Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (103)

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Surový, neupravený a nepřikrášlený boj o přežití. Film má opravdu hodně poutavý příběh, který donutí člověka zatajit dech a sledovat ho až do konce. Je tu krásně vyobrazena silná touha jedince přežít a to i v těch nejhorších podmínkách. Příběh je tu stejně silný, jako herecký výkon DiCapria. Ten se tu role zhostil mistrovsky a celý film si vlastně “ukradl” pro sebe.  Některým může možná i vadit silná brutalitě ve filmu a to ne jenom na lidech, ale taky na zvířatech. Jenže právě o tom to je. Boj o přežití totiž není snadný, ani mírumilovný. Jediné co asi mužů vytknout filmu, je ten konec. Ten je tu takové klasické americké klišé o pomstě, kde hlavní postava na poslední chvíli prozře. Ale i tak dávám čtyři hvězdy.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

No tak nějak nevím, ale asi to bude hodně krátká recenze oproti tomuto snímku. Film má přes tři hodiny a musím říct, že kdyby měl jenom 60 minut, tak by se vůbec nic nestalo. Film má hodně dobrou myšlenku a skvělé herecké obsazení, ale to je asi tak vše. Snímek  má totiž jinak tu nejhorší kombinaci pro diváka. Ano je to déllka filmu, která je doprovázena velkou nudou. Za celou stopáž filmu se tam vlastně nic neděje a konec filmu je taky takový nijaký. Navíc tu DiCaprio hraje postavu, která je asi fakt retardovaná, nebo já nevím.  No jak říkám nevím. Smíšené pocity. Jedna hvězda za obsazení a myšlenku.

plakát

Argylle: Tajný agent (2024) odpad!

Nějak vám nevím, co mělo tohle být.  Jako upřímně něco tak nevtipného, neuceleného a nudného jsem dlouho neviděl. Jako opravdu nějak nechápu, co tímhle chtěl autor říct. Všechno tu je dost smíchané dohromady, takže se jako divák plácáte v ději a nevíte, co si hlavní představitelka představuje a co je skutečné. K tomu připočítejte přehnané bitky mizerné CGI a ano dokonce i Henryho, který tu byl fakt na ránu, jak byl nesympatický. Jako nemůžu jinak jak dát “odpad”.

plakát

Sobík (2024) (seriál) 

Sobík   Tak tohle byl docela zajímavý seriál. Premiéra stalkingu je hodně zajímavá, protože v dnešní době plné sociálních sítí je tak snadné. No ale vraťme se k seriálu.  Seriál má hodně dobrou myšlenku a musím uznat, že je i dobře natočený. Počet dílů je přiměřený, ale má i jisté nedostatky.  Někomu může vadit asi to, že seriál občas řeší i témata, které jsou na Netflixu teď dost populární. Ano je to tématika lgbtq+, která se v průběhu seriálu vynoří asi tak u předposledního dílů aniž by to bylo zrovna nutné. Jako pro vývoj charakteru a ukázání těžkých a hlavně špatných rozhodnutí dobrý, ale nemuselo to být tak detailně.  Osobně mi víc vadila hlavní postava. Jako ze začátku byla fajn a dalo se chápat některá rozhodnutí a chování. Jenže postupem času se začne chovat tak nelogicky, že si říkáte, že si to možná i zasloužila. Hlavní postava je strašně nejistá a tak snadno zmanipulovatelná, že to ani není možný. Jako krásný příklad je, že si v prvních dílech vygooglí svoji stalkerku a o tři díly dál se diví, že to je profesionální kriminálníce.  No to je teda překvápko.  Ale ale ještě větší překvápko bylo finále seriálu, které mi už připadalo, jako kdyby si už scénáristé něčeho šlehli, aby to vůbec nějak zakončili.  Za mě ten konec byl dost přepal, který měl na sílu udělat Hapky end i na úkor dějovým zvratům a a postoji některých postav vůči sobě. Ale jinak fajn seriál.  Slušné tři hvězdy.

plakát

Známí neznámí (2021) 

Jako musím říct, že film to není špatný. Taková oddechovka o přetvářce mezi přáteli, kteří se scházejí a snaží se mezi sebou skrýt před ostatními své problémy až do jednoho osudového večera. Musím říct, že herecké obsazení se mi líbilo i jejich výkony. Jedině co je škoda, je to, že to je opět 1:1 okopírované dílo že zahraničí. Mrzí mě, že tam bylo málo odlišností od originálu.

