Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Drama

Recenze (107)

plakát

Zákon gangu (2008) (seriál) 

Já osobně nemám žádnou zkušenost ohledně Shieldu, který se tady hodněkrát zmiňuje, ale SoA jsou pro mě rozhodně jedním z nejlepších seriálů vůbec. Na všechny herce jsou role jak ušitý a Katey Sagal padne Gemma úplně jako Peggy, prostě nádhera. Hláškuje se, převážej se zbraně, sem tam se někdo sejme, ale to už k MC patří. Jesus Christ! (mimochodem to se v seriálu opakuje dost často a podle mého průzkumu to Jax v jednom díle za půl hodiny řekl 7x :))

plakát

Kupec benátský (2004) 

V tomhle filmu se na první pohled spoléháte především na skvělé herecké obsazení, ale po shlédnutí je vám jasné, že jen na tom film nestojí. Celý příběh je (jak jinak) geniální, jako ostatně skoro každý od Shakespeara a celý film je natočený naprosto skvěle. Trochu mě zaráží žánr, protože chvílemi je to sice drama, ale zároveň mi to přišlo místy jako komedie a pak i jako mírně romantičtější komedie. No, co se týče hereckých výkonů, tak výkon Jeremyho Ironse a Al Pacina naprosto geniální! Al Pacino jakožto dech beroucí a pomstychtivý Žid absolutně skvělý a Jeremy jako vždy, prostě jeden z mých nejoblíbenějších herců se opět ukázal. Film doslova bere dech a 4* si právem zaslouží.

plakát

Dorian Gray (2009) 

Je zbytečné říkat, že kniha je lepší, protože i kdyby se natočilo cokoli sebevíc kvalitnějšího tak prostě knihu to překonat nemůže. Když to vezmu z filmového pohledu, tak mám jednoznačný názor. Velice kvalitní drama s pěkným hororovým přilepšením, a uspokojivými hereckými výkony. Pravda, Colin Firth byl naprosto geniální a na roli lorda Henryho nemohli vybrat nikoho lepšího. Jinak co se týče Bena Barnse (na toho jsem se těšilanejvíc) tak hrál o 100% lépe jak v Narnii, což se dalo čekat, ale chvilkama jsem jenom rozpačitě koukala na jeho výrazy. Dál nechápu, proč nemohli dat do filmu aspoň jednu aspoň trochu šarmantně okouzlující herečku (nic proti ale hold britky jsou britky), ale tak to není až tak podstatné. Jinak dokonale zvládnutá atmosféra filmu ve mě budila takový zvláštně děsivý pocit, kterého jsem se ještě nějakou chvíli nemohla zbavit. Dobře udělané bylo i rozložení filmu na 3 části, tj. část s nevinným Dorianem, pak část plná "lehkých žen", drog a Dorianova "psychického kažení", no a třetí část kde už měl tak prohnilou duši, že se chtěl zase napravit. Dál taky skvělá hudba, kamera a řekla bych, že na to jak velké sousto si režisér vzal to zvládl bravurně. Když to shrnu, tak to byl nadprůměrně dobrý film, který je ale potřeba zkouknout minimálně 2x pro lepší zhodnocení.

plakát

Bruno (2009) 

Abych byla upřímná, moje sledování tohoto filmu proběhlo zhruba takto: Zapla jsem film, začla jsem se nepříčetně smát obleku ze suchého zipu. Pak následovala cesta pro jídlo (film stále běžel). Sledovala jsem dalších 20 minut, začla jsem u toho dělat webovky. Pak jsem to po hodině vypla, protože tohle jsem prostě vidět už nemusela, ten chlap je příšernej. Po 30 minutách jsem si řekla, že když už to budu hodnotit měla bych to vidět celé, takže jsem se vrátila. To jsem tak nějak nuceně přežila a pak přišla závěrečná píseň. Zakončila jsem slovy: "Kdyby tam nebyl ten Slash, tak by to bylo totální mrhání času." Takže půl* za suchej zip a půl* za Slashe a celkově závěrečnou píseň. A prosím nic podobného už netočte!

plakát

Sex Drive (2008) 

Takovej slabší odvar z Prci, prci, prcičky. Celkem sympatičtí herci, v pohodě hlášky, v pohodě zápletka. Zavěr: prostě normální teen-comedy.

