Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Ready Player One: Hra začíná

Ready Player One: Hra začíná (2018)

Moje geekovské videoherní srdíčko plesalo radostí, a to filmové bylo v sedmém nebi. Skvělě napsaný a poměrně jednoduchý příběh, který je ale zabalený do tak bezchybného audivizuálního balení, s tak neuvěřitelným množstvím obsahu a odkazů, až z toho oči přechází. Skvělý je také Silvestriho soundtrack prokládaný na míru vybranými a přesně padnoucími hity 80.let. Naprostá fantasie!

Dunkerk

Dunkerk (2017)

Poprvé mě překvapilo, že se příběh neodvíjí chronologicky, ale přeskakuje mezi jednotlivými časovými úseky. Po druhém shlédnutí mi to už ale došlo, a přišlo mi to jako geniální řešení. Každopádně, Nolan natočil válečný "epos", netradičně pojetý, temný a velkolepý, který se může hrdě řadit mezi nejlepší válečné snímky všech dob. Že jde o mimořádnou filmovou poctu/pomník všem, kteří tam přišli o život, ani není třeba zmiňovat.

Titanic

Titanic (1997)

Superlativ už je tady dost, a není divu, protože tohle je opravdu velkolepé dílo. Nadčasová love story, na pozadí jedné z nejznámějších katastrof všech dob, už při prvních tónech bezchybné Hornerovi hudby jsem v sedmém nebi. Viděl jsem to mnohokrát, a funguje to pokaždé...

Gravitace

Gravitace (2013)

Tak po těch vydatných oscarových žních jsem se rozhodl, že si to nenechám ujít ve 3D, v nedalekém, nově zrekonstruovaném kině, a jsem z toho malinko v rozpacích. Ne tedy z filmu, ale ze samotného 3D. Dokážu si představit, že to v IMAXu funguje naprosto dokonale, ale tady mi to připadalo místy až rušivé a zbytečné. Pro mě, jako člověka kterého vesmír fascinuje, je film opravdová lahůdka. Je tomu často vyčítána příběhová plytkost, a upřímně, absence komplexnějšího příběhu je to poslední, na co bych při téhle velmi intenzivní, nervydrásající podívané vůbec pomyslel. A navíc mám Sandru Bullock mám moc rád, takže velká spokojenost! -Fuck! -Copy that.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Bude to už téměř 13 let co jsem poprvé viděl Společenstvo Prstenu, a protože jsem knihu neznal, tehdy to pro mě bylo něco neskutečného! To neuvěřitelné podmanivé ztvárnění fantastického světa Středozemě, nádherná výprava, skvělí herci a jejich zajímavé postavy, se kterými sdílíte jejich radosti i strasti a skutečně se o ně bojíte, do té doby neviděná úroveň digitálních efektů a mimořádná hudba Howarda Shora - i po těch letech to neztratilo téměř nic ze svého kouzla, a i díky Hobitovi si člověk uvědomí, jak vzácné takovéhle filmy jsou... jak už krásně vystihla (uživatelka) Galadriel, svět po Pánu Prstenů už nebude to co býval, protože tenhle film, tohle veledílo ve své době způsobilo naprostou revoluci, a pro filmový průmysl to předznamenalo vstup do nové éry. Tohle byl jeden z prvních filmů, u kterého jsem u sebe začal objevovat svojí vášeň pro film.

Cesta do zatracení

Cesta do zatracení (2002)

Viděno podruhé po... no páni, po úctyhodných 14 letech na blu-ray, a mé pocity nejsou už tak definitivní jako tehdy. "Problém" je , že to v mých očích byla bezchybná záležitost, po celou tu dobu živená častým poslechem Newmanova soundtracku, který právem patří do mé top 10. Stále je to ale zážitek, skvěle obsazený, natočený, s výtečnou kamerou, dvakrát podtržený již zmíněnou, bezchybnou hudbou Thomase Newmana.

Znamení

Znamení (2002)

Ne, snižovat hodnocení rozhodně nehodlám! Jen bych tu vyzdvihnul tři věci, které z filmu dělají tak fantastický zážitek. A to skvělou kameru a její promyšlené umístění. Dále pak fantastické obsazení, je obrovské štěstí, že se mu podařilo dát do hlavních rolí ty nejlepší možné herce. No a nakonec opravdu mimořádná hudba J. Newtona Howarda, která má pro film asi takový dopad, jako měl Williamsův soundtrack k Saving Private Ryan! Shyamalanovi se bez přehánění povedlo natočit mistrovský kousek, a tak si říkám, kam se sakra tenhle Shyamalan poděl?!

Avatar

Avatar (2009)

Tenhle skvost, který odstartoval technologickou revoluci, a z nějž Vám spadne brada i po téměř deseti letech od jeho uvedení v IMAXu. Fantastický 3D zážitek (dodnes nepřekonaný Benchmark 3D technologie), skvělý námět, srdcervoucí příběh, výtečný soundtrack.. a tak bych mohl v těch superlativech pokračovat dál.