Reklama

Reklama

Když muž miluje ženu

  • USA When a Man Loves a Woman (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Když se jednoho dne vrátí Mike domů, musí se postarat o děti, protože jeho žena Alice není doma. Přijde pozdě v noci a je hodně opilá. Stěžuje si, že je toho na ni moc. Mike ji uklidní a rozhodne se, že si udělají dovolenou v horách. Tam je Alice každý večer opilá, a nejinak je tomu po návratu domů. Jednoho dne to s pitím přežene a skončí v nemocnici. Slíbí Mikeovi, že se půjde léčit a prosí ho, aby ji neopouštěl. Mike se snaží zvládnout svou práci, domácnost i výchovu dětí. Když se žena vrátí z léčení, chovají se sice k sobě s Mikem vlídně, ale nedokáží překonat podivný ostych. Alici navíc vadí Mikeova až příliš úzkostlivá péče. Při návštěvě rodinného poradce vyjde najevo, že jejich vztah je hluboce narušený. Situace v rodině se zhoršuje a tak se manželé na čas rozhodnou žít odděleně... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (70)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem romantických příběhů. Tento je ale hlavně o problémech s alkoholem a o jejich vlivu na život rodiny. Meg Ryan hraje alkoholičku věrně, Andy Garcia je sice okouzlující, ale na můj vkus až příliš chápavý a dlouho vyrovnaný partner. Velmi optimistickým koncům taky nerada věřím, zvláště pokud se jedná o tuto závislost. U tohoto filmu je ale vlastně konec otevřený. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

"Keď sa cítiš sám, tak proste nikoho nemáš. A keď nevieš, tak proste nevieš." Romantika ako vyšitá, o to viac, že s trpkou príchuťou reality. Aspoň raz nám Hollywood neukazoval iba vyblýskanú a nereálnu nádheru, ale priznal, že skutočnosť, čo aj na prvý pohľad aká ideálna, takou nie je. Po prvej polhodine sme zatiahnutí do brilantnej štúdie vzťahu a toho, aký je problém, keď nie je žiadny problém, toho, čo funguje v ( takmer ) každom dlhodobom vzťahu nielen ak je v hre alkoholizmus. Aj zarytým stúpencom monogamie z toho môže zostať tesno na srdci . . . Kráľovná romantiky zas v trochu inej podobe toho istého horizontu, ktorý tak bravúrne ovláda a kam sa tak skvele hodí, Andy Garcia šarmantný až hrôza, detské predstaviteľky mimoriadne presvedčivé a prirodzené. Napadá mi jedine slovo "poctivosť", čo je ostatne znak väčšiny scenárov Rona Bassa. Hoci to nie je celkom moja parketa, musím priznať, že napriek rozvláčnemu rozprávaniu som čakal až do konca so zaujatím, len preto, aby som vedel, či sa to skončí happyendom. Skončilo, no ja som to už ani nepredpokladal, čiže som bol prekvapený, čím film splnil jednu zo svojich úloh. . . Inak by človek povedal, že ten alkohol je vážne svinstvo . . ! ( 3 hviezdy v hodnotení neznamenajú priemer, ale fakt, že sa na ten film nebudem dívať zo zábavy každý večer. ) ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Veľmi nudný film, ktorý ak mal o niečom vypovedať, tak sa mu to vôbec nepodarilo. Meg Ryan zrejme veľmi alkohol nepije, lebo jej výkon bol nevieryhodný a Garcia bol nevýrazný. Najlepší výkon tu podala malá Tina Majorino. Ani mená známych hercov z toho nemohli urobiť viac ako priemerný film, ktorý vyzerá ako by bol televízny. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Meno rezisera nepoznam, a filmy s alkoholickou tematikou su vacsinou o tom, ze pije v rodine chlap, a to nasledne nici zensku aj s detmi. Tuna je to naopak, pije zenska - Meg Ryan - a nici to chlapa Andy Garciu + deti. Dobre je podana tematika alkoholizmu, akurat trochu zamrzi absencia dovodov, preco zenska zacala chlastat. Filmove spracovanie je dost roztahane a nudne akurat obcasne pokusy meg Ryan ukazat svetu, ze je charakterova herecka su fajn. Ellen Burstyn /Exorcist/ na urovni. 56 % ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Těch hlubokých, vlhkých, chápavých pohledů tady bylo na můj vkus too much. Ale jsem teď rád za tenhle žánr. Nebýt nastalé situace, asi bych tomu ještě jednu pecku sebral. Takhle bych ji naopak ještě přidal. Ale to už by mi přišlo opravdu trochu moc. Heppáč mě potěšil, je to vzpruha, ale jestli by do toho Alice v reálu mohla znovu nespadnout, o tom dost pochybuju. Pak mi tu taky chyběli přátelé příbuzní. Představa, že by na všechno měli být pořád sami, mi přijde zcestná. Ani Ameriku, ve které jsem tedy nikdy nebyl, nepodezírám z toho, že by tady lidi žili tak samotářsky. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo od 17. května do 8. srpna 1993 v Los Angeles, San Francisku (USA) a také v Mexiku. (ČSFD)
  • Mae Whitman v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama