Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

honz 

všechny recenze uživatele

Dnes další televizní repríza - už bych těžko spočítal, kolikrát jsem za ta léta Anděla na horách viděl. Každopádně však patří k těm filmům, které si znovu rád pustím. Už pro jeho vlídně působící humor, pohodovou zimní atmosféru a řadu výborných herců: J. Marvan jako bručounský revizor, ale i starostlivý otec, jeho kamarád Vyhlídka s manželkou (J. Kemr se Stellou Zázvorkovou), nebo věčně nespokojený a reptající R. Deyl... Prostě stará dobrá klasika, která potěší a zahřeje u srdce. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Typická propagandistická rekreantská komedie aneb "Účastníci zájezdu 1955". I když snad z každého kroku cítíte, jak na vás dýchá rudý duch tehdejšího režimu, s výborným Jaroslavem Marvanem vám nezbude, než se tomu všemu smát a užívat si nabručeného medvěda na sněhu. ***Vědeli jste, že: Když při výletě uvíznou rekreanti na Lomnickém štítu, Jaroslavu Marvanovi se střídají na krku dvě šály - šedá a vínově proužkovaná.*** ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Tempo sice polevilo, budovatelského elánu už taky není tolik, tedy vzhledem k době vzniku filmu, ale šťastné tváře zůstaly a mezi nimi bručoun Marvan, který s Kemrem vytváří skvělou dvojku. K tomu klasická zápletka, která z jednoho omylu dokáže vystavět příběh zábavný i po letech, výtečný brouk Pytlík Deyl a krásná Milena Dvorská. Co víc si člověk může od pamětnické komedie přát. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak tento diel je lepší ako prvá čast.A ešte k tomu nádherná scenéria Tatier.Bez skvelo hrajúceho J.Marvan si neviem predstaviť tento film.Som aj rád že to nie je tak uhladené na vtedajší režim,lebo jednotka v tom duchu nebola tak skvelá.Najviac ma bavil ten chválenkár-všade bol,všetko videl a hlavne všetko zažil. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina je často taký otravný a panovačný, až ma rozčuľoval, ale všetko to zachraňuje veľmi príjemná zbierka slovného humoru, ktorý nestárne. Situačný humor však už v súčasnosti ničím neprekvapí ani nenadchne. Ale vďaka za tie hlášky... "Tam se můžete vytáhnout"-"Jak to myslíte?!" - "No, je tam výtah." ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • V hotelu Morava v Tatranské Lomnici, kde byl film natáčen, se třikrát do roka pořádají retro rekreace ve stylu ROH. (zdeny99)
  • Film byl vydán v audio verzi i na gramofonové desce. (sator)

Reklama

Reklama