Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní

Recenze (4 207)

plakát

Raw (2016) 

Tak po tomhle brutálu se už asi v životě nepoškrábu, a ani si odteď nikdy tak nepochutnám na kuřecích stehýnkách. Tolik jiných rádoby hnusných horůrků se strašně snaží šokovat svou syrovostí, a pak přijde Raw a mě bude blbě ještě aspoň měsíc. Hodně dobrá práce a ano, vážně to je spíše než cokoliv jiného psychologické drama. Ale krutý!

plakát

Křížová palba (2016) 

Banda naprostejch trotlů s devíti životama se hodinu rasí v nechutný továrně za pomoci bouchaček s nekonečnejma zásobníkama. Je to přesně tak zábavný/debilní, jak to zní!

plakát

Mlčení (2016) 

Jeden z nejsilnějších filmů o velikosti lidského ducha, který kdy prolétnul plátny kin.

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Drahá vesmírná vyvražďovačka ve starých známých scottovských kulisách, s povědomou hudbou a nejoblíbenější sci-fi potvorou všech dob. Shut up and take my money. P.S. Všichni hateři tady by se s Alienem jistě vypořádali bez stresu, chytřeji a lépe :).

plakát

Učitelka (2016) 

Hořící keř před slovenskou základní školou. A dokonce i z Mlhy tam něco málo je. Tak strašidelný to tenkrát bylo.

plakát

Proč? 13x proto (2017) (seriál) 

To, co se v 13 Reasons Why propírá, není zdaleka problémem jenom na školních pozemcích. Sebedestruktivní pocit méněcennosti neovlivňuje jen mladé lidi, a nelze jej ani škatulkovat v souvislosti k určitému prostředí. Tohle je mnohem plošnější a o to závažnější problém, možnosti k několika mnohým dalším sezónám jsou tudíž nekonečné. Seriál, který by nikdy neměl skončit, a kterým vlastně Netflix dělá světu ohromnou sociální službu.

plakát

Uteč (2017) 

Srandovně napínací thriller, ve kterým přituhuje v podstatě po celou dobu před finále. Nekompromisním finále, který je pak ale na můj vkus až příliš drasticky a tak trochu uspěchaně spláchnutý do katarzního hajzlíku. Za to rasistický špičkování v nervydrásajících dialozích tomu ale nejde dát míň. Spokojenost.

plakát

Nemesis (2016) 

Polovičatý lynchovský thriller koketující s horůrkem, který sice nebaví, ale krásně se u něj za přítomnosti mladšího bráchy Aarona Eckharta medituje. Prošlo to hipsterskou schvalovací komorou a doporučuje to devět obrýlených vousáčů z deseti!

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

"What the hell is all the fuss about??" Notykrávo, tak Ritchie se s tím vážně nesere, to prostě nejde napsat jinak. Ohromný vizionářský fuck off všem, kteří se za posledních x let snaží o jakékoliv "moderní pojetí" libovolný historicky nedotknutelný látky. Sice je v tom víc CGI než ve všech marvelovkách dohromady, takovejhle parádní klipovitej drajv ale nemá žádná. Flashbacky jsou zpátky v kurzu. Přesně takhle si představuju zábavnej blockbuster 21. století pro nastupující generaci youtubepošuků.

plakát

Městečko Twin Peaks (1990) (seriál) 

1. SEZÓNA: Hype žije aneb když od seriálové karty se štítky drama/krimi čekáte soft verzi True Detective, a namísto toho dostanete komediální až parodickou kriminálku od mistra dějových halušek, Lynche. Jasně, chyba je ve mně, já to beru. Nelíbilo, ale zaujalo. Nenaštvalo, ale zklamalo.