jessica předvádí super herecký výkon srovnatelný s tím jak jí to ve filmu neskutečně sluší, téměř v každé scéně je opravdu vyprsená , upravená a hodně sexy... Až jsem si místy ani nevšiml, že mluví s Idrisem Elbou. Povedený film se slušnou zápletkou fungující voice over. Srovnání s The Wolf of Wall Street asi je na místě, i když se filmy morálně výrazně rozchází. Možná by jen filmu slušela menší stopáž.

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Pravda je, že nám Avengers rozervat zevnitř, rozvrátit je, je dobrý nápad a fungoval. Příjemná změna oproti nesmyslně silnému a neporazitelnému záporákovi tak ně nasadit chlápka (leč ze speciálních jednotek), ale s hlavou a nápadem jak na ně. Bitky vypadají fenomenálně, výborné představení spidermana. Jen Crossbones mohl mít větší roli, ta postava se mi líbí a vyvažovala tu záporáckou sílu do bitek. Russoovi se snažili vykreslit rozpor uvnitř Tonyho a Steva tak i ostatních postav. Samozřejmě u prvních dvou je to nejsilnější. Jech pád a zoufalství mohlo být jen o něco hlubší Rhodey sice skončí na vozíku, ale pro Tonyho žádný problém a za chvíli zase chodí...sice s nějakým exoskeletem na nohy ale co, chodí.

plakát

Už je tady zas (2015) 

První ukázkou jsem byl nadšený a kvitoval jsem skvělý nápad...ano je...se zaujetím jsem sledoval celkem vtipnou satiru s tím, že jsem čekal, kdy kde bude gradovat a přijde nějaké pěkné vyvrcholení. Avšak nepřišlo, nevím jak to autoři zamýšleli, ale bylo krásné koukat na Adolfa jak říká svoje myšlenky a plno postav ve filmu se vyjádří má pravdu, ale to už tady jednou bylo ne? Za mě závěr až mrazivý jak prostřednictvím medií se dají lidi zmanipulovat a vztyčené pravici v očích lidu vdechnout zcela jiný rozměr avšak pro Vůdce stále ten samý...Jo a doporučuji koukat se na to v originále.

plakát

Venom (2018) 

Tom Hardy, Tom Hardy, Tom Hardy...o tom asi celý film je. Je pravda, že mám slabost pro komiksy a pro Toma Hardyho, proto dávám čtyři hvězdy jinak by bylo o jednu méně. Za mě filmu určitě nejvíc uškodilo zrušení eRkového ratingu, kousat obličeje, jíst zloděje bez kapky krve...? Ve Wolverinovi bylo přece pěkné co jeho adamantiové drápy opravdu dokáží, ne?Jednoduchý příběh, klasický origin opravdu prkenná Michelle Williams, u které nevíte jestli se s Tomem rozchází nebo si objednává hranolky v Mekáči...Třeba do dvojky Edward Brock Jr. dostane jinou holku páč Anne tragicky zahyne a nebo ji řeknou koukej hrát jinak si to můžeš sbalit. Potitulková scéna nám asi napovídá kam by se mohla ubírat dvojka, no nevím jestli Woody Harrelson bude představovat Carnage a taky nevím jestli mi tam pásne...no ale to teprve uvidíme, třeba se půjde úplně jiným a ne tak předvídatelným směrem.

plakát

Skautův průvodce zombie apokalypsou (2015) 

Musel jsem se na to podívat dvakrát... Jasně mám slabost pro zombie a postapokalyptické filmy, ale tohle? Na film jsem se podíval, páč jsem byl zvědavý co Landon po všech Paranormalech natočil... a mě se to líbí. Největší síla filmu je v tom, že se nebere vážně a to je pecka. Asi těžko zapomenu na zombie policajtku ve slow motionu, zombíka co zpíva baby one more time a zombie jelen byl pecka.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Dát prostor tolika postavám (zhruba 40kusů...) neztratit se v tom a neudělat z toho pěti sekundové výstupy postav si myslím zaslouží klobouk dolů. Když MCU rozjíždělo svůj filmový vesmír asi nikdo nevěřil jaký obrovský úspěch to bude, a že se nám jednotliví hrdinové po těch 10LETECH tak neskutečně vryjí do paměti. Je to propracované, skvěle vymyšlené... Postavy není třeba představovat tím se neskutečně ušetřil čas ve filmu a mohla se sekat akce za akcí. Zbyl i prostor věnovat se vtahům Witch a Vision, Gamora a Starlord, Gamora a Thanos. Kamera je úžasná a scéna kdy poprvé přistane vesmírná loď v NY a Tony vyjde na ulici v jednom záběru nemá chybu, vryla se mi pod kůži. Thanos sám o sobě jako záporák není vyšinutý maniak, ale důvody, které udává na vysvětlenou pro svoje chování dávají i smysl... Kevin Feige to vede správným směrem a těším se co přinese další desetiletka:)