Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přísný a věčně nespokojený bručoun dostane poukaz na letní rekreaci ROH. Nejprve ho odmítne, ale nakonec se přece jen rozhodne poukazu využít a strávit čtrnáct dnů v odborářské zotavovně Jezerka spolu s dalšími zasloužilými pracovníky. Děj úsměvného příběhu, kde se vše točí nejen kolem Andělovy nechuti ke všem a všemu, zejména pak k jakýmkoli společenským zábavám rekreantů, ale také rekonstrukce dětské školky, do níž se rekreanti tajně pustí, aby pomohli zoufalé paní učitelce a dětičkám bez střechy nad hlavou, jistě není třeba blíže představovat. Vždyť podle výsledků ankety Hrdina filmového úsměvu se revizor Anděl v podání Jaroslava Marvana stal nejoblíbenější a neúspěšnější postavou v historii české filmové komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (379)

rt12 

všechny recenze uživatele

Už mě to trochu unavuje. Komu vadí komoušská agitačka, doporučuji NEDÍVEJTE se na ČSSR filmy od roku 1945 do roku 1989. Budete spokojení ! Jinak se s tím smiřte (páč doba byla taková) jako já a polovina lidí zde, i když nám to taky pod vousy nejde. Film buď stojí za podívání nebo nestojí ani za prd. Ostatně Anděl přece není na úrovni Anny Proletářky (kde o ostré agitce není pochyb). Pro mě je Anděl dobrá příjemná podívaná. Howg. ()

berg.12 odpad!

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, ze kterých se mi dělá opravdu špatně. A tohle je jeden z nich. "Anděla na horách" ještě skousnu, ale tenhle vzorek pracujícího lidu (korunovaný nadrženým instalatérem), který na dovolenou jede v podstatě za trest, povinně se na povel bratřit a z utrpení v nicnedělání je vysvobodí až stavba místní školky, už ne. Na rozdíl třeba od "Zítra se bude tančit všude" se totiž tohle jako film pokouší i tvářit. ()

Reklama

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Letná rekreácia pod patronátom Revolučného Odborového Hnutia (ROH). Bŕŕŕ, humus. Des. Odporný komunistický agitačný film. Všetko pod prísnou kontrolou, samá nechutná politická propaganda, absolutne žiadne súkromie, netrpí sa žiaden individualizmus, kolektívne vymývanie mozgov ešte aj počas dovolenky... Stašné! Ťažko pochopiť ako takýmto spôsobom dokázali ľudia vtedy existovať. Tento film nie je komédia, ale desivé memento doby, kedy tu prísnou, nekompromisnou rukou vládla všemocná Komunistická Strana Československa (KSČ). Vôbec to nie je smiešne, ani zábavné... je to nebezpečný, normalizačný odpad! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Až vyrostu, tak se provdám za Františka Dibarboru :) A lituji, že na hory už nejel. Báječná rozjuchaná komedie s hláškami, které usadí každého. Herecky tu prosvítají ještě hvězdy z doby minulé, tedy zejména výřečná Šlemrová, leč i mezi mladými si člověk najde (kutil Josef Pehr) a frfňající Gustav Anděl, to je milouš každým coulem. Jen si začínám myslet, že pokud vyjel tento výkvět ČSR na dovolenou, tak během jejich pobytu musela republika přestat fungovat, protože lepší pracanty aby člověk pohledal. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nemohu uvěřit tomu, že někdo dá tomu filmu signum-odpad- ! O to více mě to mrzí, že hlavním hercem v tomto filmu je pan Jaroslav MARVAN, hvězda našeho českého filmu. Film je velice vtipný. Chápu, že mladé generaci je asi obsah filmů málo srozumitelný, neboť neví, co to je rekreace ROH, neví, že to bylo udělováno za velmi dobrou práci v podniku, že se na rekreaci "nemakačenkové" vůbec nemohli dostat a že to ssebou přinášelo nové přátelské vztahy mezi lidma a mnohdy i s pěknými následky lásky a manželství. O tom tento film je. Poukazuje na nepřizpůsobivé lidi v kolektivu, na bručouny se stále špatnou náladou. Ale je to podáno formou vtipnou a má to nálepku s vynikající dílny pana režiséra Bořivoje ZEMANA. Vzhledem k myšlence filmu, a výkonům našich herců dávám 5*. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (41)

  • Na recepcii zotavovni Jezerka môžeme vidieť plagát, ktorý vyzýva: "Učme se ruštinu". (Raccoon.city)
  • Keď volili diváci Českej televízie najpopulárnejšiu postavu veseloherných filmov, zvíťazil revízor pražských Elektrických podnikov Gustav Anděl, stvárnený Jaroslavom Marvanom. (Zdroj: instinkt.tyden.cz) (Raccoon.city)
  • "Zotavovna Jezerka" se stala dějištěm natáčení již v roce 1940, kdy zde byl natočen film Dva týdny štěstí (1940). (artcha)

Reklama

Reklama