plakát

Srdcerváči (2022) (seriál) 

Tak jo musím říct, že jsem byl k seriálu hodně skeptický, protože se mi zdálo, že to bude hodně “pohádkové.” Což jsem na jednu stranu trefil, ale na tu druhou mne překvapilo, že řešíběžné otázky při dospívání a hlavně lgbtqr+ tématiku. A to tím způsobem, že bere otázky a samozřejmě i problémy se kterými se dospívající skutečně potýkají. Ale abychom jenom nechválili seriál má i své zápory. Asi hlavním záporem je, že tu je vše takové “sluníčkové” hned vysvětlím. Když už seriál narazí na nějakou zajímavou problematiku, tak se hned v zápětí vyřeší, jako kdyby se jednalo o nějakou přikrášlenou pohádku. Nejde se v problému do hloubky, ale chápu je to pro mladší publikum, které ještě teprve dospívá. Co mi dále moc nevedlo, byla hlavní dvojice, která nás celým příběhem provází. Jako ne že by byli špatní, ale jeden je hrozně nerozhodný ohledně vztahu a své sexuality a druhý zase moc nesmělý a submisivní. Pokud ale tyto drobné nijance opomeneme, tak se jedná o kvalitní seriál, který neurazí ani ničím nepřekvapí. Slušných 65%.

plakát

Jedeme na teambuilding (2023) 

Já Vám nějak nevím, ale kopírování zahraničních filmů 1:1, je opravdu na mne moc. To jako už nedokážeme natočit vlastní komedii? Jako vidět tuto komedii na Netflixu a hned vedle vidět originální znění TemBuilding z roku 2022 ze za mě přepal.  No ale to je jedno jdeme radši dál. Komedie pojednává o tom, že “vzorný” zaměstnanec, který tráví většinu času jenom v práci a nebere si ani dovolenou je degradovaný a přidělený mezi odpadlíků firmy. Společně se svým týmem má jít na teambuilding, kde mají vyhrát nad slovenskou pobočkou, aby zachránil své oddělení a dostal povýšení. No a to je celá premisa příběhu, která je naprosto identická s originálem.  Nevím asi nejsem už cílová, nebo jsem jen zaujatý, ale připadalo mi, že jediný kdo se to snažil táhnout byl Kotek a ostatní tam byly jako jen proto, aby tam nebyl sám. Jelikož vtipy nejsou originální a najdete je i v původní verzi, tak se tu zasmějete jenom výjimečně. Tedy alepoň jsem to tak měl já. Jako myslím si, že asi tak 40% by si zasloužila za Ty tři vtipy na nedělí odpoledne.

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Tak tohle bylo tak strašně kýčovité, plné klišé, až to bylo dobré a skvěle jsem se bavil. Musím uznat, že jako akční oddechovka, kde hlavní rolí není tisíckrát natočené lovce story, ale antihrdina snažící se pomoci malému městečku respektive malému motorestu. Jako dosahuje to kvalit originálu, no to rozhodně ne, ale upřímně ani mi to nevadilo. Bylo to dost cringe? No to ano. Na druhou stranu Jake tu byl super, hudba taky, film měl tempo, zápletka a příběh béčkový, ale neurazí. Jako musím říct, že jako nedělní popcornovka to splňuje účel.

