Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (88)

plakát

Řekni to psem (2022) 

Naprostá banalita, ale nemohu jinak. Tři hvězdičky za psy, jednu za Bereniku.

plakát

Promlčeno (2022) 

Po počátečních rozpacích nakonec čtyři hvězdy. Proč, nelze napsat bez velkého spoilerování. Konec konců, můžete se podívat sami.

plakát

Až do konce (1984) 

Špatné. Od začátku až do konce.

plakát

Ztracené město (2022) 

Jedna hvězdička za Brada Pitta. Druhá hvězdička za... Brada Pitta. Ostatní je zcela zbytečné. Proč někdo točí Honbu za diamantem, když už někdo dříve Honbu za diamantem (a dobře) natočil?

plakát

Pět let (2022) (seriál) 

Po počátečních rozpacích nakonec docela dobrý. Šílená je absence jediného vtipu (či aspoň náznaku), kromě těch pár mejdanů a oslavy narozenin se tam nikdo vůbec ani neusměje a příležitost zasmát se rozhodně nedostane divák. Ale celkové vyznění není jednoznačně prvoplánové, byť snaha edukovat je dost urputná, ale to je v těch "moderních" seriálech dnes už naprosto běžné (což neznamená, že jsem si na to zvykl a že mě to baví). A jestli chtěli tvůrci seriálu říci: "Milé skoro dospělé děti, než něco uděláte, tak o tom zkuste trochu přemýšlet, protože situací, kdy "nezvítězí" vůbec nikdo, je fakt hodně", tak se jim to povedlo. Jestli chtěli říci něco jiného, tak jsem to nepochopil, ale to ještě neznamená, že je to špatně.

plakát

Pozadí událostí (2022) (seriál) 

Při srovnávání dvou seriálů mírně se dotýkajících identických témat - Pozadí událostí a Pět let (já bych je tedy vůbec nesrovnával, ale hojně se to dělo/děje) - má tento seriál jedno velké plus. Tvůrci si všimli, že lidi se v "normálním" životě také smějí a baví. V Pěti letech i pití kávy a pojídání dortů vypadá jako velké utrpení. Mně Pozadí událostí bavilo, byť to samozřejmě není vrchol tvorby režiséra ani scénáristy. Kritická mediální smršť, která z obou pánů udělala nekorektní, ve 20. století zamrzlé boomery, mi přijde absurdní. Myslím, že těch místy až parodických přehrávání se dopustili právě proto, abychom pochopili, že to celé je nadsázka. No, všichni to nepochopili, nebo alespoň nepřijali, protože jsou asi témata, o nichž se s nadsázkou psát nebo točit nesmí (a jsme zase u Pěti let).  A přijde mi smutné, že v rámci toho svatého tažení proti zneužívání mladých slečen v nevýhodném postavení nechutnými a bohatými plešatými chlápky (které se jistě děje a jistě to není v pořádku) úplně zapadlo jiné důležité téma sérií otevřené. Psaní diplomových a disertačních prací někým jiným, než oficiálními autory. Ale to nám nějak ne zcela dobře zapadá do obrazu zkaženého světa ovládaného sexistickými padesátiletými heterosexuály. A Olomouc zase hrála exkluzivně.

plakát

Bezva zuby na zásnuby (2022) (TV film) 

Zase jedno poměrně silné vztahové drama, které se bůhvíproč označuje za komedii. Skoro bych řekl, že se nám tu v poslední době rozmohl takový nešvar... Nebo se máme smát někomu, kdo slintá a nemůže za to? Snad jen díky happy endu je film možno označit za komedii, či spíše za komédii, protože v "normálním" životě by to takto fakt neskončilo. A pardon, zmíněný happy end není spoiler, protože v podobném formátu od těchto tvůrců snad nikdo nemohl čekat nic jiného.

plakát

Obnažené (2022) (seriál) 

Smutný, velmi smutný obraz naprosto degenerované společnosti. Neumím odhadnout, zda si to autoři uvědomují, moje hodnocení vychází z předpokladu, že ne. Pokud ano, přidávám dvě hvězdičky. Tak moc se snažíme být na všechny a všechno hodní až si uvědomíme, že si navzájem neskutečně ubližujeme. Naprostá schizofrenie. Senior ve výzkumném ústavu to pojmenuje přesně. "Zakazujete nám se na vás dívat a pak jste nespokojené, že se vás nikdo nesnaží pochopit."

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Některé filmy jsou dokonalé, pár z nich je geniálních...a pak je Tenkrát na Západě.