Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (934)

plakát

V domě (2016) 

SPOILERY. V roce 2012 přišel film The Pact se zajímavou myšlenkou - co když všechno to vrzání, otvírání dveří, zhasínání a jiné nadpřirozené úkazy nedělá duch, ale člověk, který tajně žije za zdmi vašeho domu? V roce 2016 tohle oprášili v hororu The Boy a teď tu máme opět to samé. Rodina se přestěhuje do domu, kde před lety někdo vyvraždil celou famílii a předchozí famílie je nezvěstná, proč ne, dům snů. Zanedlouho sexy dcerka začne slyšet různé vrzání a v pokojíčku se jí samovolně přemisťují předměty, aby cca po 20 minutách na nás film vyrukoval s tou záhadnou zápletkou, že v jejich domě žije s nimi ještě někdo jiný. Pohnutky tohoto psychicky narušeného chlapce jsou ale zcela nelogické a v podstatě dělá jen to, co se zrovna scénáristům hodí. Pak jaksi nedává smysl, proč tedy hlavní hrdinku ze začátku ochraňuje (zabije oplzlého souseda), uspí ji a tulí se k ní v posteli - aby ji pak na konci honil a chtěl ji zabít. Tak ji měl rád nebo je chtěl vyvraždit jako předchozí rodiny? Who knows? Asi ani scénáristi tohle přesně neví. Přilákalo mě vysoké hodnocení verbala, který má na horory čuch, ale jaksi jsem poslední cca hodinu filmu už jen sledovala na notebooku ve zmenšeném okně, zatímco jsem hrála Candy Crash.

plakát

Uteč (2017) 

SPOILERY. Když film skončil a začala jsem přemýšlet nad konečnou pointou toho všeho - banda bílých chirurgicky předává své vědomí do těl černochů - říkala jsem si, že to je největší blbost, jakou jsem v poslední době viděla. Ale jinak to bylo naprosto super. K hlavnímu hrdinovi jsem si našla sympatie a to je u těhle survival thrillerů základní kámen, protože když je vám jedno, jestli hrdina uteče nebo ho zabijí, tak pak nemá takový film smysl. Pro všechny, co očekávají horor, bohužel o horor se nejedná.

plakát

matka! (2017) 

SPOILERY! Pokud očekáváte duchařský/démonický horor, tak bacha, trailer je zavádějící a film je spíš jak od Larse Von Triera. Od filmu jsem očekávala mysteriózní horůrek - trailer působil, že Javier Bardem je nějaký antikrist, za kterým se srocují jeho věřitelé a jeho manželka Jennifer Lawrence pomalu zjišťuje, že její manžel není takový, jaký si myslela. No bohužel po shlédnutí filmu jsem si říkala What the fuck??? Nakonec jsem si vyhledala, co to všechno mělo znamenat a celý film je tedy alegorie na Bibli - Javier je Bůh a Jennifer matka příroda, Ed Harris je Adam a Michelle Pfeiffer je Eva, jejich synové jsou Kain a Ábel - spáchá bratrovraždu přímo u nich doma. Následně Jennifer porodí Ježíše, kterého lid zabije a sní jako hostie. Prostě největší Mindfuck jaký jsem asi tento rok viděla a strašné, strašné zklamání.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Mírné rozčarování, ale proč ne, Marvel jede dál. SPOILERY. Hodně se tlačí na pilu, aby byla dvojka vtipnější, ovšem nejvtipnější postavy jsou Drax a Rocket. Star-Lord je jaksi v pozadí a někdy se Chris Pratt vyloženě pitvoří, jeho postava úplně ztratila to kouzlo z jedničky. Celý příběh stojí na rodině a přátelství, takže se dočkáme toho, jak Peter pozná svého otce, který ovšem není klaďas, ale záporák. Gamora a Nebula se usmíří, protože přece rodina je to nejsilnější a nakonec Strážci nejsou jen přátelé, ale především rodina. No slzička ukápne jen při vesmírném pohřbu Plenitelů. Děj byl celkem nudný, hlavně na planetě Ego, což je smutné, protože v jedničce mě nenudila ani sekunda filmu.

plakát

Spider-Man: Homecoming (2017) 

Marvel zakoupil práva od Sony ke svému nejoblíbenějšímu superhrdinovi a pořádně se vyřádil. V prvé řadě - konečně žádný origin story! Negativa - Kdo není extra zarytý fanda MCU a neviděl Captain America: Civil War, nebude půlku děje vědět, o co vlastně jde a o čem postavy mluví. Zatímco všechny dosavadní filmy Avengers jsou s dospělými hrdiny a spíše mířené na to starší publikum 25 let a více (chápej lidi, kteří s papírovými komixy vyrůstali), tak Homecoming přišel se zaměřením na to mladší pubertální publikum, tudíž se v Peterových životních "eskapádách" mohou vidět a do kin budou chodit převážně teenageři a Marvel si tak založí další generaci filmových fanoušků (jak bude Spider-Man postupně ve filmech vyrůstat). Četla jsem zde komentáře, které si stěžují na výskyt Tonyho Starka - popravdě od prvního traileru mi jeho přítomnost a "mentorování" taky dost vadilo, ale hádejte co, ve filmu je dohromady Tony Stark cca 8 minut? Takže proč ten hate? Jestli mi některá postava vadila, tak Tonyho šofér/ochranka Happy, který byl cpán do popředí až moc nuceně (bude v dalších dílech mít větší roli?) Vracíme se k původním začátkům komixového Spidyho, protože celý ten příběh vždy byl o puberťákovi, který se nedokáže vypořádat se svými hormony, natož se superschopnostmi a svým loserovstvím. Marisa Tomei jako sexy tetička May? Proč ne? Stejně většinu času má popelníkové brýle a vrásky jako Grand Canyon, takže působí jako zachovalá padesát-něco udržovaná tetka. Co mě nepotěšilo je spousta scén z traileru, které se do filmu ani nedostaly (bude rozšířená edice na DVD?) Tomu Hollandovi se podařilo něco, co Tobeymu Maguireovi ani Andrew Garfieldovi - divák miluje Petera Parkera a dokáže ho vidět i pod maskou Spider-Mana, protože - slovy filmu - je víc než jen oblek.

