Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Nedůvěřivá agentka CIA vyslýchá charismatického muže, který založil duchovní hnutí a vyvolal politické nepokoje. Co je přesně zač? A o co mu jde? (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (80)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Prvních pár epizod, kdy to vypadalo a chovalo se to jako Homeland, navíc občas zmiňující stále ještě poměrně aktuální geopolitickou situaci, mě to fest bavilo - i přes tu přemíru panbíčkářských keců, které ze sebe postavy občas chrlí. Mrtě zajímavý námět, který měl sakra potenciál, tu ale zůstal poměrně nevyužit. Tvůrci se logicky mohli vydat dvěma různými směry, přičemž se nakonec vyloženě nevydali ani jedním a, i když se k jedné straně dost často přikláněli, názor poslední scénou zase trochu pootočili a nechali otevřený pro případnou další sérii (která nebude). Mehdi Dehbi v roli novodobého Ježíše je ovšem výborný a minimálně ze začátku buduje svým hereckým projevem přesně tu potřebnou auru, u které divák skutečně uvěří, že by třeba i dokázala strhnout davy. Formálně je to natočené taktéž dobře a, i přes pomalé tempo, to díky dobré režii, zábavným postavám, solidní výpravě a celkovému vizualu rychle uteče. Jen škoda, že to ze strany scénáře není dotaženější. ()

arkie 

všechny recenze uživatele

Zacina to vcelku dobre, zaujme temou aj hereckymi vykonmi (Michelle Monaghan je vyborna, aj Mehdi Dehbimu to ide). Ale postupne vychadza najavo akasi prazdnota celeho serialu, mnoho dejovych linii sa nijako vyznamne nestretava, nedava to vobec zmysel. Tiez jednanie CIA je celkom neologicke, iked chapem, ze autori chceli vytvorit nejaky pribeh, ktoreho zlozitost moze byt problem.  Posledny diel - velke sklamanie. Asi dobre, ze nebude druha sezona. ()

Reklama

pavcas 

všechny recenze uživatele

Tak tohle překvapilo! Pustila jsem si seriál s nedůvěrou, jen proto, že mně zaujal trajler na Netflixu a nakonec shlédla 10 dílů za 2 dny. Je to opravdu na hranici mezi uvěřitelným a fantasy, taky nemám ráda náboženský motivy ani arabský svět, ale je to tak dobře zpracované, zahrané a vůbec podané, že jsem neměla velký problém tomu celému božímu nadělení uvěřit. Sice tomu postupně trochu docházel dech, ale jako výborný. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Někdo uvěří snadno, někdo neuvěří nikdy - no věřili byste tomu? Já vím, že bych bych neuvěřil nikdy, ale něčemu takovému bych věřil rád. Mnoho postav s originálními charaktery a vlastními motivacemi, nejasnost, avšak ne zmatečná, nýbrž cílená. Čekal jsem trochu rychlejší tempo, ale nakonec se ukázalo být ideální. V součtu další zajímavý Netflix Original, který jsem milerád bingewatchnul. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Partia cynikov, ktorá verí iba v seba samých, natočila seriál o tom, ako vidí náboženstvá (hlavne tie 3 monoteistické). Ako prastarú konšpiračnú teóriu, ktorú každý interpretuje podľa svojich momentálnych zážitkov a emócii. Každý je v živote sám, pretože univerzálneho Boha niet a najvyššou autoritou je tajná služba, či niečo ešte tajnejšie. Pozrite si prvých 6 častí, potom to už len upadá do klišé. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Okolo 30. minúty sa protagonisti vezú na československom aute Škoda Forman. (shushen)

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Reklama

Reklama