Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (105)

plakát

Rivalové (2024) 

"Unfortunately, my only skill in life is hitting a ball with a racket.     /// Očekával jsem průměrný film, ale dostal jsem pravý opak a byla to velká pecka. Hlavní trio postav je neskutečný a každá jejich konverzace je strašně dobře natočená a udělaná. Celý příběh a to jak je chytře poskládaný je fantastický. Taky mě velice potěšila kamera, která vás vtáhne do filmu. Emoce lítaly vzduchem jako tenisový míček a já jsem velice spokojený.   / Hodnocení: 9/10.

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

"Apes not kill apes."     /// Tomuhle se říká sakra dobré pokračování! Geniální navázání na předchozí díl.  Caesar je za mě oficiálně jeden z nejlepších vůdců, co jsem kdy ve filmech viděl. Celý film je plný skvělých, silných a napínavých momentů, které vás nepřestanou vtahovat do děje. Zároveň to funguje jako skvělá příprava na velkolepé finále, kterého se nemůžu dočkat.   / Hodnocení: 9/10.

plakát

Abigail (2024) 

"What can I say? I like playing with my food."     /// Krvavá, vyvražďovačka a parádní přírůstek do hororového žánru. Partička "hrdinů" má mezi sebou skvělou dynamiku. Všichni jsou perfektně obsazený a perfektně vystihují charaktery svých postav. Alisha Weir jako Abigail je naprosto skvělá! Jediné co mi nesedlo bylo finále, které bych si představoval jinak.   / Hodnocení: 8/10.

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

"NO!"     /// Budoucí klasika a začátek ikonické trilogie. Skvělá akce, efekty, emoce, momenty a postavy. Jsem také moc rád za kratší stopáž. Začátek přechodu Caesara z mazlíka na vůdce je úžasně zpracováný a uvěřitelný. Já začátky filmových sérií často moc nemusím, ale tady je to výjimka a famózní začátek trilogie.   / Hodnocení: 9/10.

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

"I'm not stranger to the danger."     /// Konečně jsme se dočkali pořádného akčního blockbusteru. Příběh se zaměřuje více na Konga, což je škoda, protože Godzilla tam byla trošku jako páté kolo u vozu. Sice je to pořád trochu hloupé, ale s tím se zkrátka musí počítat. Akce se velmi povedla a přítomnost více titanů film jen povznesla. Za mě zatím nejlepší film z MonsterVersa.   / Hodnocení: 7/10.

plakát

Godzilla vs. Kong (2021) 

"To je řešení? Vole chcípnu tady úplně střízlivej."     /// Střet nejznámějších monster dopadl lépe než jsem čekal. Lidi tentokrát nebyli tak tupý, jako v předešlém díle a třeba Bernie byl fakt vtipnej. Ovšem odvařenej z toho nijak zvlášť nejsem. Slabší příběh tu stále je a občas se to táhlo. Tak snad pokračování předčí všechny dosavadní filmy.   / Hodnocení: 6,5/10.

plakát

Godzilla II Král monster (2019) 

"Ať žije král."     /// Tak to bylo hodně špatný. Tak tupý postavy jsem dlouho neviděl. Nudný, prázdný, plný klišé a hloupý. Jediné, co se povedlo, jsou efekty a pár fakt cool záběrů, ale jinak opravdu hrůza.   / Hodnocení: 2/10.

plakát

Kong: Ostrov lebek (2017) 

"Sounds like a bird, but it's a f****** ant."     /// Tento film je plný nezajímavých postav, které slouží jen jako žrádlo. Přímý děj kompenzují zábavná akce a skvěle efekty. Bohužel tento Kong na můj oblíbený od Petera Jacksona nemá. Ovšem jako akční blbina parádně postačí.   / Hodnocení: 5/10.

plakát

Godzilla (2014) 

"Mami, koukej. Dinosaurus."     /// Film s názvem Godzilla a Godzilla je tam sotva 10 minut. Ani by mi to nevadilo, kdyby děj byl aspoň trochu zajímavej. Lidští hrdinové jsou také nezajímavý, takže co pak máme sledovat? Jak se Muto a Godzilla mlátí, jsem taky neviděl, protože tam byla tma jak pytli. Musím ale pochválit budování napětí, temnější téma, samotnou Godzillu a její ikonický řev. Jinak je to ale prázdné.   / Hodnocení: 6/10.

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

"I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that."     /// Vesmírná sci-fi klasika. Tento film není pro každého diváka. Má spoustou metafor, myšlenek a scén, které nejsou jednoduchý na pochopení (aspoň pro mě teda). Je to dlouhý, občas nudný, ale rozhodně to za zhlédnutí stojí. To, že film vyšel v roce 1968, o rok dříve než člověk přistál na Měsíci, je naprosto šílený. Efekty, legendární hudba a skvělý záporák to posouvá ještě o level výš. Kultovní záležitost!   / Hodnocení: 7,5/10.