plakát

Život (2017) 

SPOILER ALERT. Největší mínus filmu je, že vešel do kin stejně jako Alien: Covenant a v podstatě kopíruje Vetřelcovskou zápletku. Co fanouška dost posmutní je fakt, že nejsympatičtější postava Ryana Reynoldse, takový ironicky satirický vesmírný Deadpool zkape po cca 15 minutách filmu a vetřelec postupně vyvražďuje celou posádku. Jake Gyllenhaal je sice můj oblíbenec, ale tahle role mu moc nesedla a konec je klišé samo o sobě.

plakát

Lék na život (2016) 

SPOILER ALERT. WTF did I just watch? Znáte ten pocit, když jste poprvé viděli Shutter Island s DiCapriem a řekli jste si, že je málo takových filmů, které se odehrávají odtržené od okolního světa v blázinci/sanatoriu, kde hlavní hrdina neví, jestli je magor, nebo z něj dělají magora všichni okolo? Tak to si řekl asi scénarista a režisér tohoto braku. Jen tam přidali 200 let starou legendu a baronovi, co chtěl ojet vlastní sestru, aby udržel čistotu pokrevní linie, že se pak snaží ojet svou dceru, aby v linii pokračoval. Do toho z lidí koncentruje jakýsi elixír nesmrtelnosti a proč tam všude teda byli ti úhoři, to jsem doteď nepochopila a že jsem nad filmem přemýšlela celou noc. Hodně se stříhalo, i když má film dvě a půl hodiny a některé scény na sebe moc nenavazují, ale nemůžu na druhou stranu říct, že by se na to dobře nekoukalo, nějaké to tajemno to v sobě má a drží pozornost. Jen je to vážně uplácaný bič z nedomyšleného ho*na.

plakát

Rozpolcený (2016) 

Shyamalane, proč? Býval jsi kultovním režisérem, který posunul hranice někam, kam se nikdo předtím neodvážil a poslední roky plodíš jeden průměrný snímek za druhým. Není to horor, spíš napínavý thriller, horory si představuji trochu jinak. James McAvoy hraje úžasně a tak trochu už se děsím českého dabingu, který celý jeho herecký koncert totálně zazdí. Film mě lákal tím, že každý zmiňoval nějaký závěrečný mindfuck nebo něco podobného. Věřte mi, o žádný mindfuck se nejedná a poslední minuta filmu potěší všechny milovníky předešlého hitu Shyamalana a to je tak vše. Žádné překvápko v ději se nekoná, vše co jste viděli v traileru je naservírované na stůl po dobu skoro dvou hodin a z 23 různých osobností Kevina se ve filmu objeví 4...

plakát

Sedmilhářky (2017) (seriál) 

Již od prvního dílu jsem věděla, že tohle je ten seriál, který se prostě nebude líbit mužům. Nejen proto, že hlavní hrdinky jsou v podstatě jenom ženy, bohaté a na mateřské, ale také proto, že odbourává veškeré stereotypy. Ačkoliv je tu rivalita mezi hlavními hrdinkami a vedlejšími postavami, postavy nejsou černobílé, vyvíjí se, odpouští a uznají i chybu. Velkým plus je ztvárnění domácího násilí, jak jsme ho asi ještě v televizi neviděli. Proč z 99.9% filmy ztvárňují páry, kde muž ubližuje ženě a jí se to líbí? Asi proto, aby tenhle seriál ono tabu konečně prorazil a ukázal ženám, že nemá cenu si hrát na dokonalý pár, když máte doma tyrana.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Psal se rok 2000 a do kin vtrhli X-Meni. Mně bylo krásných 13 let, ještě jsem byla na základní škole a o X-Menech jsem si četla v Bravíčku. Ihned jsem si zamilovala Wolverina a spol mutantů a během let jsem s nimi prožívala všechna jejich dobrodružství v dnes již 7 pokračováních. Dnes mi je skoro 30 a byla jsem na posledním filmu, ve kterém uvidíme Wolverinea (dokud ho Hollywood nezrebootuje...). Bylo to krásné rozloučení. Smutné. Depresivní. Vyčerpávající. To, co pro někoho znamená sága Harryho Pottera - vyrůstali na něm a těžce nesli poslední díl- to pro mě znamená Logan. Jestli si někdo myslí, že Hugh Jackman byl vynikající jako Jean Valjean v Bídnících nebo jako Angier v The Prestige, tak musí vidět Logana. Za tohle by si zasloužil Oscara, ale znáte to, komixový film není skutečný film.