Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Horor
  • Krátkometrážní

Recenze (1 769)

plakát

1917 (2019) 

Sam Mendes dobre zvolil tzv. bez strihu, ktorá dojem vojny ešte umocňuje, ťahá diváka viacej do deja a celkovo je preňho zážitok naturalistickejší.

plakát

Srdcová královna (2019) 

Nie náhodou tvorcovia filmu sú synovia a dcéry Švédska a ,,potomkovia ,, Ingmara Bergmana. Ten bol v tejto oblasti psychológie ľudskej duše majstrom svojho remesla. Pojatie, alebo i kamera Svena Nyquista mi jeho filmy pripomínala. ... Samozrejme bez tých explicitných scén, ktoré ale tu ale mali svoje opodstatnenie. Zámerom sa film nesnažil byť erotický, príťažlivý , ale skorej tou psychologickou drámou vyplnenou soft-pornom, ktorá ten kontrast ukazuje viditeľnejšie.

plakát

Jak si nepodělat život - Až budou krávy lítat (2019) (epizoda) 

Zaujímavý námet, herci sú uveriteľní a sympatickí, je to milé, vtipné i sexi. Len cez to všetko mi to scenáristicky a námetovo prišlo až veľa naťiahnuté a rozvetvené. V podstate je to taká dlhšia poviedka, ktorej by sedela dĺžka kolem hoďky. ...Lepšie 3*.

plakát

Stockholmský syndrom (2020) (TV film) 

Znovu parádna práca dramaturgie ČT. Výborne napísaná , skvelo zrežírovaná, bavil som sa, spokojnosť.!!!

plakát

Maska (1985) 

V mojich očiach bude ,,Elefantman,, navždy jednička, ale ani ,, Mask,, rozhodne za ním nepokulháva. Aby som ale zbytočne nezrovnával , pretože Maska ide úplne opačným smerom, je z filmu cítiť humor, energia, pozitivizmus prekonávať prekážky. ... Tieto dva filmy sú ako rub a líc mince. Žiadna kopírka. Aj to je jeden z parametrov, za ktorý tleskám.

plakát

Mesiáš (2020) (seriál) 

Predne píšem, že plný počet dávam z princípu a nie filmovej kvality ( tam by som hodnotil o triedu nižšie ). Asi sa pýtate prečo z princípu ? .... Pretože si myslím, že v súčastnosti , tj. začiatok roku 2020 tento seriál sedí ako hrniec na prdel a má šancu sa stať akýmsi mementom tejto doby. Musíme sa zamyslieť. Bezverci, či veriaci. Seriál výborne ukazuje, že náboženstvá očakávajú Mesiáša, no a ten keď príde, tak sa vlastne zistí, že je nežiadúci. Po filmárskej stránke sa dá Mesiáš čítať z viacero uhlov pohľadu, každý si v ňom nájde niečo svoje. Dokonalé zobrazenie amerických židov, CIA, ruskej propagandy, kresťanov, či muslimov.

plakát

(Ne)obyčejný kluk (2017) 

Je to typický americký klišé film podľa jasných šablón, kde od začiatku dokonca dokážeme sami písať dej filmu a predvídať ho. Ale ak nemáte srdce z kameňa, príbeh tohto chlapca musíte prežívať s ním. Trošku presladená limonáda avšak chutila.

plakát

Maják (2019) 

Dvojka Pattinson - Dafoe nám tu predvádza herecký megakoncert, hlavne mladší kolega nám tu pochybovačným utvrdil, že je to Herec. a nie len ten idol mladých dievčín z Twillightu. Perfektná hudba, kulisy, dobre zvolený formát 4:3, ktorý dodáva na atmosfrére ešte hutnejšiu formu s čiernobielym výrazom. ... Dvojhodinová krásna depka.

plakát

Řachanda (2016) 

Festival trápnosti...

plakát

Kolébka hokeje (2019) 

Nádherné prostredie Nového Škótska v Kanade, zamrznuté rybníky, deti, dospelí, všetci s hokejkami.... Plný počet ale je za ľudí, ktorí hovoria o tomto fenoméne s takou láskou, že proste sa nedá inak.