Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

nash. 

všechny recenze uživatele

Tempo sice polevilo, budovatelského elánu už taky není tolik, tedy vzhledem k době vzniku filmu, ale šťastné tváře zůstaly a mezi nimi bručoun Marvan, který s Kemrem vytváří skvělou dvojku. K tomu klasická zápletka, která z jednoho omylu dokáže vystavět příběh zábavný i po letech, výtečný brouk Pytlík Deyl a krásná Milena Dvorská. Co víc si člověk může od pamětnické komedie přát. ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jeden ze svkostů české kinematografie a nic na tom nemění ani tehdejší propaganda, která zde navíc podle mě působí spíše jako ironie. Film je doslova prošpikován skvělými nezapomenutelnými hláškanmi ( je šero skoro tma a najednou slyším takové cin, cink,-skáču dobře skáču rád,- ty žalovníčku jeden,- Máničko já za nic nemůžu to všechno Gustav spískal,- bež přece pomoct Věrušce proboha po kom to máš, atd...:) a jeho hlavní představitel Jaroslav Marvan opět předvedl, že v rolích sympatických bručounů je naprosto bezkonkurenční. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

A kdes nechal beranici? - Jó, ta to holka odnesla! Klasická filmová dvojka. Rozvinutější příběh, hudba jak od Johna Barryho, mnohem více akce, výbuchů, rychlejších střihů, vizuálních efektů či napínavých scén a také méně dobové propagandy. Plus důstojný záporák (dá-li se to tak nazvat) Rudolf Deyl ml. Anděl na horách je vlastně něco jako Terminátor 2, s tím rozdílem, že Bořivoj Zeman není James Cameron a pan Marvan nezinkasoval 14 milionů dolarů, jako Arnie. Jinak je to taková vánoční pohoda, která neomrzí a dodnes drží jedny z nejlepších čísel v návštěvnosti československých a českých kin. Klasika. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Dal bych pět hvězdiček.Tato komedie pobaví,bohužel je to zároveň tak příšerná vymývárna mozku ze strany bolševika,že nemohu. Zatímco soudruh zavíral tisíce nevinných do pracovních lágrů,lidu servíroval podobná dílka,aby dokázal,jaké vymoženosti nabízí socialistický "ráj". A další hvězdu ubírám za tu krávu nebeskou,soudružku Kolesárovou.Ženy se bít nesmějí,ale toto nebyla ženská,alébrž typická udavačka z pouličního výboru. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Svěží česká komedie, ze zaručené dílny Bořivoje ZEMANA s plejádou českých hvězd v čele s Panem MARVANEM, Josefem KEMREM,Františkem FILIPOVSKÝM atd. Vím, že mladší generaci už takové filmy nic neříkají, připadá jim to archaické. Můžu je utěšit pouze tím, že se i oni dočkají, jak se bude generace po nich smát filmům, kterým oni dnes dávají 5*. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Postava mrzutého revízora pražských dopravných podnikov zvíťazila v ankete divákov Českej televízie o Hrdinu filmových úsmevov. (Raccoon.city)
  • V hotelu Morava v Tatranské Lomnici, kde byl film natáčen, se třikrát do roka pořádají retro rekreace ve stylu ROH. (zdeny99)
  • Automobilová výstava zrazu veteránov pod názvom Tatranský Oldtimer v roku 2019 bola vedená pod záštitou filmu Anděl na horách, pričom aj hlavné dianie pre účastníkov je v retro Hoteli Morava v Tatranskej Lomnici. Každoročne hlavnú cenu predstavuje cena Anděla na horách. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama