Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Drama

Recenze (370)

plakát

Muži v říji (2009) 

Zprvu kapku rozpačité, ale když jsem se naladila na vlnu, začala jsem se dobře bavit. Předností filmu je rozhodně vynikající herecké obsazení, které si s rolemi skvěle poradilo a určitě se výborně bavilo - prostě elita - Plesl, Lábus, Hanzlík, Bareš, Huba, Trnavský, Chmela a asi nejvíce mě bavil Pavel Zedníček, který mě jinak pěkně štve, protože bere kdejakou slabomyslnou zakázku a reklamu a přitom umí skvěle zahrát nejen komické role.

plakát

Nepřítel státu (1998) 

Jak si ve špionážních filmech nijak nebahním, tenhle mě dostal. Kvůli hlavní excelentní trojce Smith, Hackman, Voight, kvůli zajímavému a hrozivě reálnému příběhu a kvůli celkové strhující náladě, která z něj vyzařuje.

plakát

Čertí brko (2018) 

Klaním se před panem režisérem i všemi, kdo se na filmu podíleli. Vznikla velmi zajímavá, vtipná a laskavá pohádka s neotřelým dějem a spravedlivým závěrem. Šli jsme na ni tři a všichni si našli svoje - pětiletý syn kouzelnou pohádku s krásně popletenými, ale spravedlivými čerty, patnáctiletá dcera hezkého hlavního hrdinu, já, dospělá, velmi odvážnou politickou satiru. A vše, co má pohádka mít - vtip, dobrý výběr herců a následně jejich skvělé výkony, potrestané zlo, pěkné kostýmy, fajn hudba. Že by nám tu vznikl nový úspěšný pohádkový režisér? No, bylo by ho potřeba. Každopádně, pohádku si musím nakoukat znovu, abych vychytala všechno, co je v ní ukryto, nakonec i děti mě přemlouvaly, ať jdeme znovu na další promítání o hodinu později. Co se té politické satiry týče, po revoluci nám na VŠ říkali, že už teď nebude potřeba.....je potřeba a tady se povedla.

plakát

Niko 2 (2012) odpad!

Proč???? Proč si musím kazit předvánoční náladu debilními příběhy typu Santa na 100 způsobů???? Nestihla jsem při vaření vypnout tuto hrůzu po Studiu Kamarád a můj pětiletý chlapeček, bohužel, podlehl lákavé animaci a nedá si vyrvat ovladač z ruky.......a tak sledujeme blábol o sobovi, kterému matka sobice přivedla domů náhradního tatínka místo toho, co ho má malý sob rád a malý sob ho nemá rád, protože chce tatínka, kterého má rád, ale kterého nemá ráda maminka, protože má ráda nového partnera a jak je tam řečeno, má přeci právo být šťastná..........Kriste pane, proč tohle mají řešit malé děti v době Vánoc, to opravdu nechápu. Fujtajxl.

plakát

Náhlý úder (1983) 

Tenhle Harry mě bavil ze všech nejvíce. Není to jen suchý sled honiček v autech i po svých, není to jen zarytý hon policajta s padouchy. Ve filmu je hodně humoru, byť černého, což je dost neobvyklé, protože dosud se objevovaly spíš jen rádoby vtipné drsné hlášky. Třeba honička dodávkového skútru s autobusem plným důchodců, kteří si pochvalují nejlepší výlet v životě, nebo už jen fyzická přítomnost příšerného psa, to mě bavilo moc. K tomu výborná hudba, zejména v závěrečné kolotočářské scéně spolu s krvavými scénami na kolotoči - tam je to až jak z filmů Tima Burtona. No a nakonec sama pointa je nečernobílá a reálná a závěr mě překvapil i potěšil......ááá teď teprve koukám, kdo to natočil a on Harry sám. No tak to už se nedivím, že mě to baví daleko víc, než předchozí díly. Je tam něco navíc. Něco, co cítím ze všech jeho režijních počinů.

plakát

Ronja, dcera loupežníka (2014) (seriál) odpad!

Můj bóže, to je zdlouhavý a nekonečný, že se to v tom nedělním studiu kamarád nedá vydržet. Ty dlouhé pohledy do očí a při rozčilení, to zbytečné pobíhání po lese.....zlaté původní filmové zpracování. A po dlouhodobé nudě najednou přijdou hrůzní skřítci Šedivíci a dítě se mi z nich rozeřve strachy a uteče do ložnice pod peřinu. A teď jsem nedobrovolně odkoukala další díly. Jedno se Japoncům nedá upřít. Geniálně zazdili i ten poslední zbytek severské atmosféry, která z knihy i z filmového zpracování vyzařovala a navíc, jsou skuteční mistři v natahování nic na neúnosnou míru. To, čemu je ve filmu věnováno 20 vteřin, např. smích nebo rozčilení Matyse, dokážou autoři natáhnout na jeden celý díl.

plakát

Násilník (1976) 

Tady mě drsný Harry opravdu bavil. Možná pro určitou míru lidskosti, jeli ji schopen dát najevo. Jeho vztah s mladou policistkou se sice vyvíjí předpokládatelně a učebnicově, ale i přesto jim to spolu ladí. Politický podtext věci je i přes dávnou dobu vzniku stále aktuální, takže na film se stále kouká líp, než na kdejakou soudobou policejní matlaninu.

plakát

Sněhulák (2017) 

Představuji si, že jsem nikdy nečetla ani jednu knihu s Harrym Holem. Pak je film výborně studenou severskou detektivkou, napínavou, s dobrým výběrem herců, dobrou hudbou a kamerou. Mrazí z ní. Problém je, že mám v knihovně všechny díly Harryho. Takže v mých představách to byl vždy takový týpek alá Clint Eastwood, Rachel byla nadpozemsky nádherná a s Katerine to dopadlo sakra líp. Jako nečtenář dávám spravedlivě 4 hvězdy, jako Harryho fanoušek bych dala dvě - asi úplně nejvíc mi totiž vadilo vytržení z kontextu série, to je, jako by někdo natočil jen trojku Harryho Pottera.

plakát

Bakaláři - Otec (1985) (epizoda) 

Scénář výborný, herecké výkony silně nevyvážené - postavit proti Panu herci Františku Řehákovi rozpačitou Světlanu Nálepkovou nebyl moc dobrý nápad a Alexej Pyško tomu taky nepřidá. Navíc mi vadila divná kamera a celkově podivné střihy, v nichž jsem se občas špatně orientovala. Škoda tak dobrého námětu a hlavního herce.

plakát

Aréna Jaromíra Soukupa (2017) (pořad) odpad!

Uspala jsem synka a sešla dolů k televizi. Čtrnáctiletá dcera má puštěný nějaký program a a slzí u toho smíchy. Ptám se, na co kouká a ona odvětí, cituji:" Ále, na Barrandově dávají něco jakos mi tuhle pouštěla Pražskou pětku, jak tam Štaindler mezi příběhy žvanil, až se opil. Nevíš, tohle jsou taky Sklepáci?"...............nebyli to Sklepáci. Šetrně jsem dcerušce vysvětlila, že tento pán se, na rozdíl od Sklepáků, bere vážně. Že je to sice, patrně, názorný psychiatrický případ, ale to že není v naší kompetenci hodnotit a že nejlépe udělá, když přepne jinam. Nechtěla tomu věřit a udiveně se ptala: "Mami, to mi neříkej, že se na TOHLE někdo kouká a bere to vážně......."..........dál bez komentáře.