Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (34)

plakát

Sestra II (2023) 

Navzdory několika účinným lekačkám nabízí Sestra stereotypní strašení a příběh, který přechází do značně nudné střední části, která téměř postrádá zajímavé prvky. První díl u mě vede.

plakát

Spider-Man (2002) 

Díky svému upřímnému a nenápadnému projevu je Maguire nesmírně sympatickým hrdinou, kterému budou diváci fandit od jeho prvního okamžiku, kdy se objeví na obrazovce. Raimiho Spider-Man vypadá jako film, který potěší nejen fanoušky, ale i diváky, kteří na něho jen tak narazí.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Překonává všechna očekávání a nabízí pořádnou nálož akce a elektrizujícího vizuálu - je tím, čím by se měly snažit být všechny akční blockbustery.

plakát

Apokalypsa (1979) 

6/5⭐️- "Hrůza má tvář... a ty se musíš s hrůzou spřátelit. Hrůza a morální děs jsou vašimi přáteli. Pokud nejsou, pak jsou to nepřátelé, kterých je třeba se bát. Jsou to skuteční nepřátelé!" Tento film je halucinační oslava iracionality, čistých pocitů a snad i šílenství, které odhaluje drsnou hrůzu - a nepředstavitelné vzrušení - boje. Coppolova depresivní pouť Vietnamem je bezpochyby nejlepším válečným počinem všech dob.

plakát

Zjizvená tvář (1983) 

6/5⭐️- Brian De Palma pomocí scénáře Olivera Stonea vytvořil krví nasáklou gangsterskou operu, která je směsicí půvabu a okázalosti, přičemž Pacinova postava kubánského přistěhovalce Tonyho Montany je především uměleckým představením, mužem, který existuje proto, aby byl sám sebou. „The eyes, chico. They never lie.“

plakát

300: Bitva u Thermopyl (2006) 

Hloupý příběh plný krve, chaosu a šílenství, ve kterém není nic nového, originálního ani překvapivého.

plakát

Napoleon (2023) 

Film má své vrcholy, ale je v něm více chyb než zásahů, což má za následek dvouapůlhodinový zážitek, který vyvolává frustraci z promarněné příležitosti.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Shutter Island nabízí skvostnou, strhující, mrazivou gotickou filmařinu, u které nastává problém v uspěchaném závěrečném dějství filmu, kde dosud stabilní vyprávění ustupuje ukvapenému zvratu, který je v rámci možností uvěřitelný.

plakát

Maják (2019) 

Robert Eggers natočil působivý 4:3 černobílý film a přináší příběh o osamělosti a izolaci, který se ubírá tou nejpodivnější a nejbláznivější cestou. Duševní, nechutné a nezvratně šílené divadlo Majáku je natolik okouzlující, že se divák nenudí ani vteřinu.

plakát

Parazit (2019) 

Temná satira režiséra Bong Joon-hoa je detailně propracovaným a skvěle napsaným portrétem k ekonomické nerovnosti v Jižní Koreji.