Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Pohádka
  • Sci-Fi

Recenze (63)

plakát

Iveta - Série 1 (2022) (série) 

Pro mne seriál Iveta je hodně velké překvapení. Placenou službu Voyo nemám tak jsem si musel na seriál počkat nějaký ten rok. Maličkou recenzi bych vlastně ani nepsal ale pro ty někdy až dojemné chvilky s písničkama a hlavně upřímně milou jakoby poctu Ivetce kterou naprosto parádně zahrála snad nová doufaje česká vycházející hvězda Anička Fialová tak někdy prostě jsem se pří sledování úplně ztratil a neubránil dojmu v okamžicích jako by v záři reflektorů byla snad samotná Iveta Bartošová. Smekám taky hlavně před herci co hrají rodiče naší české zpívající Pop princezny. Tři hvězdy by byly málo pro tak po dlouhé době dobrý seriál, tak čtyři + jasně svítící  hvězdičky Iveta si právem zaslouží.

plakát

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody (2022) 

Dnes poprvé bohužel s přestávkama. Film není skvělý abych mohl zrovinka vyzdvihnout něco co by stálo za úvahu ale není to taky úplně blbý film, úcta k snad největší zpěvačce 90ek je znát a málokterá zpěvačka ve mně vzbudila toliko emocí až jsem se v jejím zpěvu mohl toho všeho sní až fyzicky dotknout. Takže film za tři ale když to je Whitney její příběh a já jí mám rád takže jedna hvězda navíc jen pro ni protože si ji zaslouží jako málokterá jako vzor pro ostatní slavné zpěvačky třebas jako Mariah Carey která se Whitney vždy chlubila právem.

plakát

Barbie (2023) 

Jen si v krátkosti položit hlavní pro mně výstižnou otázku. Co tak čekat od filmu už prakticky od vzniku kinematografie, no přeci aby byl film zábavný a nenudili jsme se ani chvilku u něj už od dob třebas grotesek. Tenhle film splnil vše co jsem od něj čekal + něco navíc, myslím si že tak dokonale udělány interiéry ve formě hraček jsem dlouho neviděl a troufám si tvrdit že určitě dlouho neuvidím a to jsem prosím viděl nedávno film náhodně krátce v zakoupeném HBO takže jsem po něm cíleně vůbec nešel. Když ještě přičtu parádní písničky, herecké výkony prakticky všech zúčastněných hlavně taky těch lidiček co na tom skrytě pracovali a vše vymýšleli, takže tu máme velkou porci zábavy kterou si rád dám zas a znova. Tak co tady řešit my někteří intelektuálové zastavení v čase jako ty panenky, tohle je taky umění a ještě k tomu originální, zábavné, Todle by mohl být film pro některé časem určitě snad kultovní záležitostí, nějak v to cítím a věřím že tomu tak za nějakou dobu i bude.

plakát

Predátor z hlubin (2004) (TV film) 

Nevím proč se povětšinou píše u těchto filmů jakoby odpadové Béčkové horory. Já mám právě takové jako je tenhle moc rád a náramně jsem se u toho bavil a když máte ještě velkou touhu to vidět znova tak na něm safra musí něco být. Dal bych ryzí tři hvězdy ale jelikož jsem nemohl odtrhnout oči s nádherné černošské herečky K.D. Aubert tak musím dát zákonitě hvězdičku navíc pro tu její přirozenou krásu.

plakát

Hudbu složil, slova napsal (2007) 

Všechno chce svůj čas a po několika letech jsem se náhodně dostal k tomuhle skvělému filmu. Jakožto trochu hudebník který do tohoto řemesla hodně dlouho dělá, fušuje tak musím napsat že už dlouho jsem se takhle nebavil a jestli je to romantický kýč tak dobrá, mě ke štěstí stačí hodně trefné dialogy, nepředstírané jiskření mezi hlavními protagonisty, dobrou hudbu a můžu směle zapomenout na všechny starosti a strasti kdy svět byl ještě docela normální hlavně taky bez těch debilních mobilů a soc. sítí.

plakát

Kamenolom Boží (2005) 

Radost vidět a radost poslouchat některé starší starousedlíky co až fundovaně jako s knihy vyprávějí o tomto kraji, to je vzácnost. Zdá se že jsou tak úplně obyčejní a přitom se dozvíte ty největší pravdy světa, děkuji moc za tydle lidičky prostě to má v některých scénách až Formanovský náboj že.

plakát

Matrix (1999) 

Snad zbytečné popisovat že Matrix je ve všech směrech dokonalá práce jen po X znova shlédnutích zrovna HBO mě zasáhla scéna zrození Nea po procitnutí červené pilulky jak Neo v kapsli plné slizu napojený různými hadičkami na ten náš jakoby obyčejný virtuální život tak vlastně po probuzení znovunarození, šoku z toho kde je vlastně zažívá pocit toho odcházení na druhý břeh a pak tu máme stroj strážce spících duší co ho zaměří , odpojí ho a nebýt toho že má jistou záchranu od Morfea ketrý ví kde se nachází tak by určitě skončil jako odpad nevyloven ve splaškách a utopil by se jako ostatní nevyvolení co na na krátký čas prozřeli. Docela složité že.

plakát

Blondýnka (2022) 

Jediné nejvíce zapamatovatelné na celém dlouhém snímku je naprosto úžasný fascinující výkon snad doufaje hodný ceny nejvyšší Oscara od docela neznámé herečky Any de Armas ve své možná životní roli pro nejlepší herečku, a pak trochu hudba. Zbytek je docela nuda, prostě to vše nějak nedrží pohromadě a celé to bohužel nebaví. Velká škoda pro nás věčné obdivovatele Normy Jeane.

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Na Československé filmové výtvory hodně velký nadprůměr. Bavil jsem se od začátku do konce, nejvíce mě zaujala mladá herečka Leona Skleničková která zahrála sympatickou dívku Lidušku se srdcem na dlani v pravdě moc dobře, vlastně když to shrnu jako celek tak vlastně nikomu a ničemu včetně dalších herců není vůbec co vytknout a cítím z toho že všichni tvůrci co na téhle pohádce dělali, že je to prostě bavilo a je to na pohádce hodně znát když něco děláte radostně bez kalkulu se zavděčit divákovi za každou cenu. Byly by to za mně hvězdy 3+ ale já strašně rád ty hvězdičky zaokrouhlím směrem nahoru pro doufám další podobně zábavné filmy.

plakát

Chléb, láska a žárlivost (1954) 

Ach ta božská Gina Výtržnice pro mě tady nejvíce srovnatelná s půvabem Marilyn Monroe. Film nemá prakticky žádných větších slabin, pobavil jsem se dosti a zapomenout na scény Výtržnice kdy se dá ke kočovnému divadlu zprvu zaměstnána snad jako uklízečka a poté jako hlavní vystupující hlavní hvězda tanečnice tak to by byl velký hřích přátelé na ty její taneční krásné divoké kreace vůbec zapomenout.