Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (3 092)

plakát

Než si pro nás přijde (2007) 

Dle hereckého obsazení jsem čekal nadprůměrný film a také jsem se dočkal. Morgan Freeman prostě nemůže hrát v nějaké slátanině a Jack Nicholson je prostě slizoun Nicholson. Avšak oba 2 zahráli naprosto skvěle. Nebyl to jen doják, místy bylo plno štiplavého humoru a čím mě pan Reiner potěšil nejvíc je to, že dokázal natočit obstojný konec (což mnoha americkým režisérům dělá velké problémy a někdy tím poškodí celkový dojem na film). Takže 5*.

plakát

Kult hákového kříže (1998) 

Když se mi tento film dostal do rukou, netušil jsem, co od něj můžu čekat. Nesnáším nacismus a neonacismus, a proto jsem byl zvědavý, co uvidím. Ale tenhle film mě pohtil do děje od začátku až dokonce (teda až na ten konečný "citát", který mně přišel naprosto zbytečný). Navíc nesmím opomenout výkon Edwarda Nortona, kterého jsem si všiml už ve snímku Primal Fear, kde zahrál lépe než samotný Richard Gere. Dlouho jsem se rozhodoval mezi 4 a 5*, ale tenhle film mě donutil přemýšlet ještě dlouho potom, co jsem ho spatřil, takže plný počet.

plakát

Mrazík (1964) 

Tuto pohádku jsem viděl poprvé, když jsem chodil do 1. třídy. Od té doby se na ni dívám každé vánoce. Co k ní říci? Brilantní zahraniční pohádka, od které by se mohli dnešní tvůrci "pohádek" (jestli tomu vůbec lze říkat pohádky) lecčemu přiučit. Film jsem slyšel l i v ruském znění, ale náš dabing jí přidal (zvláště u postavy baby Jagy) patřičnou šťávu. Před naší za naší, ať 5* zapráší.

plakát

M*A*S*H (1972) (seriál) 

Tak u tohoto seriálu jsem strávil hodně snídaní. Ikdyž jde samozřejmě o smutné téma, tedy války, s touhle partou divák vážný nezůstane. Někdy mě až fascinovalo, s jakou lehkostí je zde humor podáván a některé sarkastické, ironické poznámky třeba Hawkeyho a B.J. mě opravdu dostávaly na lopatky. A jak už zde někteří poznamenali, kvalita humoru šla směrem k novějším epizodám nahoru, což není moc časté.

plakát

Mr. Bean (1990) (seriál) 

Pana Fazolku mám rád odmalička, neustále se k němu vracím a ne jinak tomu bude nadále. Tahle pozitura, vlastnící medvídka Teddyho, mě svými střelenými, originálními a geniálními nápady vždycky dostane a nezbývá mi než abych vám Mr. B...fakt se tady najde někdo, kdo ho nezná? ;-)

plakát

Proroctví z temnot (2002) 

Tento film mě po zhlédnutí přimrazil k židli. Richard Gere není jen hvězda filmu Pretty Woman a navíc Mark Pellington se vynasnažil co nejlépe zpracovat látku J.A.Keela. Jenom musím doplnit, že téma je neobyčejně zajímavé a tajemné a fakt, že film byl natočen podle skutečné události v člověku zanechá smíšené pocity. Nesmím také zapomenout na hudbu-píseň Half Light.

plakát

Srdečný pozdrav ze zeměkoule (1982) 

Ať si říká kdo chce co chce, tento film patří ke klenotům české/československé kinematografie. Dvojice pánů Lasica a Satinský alias obludy v komedii provázané "Máme na vás jednu otázku,...", "Jsem křišťálová studánka,...", "Na Zemi žijí lidé...", "Neměl byste pro nás nějakou zasranou zkurvenou práci?" a dalšími humornými scénkami pod taktovkou pana Lipského. A jak napsal Iggy, pozornější si zde všimnou třešničky pro obdivovatele Járy Cimrmana.

plakát

Vrchní, prchni! (1980) 

Další výborný film ze spolupráce pánů Svěráka a Smoljaka. Josef Abrhám zahrál falešného vrchního s umem jemu vlastním, píseň pana Uhlíře Severní vítr, která zlidověla a spousta dobrého českého humoru. "Tak zase budeme sedět spolu...".

plakát

Jáchyme, hoď ho do stroje! (1974) 

Naprosto super zábava z dílny mého nejoblíbenějšího českého režiséra. "Maminka vám posílá vejce...", "Neber úplatky, neber úplatky nebo se z toho zblázníš...", "Tak kde je ten prďola, co tady čepuje to pivo?", "Slezte z toho lustru Donalde, vidím vás..." a "Já vám dám Koudelku...". To jsou scény, které mě vždycky dostanou. Děkuju pánům Svěrákovi, Smoljakovi a samozřejmě Lipskému.

plakát

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (1974) 

Tenhle film je podle mě to nejlepší v čem hrála dvojka Bud Spencer a Terence Hill. O skvělých vtipech a rvačkách netřeba mluvit. Výtečnou hudbu reprezentuje titulní píseň Dune buggy a také sborová píseň Il coro, která hrála Paganinimu k neúspěšné práci. Navíc Donald Pleasence si dobře poradil s rolí psychouše.