plakát

G. I. Joe (2009) 

G.I. Joe byl pro mě takovým příjemným ukončením letní filmové sezóny. Když jsem vylezla ze sálu tak jsem řekla: "Děj teda nic moc, ale takovejch zdemolovanejch aut jsem ještě neviděla!" Takže takovýhle byl první dojem. Jinak taky chválím obsazení, efekty, krásně využitý potenciál zpomalené scény, hudbu, akci, kameru...ale (vždycky je tam ale) někdy se mi zdálo že ty scény úplně nenazazovaly, a že dějově to fakt stálo za nic, takže vyloženě jenom koukat a neřešit. Musí se ale nechat, že ta akce mě uchvátila a toť důvod 4*. Jestli bude pokračování tak by mi to ani nevadilo.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Tohle bylo opravdu slabší, jinými slovy nejhorší díl z celé Potterovské série. V první polovině to ještě ušlo, taková ta teen-comedy-romance. Hermiona je sympatičtější než dřív, Ron je vtipnější a Harry...je pořád Harry. Sem tam se zasmějete a pak to zkazí přestávka. Já vím, že za tohle nikdo nemůže, ale prostě ty přestávky bych dala hned někam do pryč. No nic...jdeme dál. V druhé polovině už čekáte nějakou tu akcičku, ale ono jakože nic. Moje oblíbená pasáž z knížky, kde hledali tu jednu relikvii, byla v podstatě úplně prázdná. Sice jsem se jednou lekla, ale to bylo tak asi všechno. Pak najednou přišli Smrtijedi...opět jako by se nic nedělo. Ve Fénixově řádu to byla klíčová scéna, prostě to bylo NĚCO, ale tady jakoby nic. Prázdná škola a Belatrix, která rozbíjí nádobí, už to zní jaksi špatně. Pak zabili Brumbála. Nevyvolalo to ve mě zhola žádné emoce, nic...Když zabili Siriuse tak přiznávám, že mi i oko slzelo, ale tady to byla opět jenom další prázdná scéna. Jde vidět že Garry Oldman ve filmu opravdu chybí. Dál taky Draco Malfoy, byl v každém třetím záběru a řekl sotva 20 slov. Nevím jak to tak geniálně udělají, že on vždycky mluví nejmíň. Takže shrnutí: Voldemort - nikde, napětí - nikde, emoce - nikde. Takže celkové zhodnocení je 3*, takže jsem fakt zvědavá na dvoudílné vyvrcholení.

plakát

Až tak moc tě nežere (2009) 

Není to ten film který bych si musela pustit znova, ale něco na tom bylo. První věc co vás zaujme je jednoznačně obsazení, tolik skvělých herců v jednom filmu taky nevidíte tak často. Sice tam bylo poměrně dost těch různých dějových úseků, ale když si člověk umí poskládat Tarantina tak tohle je sranda. Jinak mě osobně to teda fakt docela chytlo a herecké výkony tady hodnotit nemusím. Jediný, kdo mě fakt zaujal byl defakto jenom Justin Long, můj oblíbenec jako vždy nesklamal. Dál taky Ginnifer Goodwin, ale ta tam spíš byla, aby bylo čemu se zasmát...někoho tak hrozně zoufalého sem už dlouho neviděla (ztratila jsem zrcadlo). Celý film nutí jednoho k zamyšlení, protože ono na tom něco bude. Takže 3,5*

plakát

Transformers: Pomsta poražených (2009) 

Vyloženě efektní podívaná, to tenhle film asi vystihuje nejlíp. Hned na začátku skvělá honička, uvedení do děje, pořádná akce a tak dál...Pak dojde na univerzitu, kde se objevuje nezbytná postava pro film takového typu: geek. No a pak už to prostě jenom lítá, helikoptéra sem, helikoptéra tam (jo těch vrtulníků tam fakt bylo požehnaně). I po týdnu mám z filmu pořád tak silné dojmy, že nevím co psat dřív. Herci jako opět nesklamali, Shia prostě vede celý film, ostatně jako vždycky, Megan taky pěkný, a ještě sem si rychle vzpomněla na hudbu, která mimochodem taky velice povedená. Takže ani Transformers 2 mě letos nezklamali a u mě si asi zaslouží prozatimní titul film léta (uvidíme co ukáže Potter :)). Taky mi docela vadilo, že to stihli nadabovat, tohle jsem si chtěla vychutnat jako originál. Takže stručně a jednoduše zasloužené 4 hvězdičky.