Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (77)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Snímek jsem si užil, ale řeknu to narovinu je tu jen pár věcí, které tenhle film oddělují od ostatních digitálně přecpaných filmů.

plakát

Chudáčci (2023) 

Tyhle šílené, surrealistické výjevy mám rád, ale jinak ten film nemá žádnou hloubku.

plakát

Na Hromnice o den více (1993) 

Rád se k tomuhle filmu vracím, má skvělou pozitivní atmosféru, je chytrý, ale zároveň nad ním nemusíte přemýšlet a je velmi motivační a ponaučující.

plakát

Dokonalé dny (2023) 

Odteď už je každý den dokonalý... hlavně když si poslechnete Perfect Day a dáte si vodu s ledem.

plakát

Apokalypsa (1979) 

Nespal jsem čtyři dny.

plakát

Osm a půl (1963) 

Tento film bych nejlépe popsal jako filmové umění. Tohle je krásná, abstraktní ukázka toho co filmové médium může nabídnout a jak se člověk může kreativně vyjádřit při tvoření filmu. Záběry v tomto filmu jsou čistou dokonastí od začátku dokonce, stejně tak i poetické dialogy, které vám budou mluvit do duše. Kreativita a originalita Federica Felliniho na každé rohu a herecké obsazení v čele s Marcellem Mastroiannim je nespochybnitelná ukázka hereckého umění. A témata, které film vyjadřuje a zkoumá musí být blízká každé lidské bytosti na této zemi. Vybrat ten jeden nejoblíbenější film je pro mě nemožný úkol, ale když už padne otázka o nejoblíbenějším filmu tento mi v mysli vyskočí jako jeden z prvních.

plakát

Přežijí jen milenci (2013) 

To že se Jarmusch rozhodl natočit romantický film o upírech, je pro mě nepochopitelné, ale vyšlo mu to na výbornou. Temná, lehce gotická atmosféra mě vtáhla hned ze začátku, čemuž dopomohla i úžasná hudba a krásné, čisté záběry. Dvojice kultivovaných, na věky zamilovaných upírů, taky upoutala moji pozornost, jak za pomocí dobrého scénáře, tak i úžasných hereckých výkonů. A téma věčné lásky, nejen jeden k druhému, ale i k umění mě bavilo.

plakát

Na prahu války (2019) 

Překrásná filmová poezie o víře, lásce a životu, která se vám pomalu dostane do duše a zůstane tam ještě nějaký ten čas.

plakát

Tenká červená linie (1998) 

Wow! Jsem ohromen a beze slov. Malickův styl , kterým prezentuje válku mě dostal. Bylo to vyobrazeno, tak jak to bylo a na nic si to nehrálo, bylo to drsné a kruté. Skvěle fungoval kontrast mezi krásnou přírodou a šileným fyzickým i psychickým bojem, který se ve filmu odehrával. Taky se mi líbilo, jak se film zaobíral pocity jednotlivích vojáků a to velmi zajímavou formou. Film krásně poukazuje na to, co válka dělala s vojáky a jak je válka zbytečná.  Mám velkou chuť dát plný počet hvězd, ale i přesto všechno mě ve filmu něco chybělo.

plakát

Šílený Max: Bojovník silnic (1981) 

O dost lepší, jak první díl. Film už má dejme tomu nějaké napínavé akční scény, film už působí jako by se odehrával v jakesi apokalypse, avšak herecké výkony jsou furt dost průměrné, scénář to samé a kostýmy z 90% vypadaly otřesně. První film to sice překonalo, ale to nebyl zase tak těžký úkol.