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Další herní série ožívá na stříbrném plátně a tentokrát hned v minisérii. I když nejsem zrovna nadšenec do této herní série, tak i přes to jsem tento seriál shlédl. No a tady jsou moje dojmy. Jenom ve zkratce svět zničila jaderná válka a zbytek lidí se dělí do svou skupin. Ti co žijí v bunkru a Ti co zůstali na povrchu. Jednoho dne však napadnou bunkr, kde žije hlavní hrdinka a unesou jejího otce. Ona se však nebojí a vydá se na povrch, aby ho našla. Vše se však začne komplikovat, když potká vědce, který je na útěku a po kterém všichni v příběhu pátrají. Máme tu tedy celkem tři hlavní postavy, které nás provázejí první sérii. Já osobně měl nejradši asi Ghoula, který je dobře prokreslený a na rozdíl od Lucy a Maxima ho nepostihuje kýčovité stříbrného plátna. Zmíněnou dvojici se však podařilo zaškatulkovat do klasické zamilované starý, která je opět gendrově a rasově vyrovnaná. Nevím však proč, ale tahle dvojice mi nepřipadala zrovna zajímavá a už vůbec se mi k sobě nehodili. Je to totiž už v poslední době dost okoukané, kde hlavní hrdina je silná a nezávislá a on je outsider, který se stane hrdinou. Ale možná jen můj dojem, kde Ghoul klasický antihrdina, který se přizpůsobil okolí a společnosti, kterou obývá. Jedná se tedy o utopii, kterou jsme už viděli na filmovém plátně už několikrát, ale přesto se to tu malinko liší.  Co se mi však na seriálu líbilo byla celkově dobře zpracovaná evoluce charakterů jak hlavních postav, tak celého prostředí. Co se mi však asi nejvíce líbilo byla hudba, která vás provází každým dílem a jedná se o nejsilnější stránku seriálu.  Naopak nejslabší stránkou jsou různé kýče a někdy dokonce i CGI, které občas vypadá dost uspěchaně a nedotaženě. Je to znát hlavně na kulisách apříklad v obchoďáku, který dost připomíná TLOU a o stvůrách ani nemluvě. Pro koho tedy je seriál určený? No rozhodně ne pro skalní fanoušky. Ti by mohli být zklamaní z toho, že se nejedná o 1:1 kopii počítačové předlohy. Seriálová jde totiž ve spoustě věcech svoji vlastní cestou. Seriál je spíše určen pro diváky, kteří znají sérii, ale nejsou skalními fanoušky a chtějí se občas v neděli podívat na seriál, kde jsou zvraty, dobrá hudba a samozřejmě relativně dobré herecké výkony. Po. Čtvrtém díle sice trochu kvalita šla dolů a nastaly různé kýče, ale i tak se jedná o povedený seriál. Dávám cca 65%.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Opona - Poirotův poslední případ (2013) (epizoda) 

Moje srdeční záležitost nabrala poslední případ. Po letech jsem se znovu podíval na tenhle skvost a to ne jenom na tento díl, ale hned na celou sérii. No ale tady budeme mluvit jenom o. Tomto posledním případu. Ten se odehrává na zámku Styles, kde Poirot zdánlivě odpočívá a snaží se uzdravit. Vytuší však nebezpečí a proto si pozve k sobě svého věrného Hastingse. A právě společně s ním hodlá vyřešit vraždu dřív, než se vůbec stane. Poirot se svěří Hastingsovi se svými obavami a požádá ho, aby byl jeho oči a uši. Hastings se toho ujme, až na to, že jeho soustředění je zakalené jeho dcerou, která mu se svojí milostnou romancí na klidu nepřidá.Vše se náhle zkomplikuje, když se objeví první nehoda střelnou zbraní, kterou samozřejmě nepovažuje za nehodu a začne hledat viníka, protože se obává, že je mezi nimi sériový vrah. Hastings se však krom své dcery začne právem obávat o zdraví svého mentora Poirota. Jeho stav se každým dnem zhoršuje a lékaři mu už nedávají mnoho času. No to je asi k hlavní myšlence příběhu vše.  Zpracování knižní předlohy je na vysoké úrovni   A stejně tak tomu je u hereckých výkonů a hudby. Co se týká příběhu a zápletky, tak ta je také hodně dobrá, ovšem není to nic složitého a vrah se dá snadno uhodnout. Pointa děje však tkví v tom, jak Poirot se svým věrným kumpánem Hastingsem zastaví zmíněného vraha. Závěr a celé rozuzlení není zrovna překvapivé, protože věrný fanoušek, který četl knihy a sledoval filmy ví, kam Agátha Poirotův vývoj směřovala. Vše to směřovalo právě k oponě. Za mě jediný co se jí nepovedlo byl v tomto díle vztah mezi Hastingsem a Poirotem, kde Poirot byl v některých pasážích až přiliž tvrdý na svého přítele a náhle se mi zdálo, že ta vzájemná úcta mezi nimi byla chvílemi pryč. Možná jen můj dojem. Dávám ale pět hvězd.