Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přísný a věčně nespokojený bručoun dostane poukaz na letní rekreaci ROH. Nejprve ho odmítne, ale nakonec se přece jen rozhodne poukazu využít a strávit čtrnáct dnů v odborářské zotavovně Jezerka spolu s dalšími zasloužilými pracovníky. Děj úsměvného příběhu, kde se vše točí nejen kolem Andělovy nechuti ke všem a všemu, zejména pak k jakýmkoli společenským zábavám rekreantů, ale také rekonstrukce dětské školky, do níž se rekreanti tajně pustí, aby pomohli zoufalé paní učitelce a dětičkám bez střechy nad hlavou, jistě není třeba blíže představovat. Vždyť podle výsledků ankety Hrdina filmového úsměvu se revizor Anděl v podání Jaroslava Marvana stal nejoblíbenější a neúspěšnější postavou v historii české filmové komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (379)

castor 

všechny recenze uživatele

„Ale je tady krásně...“ - „Krásně... Krásně je všude, pokud tam nepřijdou lidé.“ Bubák a morous od nátury Anděl dostává poukaz na letní rekreaci v odborářské zotavovně. Soudružská solidarita má zelenou a divák tápe, zda se přikloní k nostalgii nebo budovatelské komunistické agitaci, která ovšem není oproti jiným zákeřná. Takže u mě je to jasné. Ano, je to podle šablony, permanentně usměvaví rekreanti mohou lézt krkem, ale já se i po letech dokola bavím. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

"Tož sú eště dnes nějací nezaměstnaní? Dneska má každý svoju robotu..." Přijeli si odpočinout, ovšem...není to potřeba. Mají práci rádi, a neváhají využít své schopnosti pro dobrou věc. Socialistická idyla servírovaná v zarudlé omáčce vařené na humorný způsob. Kéž by ta realita byla jen a jen taková...kéž by. Nesdílný soudruh Anděl jako úsměvný článek v rozjíždějícím se budovatelském úsvitu. Za prosluněnou koupačkou, napravením jednoho bručouna, znovu nalezením lásky, ale i osudovým setkáním, se skrývají krvavé mraky z východu. Nicméně...v této atmosféře bych budoval s nimi, kdyby v tom byla alespoň špetka humanismu, také to largo z Novosvětské... ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

No to čumim, jak se dá taky trávit dovolená. Abych pravdu řek, tak při některejch scénách jsem se docela pobavil. Třeba ve chvíli, kdy si jeden soudruh začal nadšeně vyhrnovat rukávy a s úsměvem prohlásil něco ve smyslu, že "Práce se najde pro všechny.", jsem se málem pochcal smíchy. A podobnejch momentů tam bylo mnohem víc. Dneska je to sice prdel, ale tenkrát by ve mně zhlédnutí týhle sračky asi vyvolalo myšlenky na sebevraždu. ()

themic 

všechny recenze uživatele

Naivní komedie, kde se mají všichni rádi, pracují a mají dostatek všeho co chtějí. Je z toho cejtit ta atmosféra komunismu, která se snaží skrze film ukázat štěští a spokojenost občanů do světa. Celkem nadprůměrná česká komedie s výbornými herci, kteří se vůbec nedají srovnát s dneškem. 70% ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Třeba mě i nemějte v oblibě, ale já tenhle film mám rád. Dokázal jsem se oprostit od toho nechutného závanu agitace a jenom se kochat Marvanovým představením. Kdybych odsuzoval všechny komedie jenom kvůli dobovému postižení, tak by jich pak bylo víc než dost. Oba filmy s revizorem Andělem jsou prostě moje oblíbené i přes ta všechna velká dobová mínus. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (41)

  • „Když bude pršet, děti mohou do hospody, je tam velký sál,“ říká předsedkyně MNV (Anna Kadeřábková). Montér (Josef Pehr) odpovídá: „Copak děti patří ho hospody?“ Ale objekt, ve kterém je školka, nese na fasádě paradoxně velký nápis „Hostinec“. (sator)
  • Rekreanti prestupujú z vlaku na autobusy v stanici Karlštejn. (Raccoon.city)
  • Rybník, který se ve snímku objeví, nese název Hamerský, zřícenina jsou pak trosky hradu Jestřebí. Dále natáčení probíhalo v Říčanech, scény se zotavovnou pak v nedalekých Jevanech. Scény v dětském útulku, hospodě a pokoje v zotavovně byly filmovány ve studiu, patrné jsou namalované kulisy za okny. (M.B)

Reklama

Reklama