Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Horor

Spisovatelé (8)

Jo Nesbø

Oceňovaný norský král severské krimi a mrazivých thrillerů je pro někoho možná jen mistrný detektivkář. Pro mě jeho jméno znamená největšího spisovatele všech dob a nenominovaného krále současné beletrie. (TIP: Sérii s Harrym Holem hltám a velice jsem si také oblíbil thriller Království.)

Jozef Karika

Nejlepší spisovatel, kterého jsem na československé půdě dosud zaznamenal. (Fakt nepočítám ty, u kterých byste při čtení umřeli nudou, anebo si hrůzou vypíchali oči nad nějakou sofistikovanou větičkou plnou přechodníků, zpřeházeného slovosledu a prehistorické slovní zásoby.) Jozef Karika píše bravurní thrillery, leckteré i s příměsí nadpřirozena. Například jeho thriller Trhlina se dočkal i za mě velmi povedeného filmového zpracování.

Joseph Delaney

Sedmý syn byla jedna z nejtemnějších knih, které jsem jako malý přečetl, a třebaže se mi dostala do rukou tak nějak náhodou, dodnes si pamatuju, jak mě zasáhla. Ani jsem při čtení nedutal. Film raději nekomentuju.

Richard Adams

Daleká cesta za domovem je jedna z nejkrásnějších a nejsrdceryvnějších knih, které jsem kdy četl. Opravdový kus umění. Smekám.

J. K. Rowling

Autorka úžasného Harryho Pottera určitě má právoplatné místo v mém žebříčku nejoblíbenějších spisovatelů. Ani Prokleté dítě nebyl vysloveně flop, ale to, co předvádí s Fantastickými zvířaty je děs běs.

George Orwell

Legendární britský spisovatel, který do značné míry předvídal komunismus. Jeho dystopická vize budoucnosti z knihy 1984 je i ve 21. století pořád děsivě autentická a nezbývá než doufat, že se nikdy nenaplní. Demokracie možná není dokonalá, ale lepší politické zřízení ještě nikdo nevymyslel. Doufat nestačí. Choďte kurva k volbám.

Stephen King

Rozhodně nejsem skalní fanoušek a ani nemám knižního mistra hororu kdovíjak načteného, ale už jen počet zfilmovaných knih a povídek naznačuje, že Stephen King má prostě pod čepicí. Kdo umí, ten umí.