Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (153)

plakát

Soumrak (2002) 

Skvělé drama vykreslující hlavně hodnoty a společenské postavení samuraje v nelehké životní situaci, než ostří jeho meče. Výborný Sanada, kterýho znám už od VHS timů pod režií pro mě do dneška neznámého Yoji Yamady, což je v tomto kontextu včerejšek.

plakát

Dorian Gray (2009) 

Bez možnosti srovnání a i přesto obsahově sterilní. Až na pár mouder, které vylezou z mentorujícího Firtha hrajícího prim,prosté jak bulharská striptérka.

plakát

Apokalypsa (2006) 

Tak zaprvé, tohle nehodlám vůbec hodnotit, protože jak to tady čtu, tak mi při sledování ujel trochu vlak. Abych to uvedl na pravou míru, trvalo mi asi měsíc než jsem se dotlačil ke konci. Pravda je, že to na konci do sebe nějakým způsobem zapadne a řekněme, že audiovizuálně to je taky zajímavý, jenomže jako celek a film jako takový to prostě nefunguje a ve výsledku to vyzní jako chaos, který prostě většina nedocení a popravdě ani docenit nemůže, a o kterým sice můžete přemýšlet a najít v něm různé motivy a odkazy, ale strávit to nějakým rozumným způsobem podle mě prostě nejde. Nicméně i přesto jsem rozhodnutej tomu dát v nejbližší době druhou šanci (na jeden zátah), pustím to, sednu si, píchnu si sedativa do slabin a uvidím jestli mě to vynese nad sněžnou čáru.

plakát

Twilight sága: Nový měsíc (2009) 

OBSAH: Bella: Začínám být stará, proč mě nepokoušeš Edo? Edward: Nevíš co chceš, píchnulo by ti to dušu. Bella: Až budu stará tetka, tož už bude pozdě. Edward: Nepatříš do mýho světa Bello, tohle je naposledy co se vidíme. A ne, abys dělala nějaký cipoviny. Bella: Ahoj Jacobe, potřebuju kamaráda, co umí spravit rozbitou motorku. Jacob: Miluju tě Bello. Bella: Nedělej to Jacobe, všecko posereš. Bella: Jacobe proč mi nebereš telefony a jaktože mi neřekls, že máš nový tetování? Jacob: Běž pryč Bello, nemužu ti říct proč, ale je to pro tvoje dobro. Bella: Ty si vlkodlak, to je hrůza, dá se to léčit? Jacob: Si hlůpá, sem se tak narodil, to je jak kdybys chtěla léčit tu tvoju blbost, taky to nejde. Navíc zabíjíme jenom upíry. Bella: Hmmm, coool. Alice: Bello, Edward si myslí, že seš mrtvá a chystá se předávkovat česnekem. Bella: Musíme ho zastavit. Jedem do Voltery, já si tam střihnu last minute zpomalenej běh. Bella: STOP!!! Edward: Bello ty nejsi mrtvá? Nemohl jsem žít ve světě kde nejseš. Bella: Myslela jsem, že mě nemiluješ. Edward: Ale jo miluju, sem kecal. Taky všechno sežereš. Bella: Chci být upir, pojďme hlasovat. Jacob: Bello vybodni se na něho, je moc bilej a znovu tě zrani, nejlepší frajeři jsou barevní. Edward: Diky Jacobe že ses mi postaral o Bellu když sem byl na výletě, ale teď už si to přeberu. Jacob: Pro tebe sem to nedělal a jestli někoho kousneš tak vykopem válečnou sekyru. Bella: Nemožeš vykopat sekyru, když to budu chtět. Jacob: Ale možu a taky že vykopu.

plakát

Domov aneb Kam směřuje naše cesta (2009) 

Jeden by až brečel když "Home" skončí. Konec filmu dáva sice jakous takous vizi kudy jít, ale řešení to není, protože hlavním problémem je to, že jsme planetu přelidnili a to je věc, která jde jaksi těžko změnit. Ono to totiž postupuje geometrickou řadou(víc lidí plodí víc lidí), s takovým tempem nárůstu populace, nám nepomůže i kdyby celá planeta byla jedno velký pole. Řešení je v nedohlednu. Zákonitě musí přijít série přírodních katastrof zapříčiněná změnami klimatu, celosvětová vlna hladomoru pod taktovkou urbanizace a vyčerpání zdrojů, nebo pandemie v režiji nárůstu populace. Už se těším, osobně bych dal přednost té pandemii která by vyhladila třeba 3/4 lidstva, chcípat hlady se mi nechce, už proto že by to přežily ty kurvy co jsou u kormidla a vychcípali bysme my ostatní, v tomto ohledu je pandemie přirozeným výběrem a vyčísne chcípáky a oddálí reformy důchodových systémů. Takže otázka je jenom co a kdy? Že by 2012? Jenom aby už nebylo pozdě. P.S. Jinak teda fakt krutý záběry země a přírodních scenérií podbarvené skvělou hudbou.

plakát

Zombieland (2009) 

Naprosto geniální žánrový mix. Jeden by ani nevěřil, že to jako celek může tak dobře fungovat. Nicneřešící, milimetr hluboké roadmovie, které si na nic nehraje a přináší ostrou zábavu v honbě za balením buchtiček. Ustřední parta hraje skvěle. Někomu tu hrozí zastrčení vlasů za ouško(Wichitas magic). Tallahasee rulez . Už nikdy žádné splachování a žádné nové statusy na facebooku. P.S. Woody´s king !!!!!!!

plakát

Sněžní andělé (2007) 

Dost nesourodý film na můj vkus, jakoby nevěděl co divákovi podstrčit a čím se zavděčit. A tak se toho před kulisu amerického maloměsta předhodí povíc, a oni už si čumilové vyberou jestli mladická romance, nebo rodinná tragédie. A kdyby náhodou zaujalo oboje, tak jenom bonus. Jak říkám pro mě naprosto nekompaktní mix s příjemným hereckým obsazením.

plakát

Cashback (2006) 

Wow, tohle mě naprosto přibilo a nemůžu snad ani popsat v kolika rovinách. Jistojistě náplň krabice s nápisem: "Film Club". I přesto, že ve srovnání s tempem Cashbacku je slimák sprintujícím gepardem hřbitovních travin dokáže tahle naprosto skvěle situovaná romance v zajetí lehce abstraktní formy, kde břidkým humorem řízlý cynický výklad vypravěče obohacený o životní moudra naprosto zabíjí potřebu jakékoliv akce, táhnout diváka od začátku až do konce . Co dál? Dál už jenom poplácat po zádech režii, kameru a scénáristu, kterým je režisér sám, takže 2 poplácání jak pro rejžiséra, tak pro scénáristu:). Každopádně si Sean Ellis vysloužil mou pozornost do budoucna. A Emilia Fox? To by bylo minimálně na stránku).

plakát

Sejmi eso (2006) 

Za bratry Tremorovy, za mluvící mrtvolu B.Áčka. a každopádně za Aliciu......a vůbec, za všechny!!!

plakát

Stefanie (1995) (seriál) odpad!

Zrovna jsem to zahlídl koutkem oka po výhře nad slovákama 3:1(Vancouver) a musím říct, že se mi hned vybavily všechny zkurvený nedělní obědy. Sračkoidní ekvivalent ordinace s časovým náskokem 10ti let.