Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 662)

plakát

Love (2016) (seriál) 

Chtěla jsem napsat, co se mi líbilo, co ne a proč stojí za to seriál vidět, ale naprosto perfektně to shrnul komentář dennykr :) Já bych jen dodala, ať to vydržíte dokoukat do konce, i přestože po asi 4. díle první série začnete mít tendence to zahodit. Pak se ale objeví super epizoda nebo okamžik a tohle Vás bude provázet celé tři série. Jenže víte co? O tom je prostě život... Taky ho nemůžete po 4. dějství zahodit, protože Vás v tom okamžiku začne nudit, nebo se Vám nelíbí. A to tenhle seriál krásně shrnuje, i když mě upřímně Gus začal v 2. sérii nehorázně srát a nepřestal až do konce. Shrnuje, jak to v životě je, obyčejný vztah se svými ups and downs a životními fuck upy.

plakát

Lupin III: Cagliostrův hrad (1979) 

Lupin III. a zámek Cagliostro byl poslední celovečerní film, který jsem od Miyazakiho neviděla. Dnes se situace změnila, a tak už mi nezbývá, než se snažit ulovit nějaké ty mnou ještě neviděné kraťasy. Ač viděno jako poslední, Lupin je vlastně Miyazakiho první celovečerní film, a přesto je už top! Animaci netřeba komentovat - perfect! Příběh je naprosto skvělý akční film o "lupiči" něco ve stylu Ocean´s eleven se potká s Bondem, plný stříleček, honiček, triků, vtipu, napětí a promyšlených plánů a samozřejmě nechybí element záchrany krásné slečny. Sice bych to neoznačila za klasického Miyazakiho, jak jej většina lidí zná, ale rozhodně je to velké a milé překvapení. Skvělý koment od Divočáka - pobavil :D

plakát

Příběh o princezně Kaguje (2013) 

Tak já nevím, docela zklámání vzhledem k tomu, jak film všichni vychvalují. Od Takahaty to je pro mě v pořadí čtvrtý viděný snímek a dala bych jej zatím na 3. místo. Hodnocení 3-4* - rozhodně to není na 4*, ale zároveň to není ani na 3*, které jsem dala Cellistu Gauchovi. Animace krásná stejně jako u Vzpomínky jako kapky deště, té její unikátnosti nelze nic namítat, jen obdivovat. Hudba jako asi u všech japonských animovaných filmů je okouzlující. Co mě však na princezně Kaguye zklamalo, byl příběh - zbytečně dlouhý, nic moc se tam celý prostředek neděje... filmu by mnohem více prospělo kdyby se po prvních 35 minutách snímek prostříhal na délku zhruba 90 minut. Potom by to mohlo být i 5*. Takto jsem měla furt tendenci snímek stopovat a jít mezitím dělat něco jiného, neuchvátil mě. Vzhledem ke stopáži by člověk alespoň doufal, že mu postavy přirostou k srdci, ale to se vůbec nestalo. V podstatě mě žádná postava nijak neokouzlila, nevytvořila si s divákem vztah, a bylo mi vcelku jedno, co se s nima děje.

plakát

Nerve: Hra o život (2016) 

Wau, tak jo.. ač to vypadalo jako nějaká další konina, tak dost krutopřísně drsné :D Emma a Dave naprosto perfektně zahrané. Námět typu Big Brother všechno vidí a když chce, dokáže Vám ukrást identitu, prachy z účtu a nastavit hru dle vašich likeů na fb a dalších sítích... jop.. nereálně, až je to vlastně (přiznejme si) zcela realistické... a to je na tom právě to děsivé a to, díky čemuž Vás ten film ani na chvíli nepřestane "bavit" a nebudete se moci odtrhnout. Také je to krásná ukázka dnešní anonymní internetové společnosti, kdy lidi koukají na vše možné, baví se nad vším možným a nebo jsou toho součástí jen jako diváci a myslí si, že to jsou neviditelní a nikoho nic neovlivní. Pod touto rádoby akční/romantickou skořápkou člověk najde řadu závažných problému současného internetového anonymního světa.

plakát

Po strništi bos (2017) 

"Nikoho tu neznám." - "Tak se s nima seznámíš a budeš je znát." Ach ta česká moudrost.... Upřímně nechápu ty vesměs špatné reakce. Pro mě krásný prozaický příběh s výborným hereckým obsazením, poetickou hudbou, sympatickými postavami a skvělou atmosférou. Místy vtipné - ano hodně jsem se nasmála, místy smutné - ano často jsem měla na krajíčku a slzička ukápla, naprosto perfektní. Člověk to musí brát jako samostatný film, nikoliv jako pokračování/flashback Obecné školy. Pro mě v tom bylo vše i víc, než jsem vůbec čekala. "Ty opravdu tak vypadáš?" - "Jak?" - "Že chceš dostat přes držku."

plakát

Monty Python a Svatý Grál (1975) 

