Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (1 159)

plakát

V rytmu srdce (2021) 

Skvělé po všech stránkách, ať už je to výborně napsané, fantasticky obsazené a zahrané a s mimořádným citem a timingem zrežírované! Už je to dlouho co jsem se takhle tetelil blahem. Fantastické!

plakát

Třináct životů (2022) 

Skvěle uchopené a natočené, neskutečně přirozené a bez zbytečných příkras. Ron Howard skládá filmovou poctu všem, kteří se na této záchranné operaci podíleli, a dělá to tak, jak by se tomu jakýkoliv dokument nikdy nepřiblížil. Nesmírně silné a emotivní!

plakát

Andor - Season 1 (2022) (série) 

Tak tady Disney vůbec nešetřil, a je to opravdu vidět. Skvěle napsané, realistické a uvěřitelné, se spoustou zajímavých postav, navíc výtečně obsazených. Postava Diega Luny není v této sezóně zrovna sympatická postava, naopak ve mně často vyvolával antipatie, a nechápal jsem jeho důležitost v celém příběhu. To však bylo nakonec evidentně záměrem tvůrců, a to si zaslouží poklonu. Vysoce kvalitní podívaná s dechberoucími efekty a výpravou (a že jich není málo), a s nemalou dávkou nezapomenutelných scén. Fantastický!

plakát

Bez jištění na El Capitan (2018) 

O malinko slabší než u podobného 14 peaks, nicméně neméně úctyhodný, neuvěřitelný výkon naštěstí s dobrým koncem. Klobouk dolů!

plakát

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984) 

O mnoho lepší než první Dobyvatelé ztracené archy, spousta skvělé akce, nespočet ikonických momentů a obrovská nostalgie, když si vybavím jak jsem se na Indyho jako kluk koukal na černobílé televizi s otevřenou pusou. Williamsův soundtrack nemá chybu, a je to stále neskutečná zábava.

plakát

Zelená míle (1999) 

Shlédnuto znovu po dlouhých 20 letech, a páni, stále to funguje. Kdybych měl být hnidopich, tak bych řekl že scénář by zasloužil trochu více píle, že je to opravdu hodně dlouhé a že soundtrack Thomase Newmana nepatří k jeho nejlepším. Jinak ale naprostá klasika se vším všudy, která sice nedosahuje nebeských výšin Shawshank Redemtion, nicméně nemá to k nim daleko.

plakát

Arnold (2023) (seriál) 

Tohle je hodně subjektivní hodnocení, ani ne přímo téhle dokumentární série, jako spíš člověka s ohromným zápalem a odhodláním, neskutečného sympaťáka a obrovskou životní inspiraci.

plakát

Harley Quinn (2019) (seriál) 

Bláznivé eskapády nejen Harley Quinn, ale především i božské Poison Ivy, a ostatních záporáků Gothamu. Je to dospělý, bere se to z nadsázkou, neštítí se tu sprostých slov a vůbec jakýchkoliv témat, je to dokonale napsané a má to fantastickou animaci.

plakát

Vesnice (2004) 

Trochu se stydím, že jsem tenhle film dokázal docenit až po téměř 20 letech. Pro mě je The Village především příběh o nesmírné lásce a o tom co pro ni jsme ochotni podstoupit. Ať už je to obsazením, kterému vévodí fantastická Bryce Dallas Howard, nápaditou kamerou Roger a Deakinse, nebo dokonale padnoucí hudbou Jamese Newtona Howarda. Všechno to teď do sebe dokonale zapadlo.

plakát

Jdi za svým koněm (2020) 

Tak tenhle nenápadný britský feel good klenot v sobě má tolik ryzích emocí, že to snad ani není možné. Zručně natočené, krásně obsazené se skvělým soundtrackem a hezkou výpravou, zábavné a inspirativní a svěží... no tetelil jsem se u toho blahem!