Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční
  • Drama

Recenze (121)

plakát

Včela na mušce (2022) (seriál) 

Ač jsou díly velmi krátké a já jsem celý seriál zhltnul za jeden den, tak musím jednoznačně pochválit a doporučit ostatním. Druh humoru je sice stavěn na něčem podobném jako například Tom a Jerry, ale upřímně řečeno i tady to perfektně funguje. Atkinson stále dovede pobavit a to i když celý seriál jen ničí věci v luxusní vile. Jeho herecké schopnosti a mimika jsou zkrátka darem od boha. Sice mě trochu zklamala ta prvoplánová pointa v posledním díle, ale i tak jsem rád, že jsem si tuto novinku nenechal ujít.

plakát

Snílci (2003) 

Nejprve jsem myslel, že se bude jednat o oddychový artový film, ale nakonec to předčilo veškerá má očekávání. Tady je vidět přímo nádherná stránka mládí a dospívání, kdy začíná mít člověk své mnohdy odlišné názory a pohled na svět. Tempo filmu bylo pomalé a spolu s prostředím Paříže a hereckými výkony vytvářelo dokonalou atmosféru. Erotické scény zdůrazňovaly divokou povahu hlavních postav a myslím, že i ten nejmravnější divák by si na ně nestěžoval. Doporučuji zhlédnout a sám si tento originální příběh tří bohémů znovu zopakuji.

plakát

Náhlý úder (1983) 

Bohužel je jediným pozitivem filmu charismatický Clinťák, kterého jsme si oblíbili z předchozích dílech a ať řekne cokoli, tak je to drsná hláška. Jinak je však zápletka okolo mstitelky dost slabá a nenabízí nic nového. Dívat se 112 minut na herectví Eastwooda je fajn, ale chce to kvalitnější děj. Občas se zde najdou i vtipné momenty, ale zatím pro mě nejslabší Drsný Harry.

plakát

Zamilovaný profesor 2: Klumpovi (2000) 

První díl Zamilovaného profesora jsem si nedávno zopakoval už po několikáté a rozhodně jsem nelitoval. Není to samozřejmě ta nejlepší komedie, ale určitě skvělý odpočinkový film, kde si Eddie Murphy vyloženě užívá ty groteskní postavy. Samozřejmě nechybí ani dabing Oldřicha Kaisera, který tomu opravdu nasadil korunu. Druhý díl vypadal zezačátku poměrně obstojně, ale bohužel nám zmizela nejen Shermanova přítelkyně z jedničky, ale i veškerá originalita a humor. Film pak začíná být čím dál šílenější a začíná působit jako dílo člověka, který má problém s halucinogenními látkami. Při sledování mi připadalo, že mi klesá IQ stejně jako hlavní postavě. Možná, že někdy tuhle podivnost pochopím a zasměju se, ale zatím nechápavě kroutím hlavou.

plakát

Návrat do budoucnosti III (1990) 

Robert Zemeckis vytvořil Forresta Gumpa, což je jeden z nejdojemnějších snímků všech dob. Jeho režijní talent se však podepsal i u tohoto filmu, který nádherně uzavírá tuto bláznivou a legendární trilogii. Můj velký dík patří hlavně za westernovské prostředí, které se sci-fi žánrem dohromady vytváří úrodné pole pro řadu vtípků a napínavých akčních scén. Jsem až tak nadchnut, že se nebojím tvrdit, že toto pokračování se mi líbilo ze všech tří dílů nejvíce. Profesor se nám dokonce zamiluje a já věřím, že film si oblíbil především Clint Eastwood, když je v podstatě hlavní hvězdou tohoto bijáku.

plakát

Stáří není pro sraby (2022) 

Chudák Fittipaldi nemá ponětí k jak špatnému filmu se upsal...Tomáš Magnusek zase nemá ponětí jak se píše dobrá komedie. Sobota, Krampol, Hrušínský a Přeučil sice předvádějí i v pokročilém věku dobré výkony, ale bohužel tady chybí scény, při kterých se divák směje. To už je samo o sobě u komedie problém. Nicméně další špatný český film už nikoho nepřekvapuje a mě taky ne. Alespoň to vypadalo, že při natáčení mohla být legrace a jednu hvězdičku si to přece jen zaslouží.

plakát

Pařba na třetí (2013) 

Kdyby se naše čtveřice probudila po divokém večírku v Tijuaně, tak už bych se ani nesmál a přestal bych věřit v úspěšná pokračování komedií. Naštěstí se tvůrcům podařilo vymyslet velmi kvalitní zápletku a já jsem se bavil skoro stejně dobře jako u prvního dílu. Tentokrát už jsou hlavní postavy zkušení dobrodruzi a jen tak něčeho se nezaleknou. Úvodní scéna s žirafou ve mě vyvolala pocit, že scénáristům došly nápady, ale naštěstí jsem viděl spoustu vtipů, akce a dobrodružství. Rozhodně si tuto trilogii v budoucnu zopakuji.

plakát

Krotitelé duchů: Odkaz (2021) 

Ač to dělám nerad, tak musím dát jen jednu hvězdičku, protože kromě dobrých vizuálních efektů, které jsou dnes u filmu samozřejmostí, nemůžu nic pochválit. Neočekával jsem sice humor jako v prvním kultovním díle, ale ani tak jsem se nepobavil. K hlavním postavám jsem si nevybudoval žádnou empatii a jedinou radost jsem měl z toho, když se na scéně objevil Bill Murray, který dal šťastnému konci trochu nostalgie. Nicméně věřím, že si tato záležitost najde své příznivce a jsem v celku rád, že jsem si zašel po dlouhé době do kina, i když se mi film nelíbil.

plakát

Pařba v Bangkoku (2011) 

Pařba v Bangkoku je sice o dost drsnější než jednička, ale tentokrát si tu čtvrtou hvězdičku odpustím. Nevím proč, ale prostředí Las Vegas mi tak nějak k atmosféře filmu dopomáhalo víc a celkově tvůrci vymysleli víc vtipů. Tím však rozhodně nechci tenhle film shazovat. Koneckonců tetování místo vytrhnutého zubu a starý mnich místo dítěte jsou také k smíchu.

plakát

Pařba ve Vegas (2009) 

Las Vegas jsem sám dvakrát navštívil a ač jsem tam asi nezažil takové dobrodružství, tak mohu sám potvrdit, že nejlepší akce jsou ty, z kterých si člověk vlastně nic nepamatuje. Tato komedie v podstatě zveličuje životní situaci, kterou každý dříve nebo později zažije.....Někteří jí zažívají každý víkend.