Monty Python je pojem. V roce 2012 jsem viděla Život Briana a vůbec jsem z toho nebyla odvařená jako většina populace. Pustila jsem si ještě ve stejném roce Meaning of life, to už bylo o něco lepší, přišlo mi to i vtipné, ale furt jsem se nechytala a nesmála. Ztratila jsem nějak tendenci koukat se na další. Teď po hodně dlouhé pauze s vytříbenějším smyslem pro humor (co si to nalhávám? :D) jsem si pustila díky Netflixu tento snímek. No a... hmm.. nope... prostě ano, chápu ty vtipy, ano, chápu tu parodii, ano, přijde mi to i důmyslné, ale ani jednou jsem se nezasmála, dokonce ani nepousmála. Nevím, prostě to fakt není můj šálek kávy... Naprosto se shoduji s komentářem J*A*S*M.

plakát

Zádrhel (2015) (seriál) 

SPOILERY! Jako vážně! Prostě spousta spoilerů. První série - klube se něco zajímavého, hodně mě to chytlo tak první 4 díly. Postavy věrohodné, člověk s nima sympatizuje, některé mu pijí krev, jiné si oblíbil, napětí tam rozhodně je, zajímavý nápad a zápletka. Člověk je zvědavý, co bude dál, ale už od 5. dílů se to začíná docela protahovat, hrozně se furt všechno omílá a ty jejich záblesky furt o tom stejném bez jakéhokoliv posunu. Druhá série - začne našlápnutě, první dva díly cool.. ale pak to jde od desíti k pěti. Žádné nové rozvíjení postav, furt jsou zaseknuté ve stejných bodech a řeší stejné sračky a furt je nemají vyřešené. Začíná mě štvát většina postav. Furt někdo někam "zdrhá" a polda je furt všechny nahání, aby zůstali hezky pohromadě "v bezpečí". Sotva najde jednoho a odvede ho zpět do domu u jezera, zjistí, že zas někam zdrhnul jiný.. a o tom je v podstatě celá série.. Jo a nikdo si nic neříká a jakékoliv náznaky vysvětlení toho všeho jsou utnuté hned v zárodku. Třetí série - tak tu už bych popsala jako komedii. Přibyly další postavy, nikdo nechápe proč, asi aby v tom byl ještě větší bordel. Teprve v 1. díle 3. série je člověku vysvětlen název celého seriálu a lehce naznačeno, co se tam teda jako vlastně děje, i když nikdo neví, proč se to dělo i jiným než tomu původnímu. Hromada věcí je furt zcela nevysvětlená. Původní postavy jsou furt stejné, na bodě nula, jen jsou více iritující. Furt tam někdo chcípá a obžívá a chce je zabít, pak si to rozmyslí a je na jejich straně, objeví se další, co je chce zabít, tak ho chce zabít ten původní zabiják, ale nakonec ho přesvědčí zpět na správnou cestu, ale pak ho zabije třetí zabiják atd atd.. Furt se všichni míjejí a rozutíkavají a vlastně celá třetí série by se dala vysvětlit jako - lidi se furt míjejí, nikdo nechápe co se děje, protože nikdo nikomu nic neřekne a všechno si zamlčují a pak týpeček zapíská na píšťalu (kterou btw. absolutně nikdo nevysvětlil, kde se tam vzala, co je zač, proč ji má zrovna on, co způsobuje), kterou měl celé dvě série u sebe v kapse a najednou všichni dobrovolně skočí do ohně a šlus.. Jo a ten nenápadný "otevřený konec" po 20 letech už byla jen třešňička na dortu :D

plakát

Světlo mezi oceány (2016) 

Příběh byl krásný, herecké výkony Fassbendera, Vikander a Weisz parádní, kamera a záběry na přírodu nádherné...no prostě atmosféra vykreslená na jedničku s hvězdičkou... ale ta stopáž! To neskutečné protahování! To bylo utrpení. Zkrátit o půl hodiny a hned bych dala o hvězdu lepší hodnocení. Takhle nelze než 3*, protože už tak od 60. minuty jsem si říkala, že snad usnu a nic se tam neděje. Protože jóo to vzrůšo začalo až tak od 90. minuty, ale i to vzrůšo nakonec protahovali, až už to ani vzrušující nebylo. A upřímně ten úplný konec aka po xy letech mohli zcela vypustit, to už bylo bezostyšné hraní na city, aka jak ještě na konci zkusit vyloudit nějaké sladkobolné slzy.

plakát

Le Jeu (2018) 

Jak píše většina, je to zcela totožné s flmem Perfetti sconosciuti jen ve francouzštině. Tím, že se to opravdu nijak nelišilo a člověk věděl, co přijde, tak to byl o dost slabší zážitek. Na druhou stranu, srovnáme-li tento francouzský remake s italským originálem, jede si na stejné notě, narozdíl od amerických remaku francouzských originálu. Takže v závěru u toho i tak strávíte relativně příjemný večer, pokud jste to opravdu viděli dva roky od sebe a ne v jednom týdnu :D Stále ale remake doslova přes kopírák, proto nejde dát vyšší hodnocení.

plakát

Oddechový čas (1984) 

Surrealistické, nápadité a velmi hravé. Trochu mi to připomíná milion optických klamů spojených dokupy v jeden snímek. V závěru si ale říkate, co jsem to sakra právě viděla a proč tohle někdo natočil. HellFire to napsal dobře "Fantasmagorie". K vidění stále zde: https://www.youtube.com/watch?v=7nWn7rEy5co