Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (853)

plakát

Aladin (1992) 

Klasická disneyovka o klasické půvabné orientální pohádce. V český dabing je výtečný především Jiří Langmajer (Aladin( a Sabina Laurinová (Jasmína).

plakát

Zmařené naděje - Přežít (2018) (epizoda) 

Říká se některé ženy, Marie-Jeanne Picqueray mezi ně nepatřila, mají jen jednu lásku a to námořníky. Zase někteří námořníci jako třeba Hans Beimler mají v lásce revoluci. Pak se občas široké publikum zamiluje do nějaké filmové hvězdy jako je třeba Pola Negri. Když se tu seriál objevil, tak mne překvapilo velmi nízké hodnocení, které přirozeně vzrostlo.

plakát

Ta chvíle, ten okamžik (1981) 

V kritických časech se často stává, že je možná volba mezi špatnou a horší variantou. Ale i z toho se dá vyjít se ctí. Primář chirurgie Jan Kodet prostřednictvím svého představitele Františka Němce zvládl na jedničku. V příběhu se objeví i část lidské (české) povahy, kdy se dobře kritizuje a radí co má člověk dělat. V případě potřeby pomoci, však dávají od vás ruce pryč. Film mohu jen doporučit pro zajímavý a dobře zpracovaný námět, kvalitní režii a výborné herecké obsazení.

plakát

Démanty noci (1964) 

Kvalitně udělaný film se silným tématem. Pro mne jeho hodnocení sráží rozlišitelnost mezí dějem, vzpomínkami a představami.

plakát

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (2016) 

Když tuto animovanou polynéskou pohádky z Tichomoří vidíte ve společnosti nadšeného dětského diváka, dostává hodnocení jinou úroveň. Příběh je příjemný a díky lokacím do jisté míry originální. Ano jisté literární experti by našli zařazení ATO 22/6 a 5 další podobných příběhů ze 4 částí světa. Ale když se zaposloucháte do Mauiho písně You are Welcome/Vždy k službám ať v podaní Dwayna Johnsona nebo Martina Zounara tak se můžete nechat unášet příběhem jako vlnami Tichého oceánu.

plakát

Dívka v modrém (1939) 

Velmi kvalitní protektorátní klasika s dobře posazenými dialogy a výborným hereckým obsazením v čele s Oldřichem Novým.

plakát

Malý rytíř Trenk (2015) 

Je to slabší čtyrka, ale stále čtyrka. Sympatická jednohubka na koukání s dětmi. Ale nadšené dětské pozitivní emoce tak trochu zvedly hodnocení, tohoto rádoby historického animáků. Jinak je dobře, že středověk skončil. Tedy u nás skončil, v některých zeměpisných lokacích trvá a někde ani nezačal.

plakát

13. komnata - 13. komnata Pavla Fischera (2020) (epizoda) 

Pavla Fischera jsem nevolil a asi volit nebudu. Záměrně nepíšu nikdy. Nicméně i když s částí jeho politických názorů nesouhlasím, jeho životní příběh u mne vyvolává sympatie.

plakát

Zmařené naděje (2018) (seriál) 

Výborný projekt polohraného dokumentu se spoustou zajímavých postav. Některé z těchto postav, jako třeba kráska stříbrného plátna Pola Negri (hraná Michalinou Olszánskou) mají dle mého skromného mínění krásnější představitele než jsou oni sami. Sice stylem střídaní děje seriál tak trochu připomínal Atlas mraků, tak kupodivu je vcelku kompaktní. Z mnoha postav mi byla sympatické a zaujaly mě postava německého komunisty Hans Beimlera (Jan Krauter-taky hezčí představitel. Mimo jiné doporučuji si najít píseň Hans Beimler, Kamerad), ruské bílé dětské vojakýně - kozačky a emigrantky Marina Jurlova, švédské osvětové sexuální pracovnice socialistky Elise Ottesenové (v té době se o antikoncepci nesmělo ve Švědsku ani mluvit), rakouské levicové doktorky Edith Wellspacherové. Scénáristé vymysleli i dost docela dobrých výroků: Vaše země (Vietnam) nikdy Ameriku nebude zajímat/To není mír, ale jen příměří na sotva 20 let./Jsem to říkal vždy strana nikdy se nemýlí/Láska je poslední světlo, které v těchto temnotách svítí. A rozhodně nezhasíná ani dnes. / Herzlich willkomen in Paris./ Což byla poslední věta seriálu pronesená v bunkru majitelem bordelu One two two Marcelem Jametem na začatku druhé světové války.

plakát

Marie Terezie - A Woman at War (2019) (série) 

Jsem rád, že Marie Terezie měla pokračovaní. Postava barona Trencka dobře zpestřila děj a zapadla. Ale divná hra s letopočty je problematická. Kdy se děti Marie Terezie Valpurgy Amálie Kristýny jinak rodí, někdo umírá jinak než podle data má. Nicméně jsem za pokračovaní rád. A snad bude další.