Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina je často taký otravný a panovačný, až ma rozčuľoval, ale všetko to zachraňuje veľmi príjemná zbierka slovného humoru, ktorý nestárne. Situačný humor však už v súčasnosti ničím neprekvapí ani nenadchne. Ale vďaka za tie hlášky... "Tam se můžete vytáhnout"-"Jak to myslíte?!" - "No, je tam výtah." ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Co lezeš na lyže, když to neumíš?”  Vtipnější než první díl. Parádní herecké obsazení v čele s Marvanem. Morous s dobrým srdcem v jeho nezapomenutelné roli. Vtipné momenty a krásná zimní atmosféra v Tartrách. Socialistickou éru a reklamu na rekreace neřeším. Hodnotím film a tohle je klasika československé tvorby. 8/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil je uz o dost slabsi. Jednak tu je vyraznejsi pribeh, to jest spehovani snoubenky a je to skoro az na skodu a navic tu uz je Andel hodnejsi. A navic je vetsinu casu film vyplnenej zaberama na prirodu, hory a podobne a nic moc se nedeje. Jesteze obcas Marvan neco udela, sem tam i s Kemrem, co rozesmeje, jinak by to bylo jeste na min hvezdicek. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování (prorežimní) komedie se skvělým mrzutým revizorem Marvanem nám na začátku filmu ukáže trošku více z jeho života. Poté se soudruh Anděl za odměnu za svou pracovitost a nulovou absenci vydá na svou druhou rekreaci do Tater, kde vlastně jel kvůli jisté mýlce. Prostě stará klasika, která neurazí a rozesměje. No je to tady sice klišé, ale abych pravdu řekl - věta soudruha Pulečka: Skáču dobře, skáču rád mě vždy zaručeně rozesměje - 8/10. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Česká veseloherní klasika, kterou je možné vidět neustále. Pohodový film z let, kdy se dávaly rekreace odborářům za odměnu, což možná dnešní mladší a střední generaci vyloudí úsměv na tváři, ale film je nutné brát z tehdejšího pohledu, kdy byl jednou z těch komedií divácky nejúspěšnějších. Hromadné aktivity pro rekreanty se tenkrát skutečně takto dělaly, ranní rozcvičky, lyžařský výcvik, zájezdy na vyšší kopec, závěrečný karneval. Možná ty rozcvičky trochu přeháněly, nevím, tenkrát jsem byl malý kluk. Především jde o dobrý humor se skvělými herci - Marvanem, Kemrem a Deylem, který výborně karikuje prospěcháře, kteří shrabují všechny výhody od poukazů na rekreace až po nemocenskou za fingovaný úraz. I takové lidičky jsem dobře znal. Snímek trochu satirický, ale to té době patřilo a škoda, že dnes je jaksi zakázáno dobírat si špatné lidské vlastnosti... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Rudolf Deyl ml. (referent Puleček) si počas natáčania narazil ruku, nohy si zase dolámali technici a ďalší členovia filmového štábu. (Raccoon.city)
  • Jaroslav Marvan dostal honorář 45 600 Kč, na svou dobu velice slušný obnos. (cariada)
  • Gustav Anděl (Jaroslav Marvan) se dívá z okna zotavovny Morava směrem na Lomnický štít, přičemž je vidět i balkón, avšak tato zotavovna nikdy neměla balkóny směrem k Lomnickému štítu. (Pepy)

Reklama

Reklama