Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

V svojom druhom animovanom dobrodružstve Asterix a Obelix dosiahli tú správne vyváženú zmes zábavy. Príbeh stávky Kleopatry a Cézara je síce zobrazený miestami ťarbavou kresbou, ktorá má však svoj šmrnc a punc originality. Podobne vtipy z príbehu plynú nenásilne a aj piesne do neho zapadajú. Či už je to útek z pyramídy, z väzenia, Cézarov špeh či útok Rimanov na stavbu, všade sa darí udržať správnu mieru a neskĺznuť do grotesky. Pri Jupiterovi, Merkúrovi, Tutatisovi, Bélénosovi, Belisamovi či Osirisovi. Ako bonus záver priamo odkazuje na komiks. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hurá na ně! - Hurá na nás?" Útočit na Galy nadopované čarovným ionťákem by určitě neměli piráti, Římané, Eygypťani ani nikdo, kdo má rád svůj funkční pohybový aparát. To ví každé malé dítě, ale v rámci zábavy je potřeba, aby se našlo pár naivků pokoušejících své štěstí. Galská síla mne zase jednou pobavila, stejně jako jejich stavitelské schopnosti, ale ty muzikálové vsuvky patří dle mého obelixovského názoru k těm otravnějším. ()

Reklama

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Moje prve stretnutie s Asterixom a Obelixom. Vtedy ako male decko som to zbožnoval, aj ked tie pesničky som moc nemusel, no teraz ako dospely si ich rad popiskujem ked na to pride :), takže da sa povedat že ani po takmer 20 rokoch sa na mojej laske k udatnym Galom skoro nič nezmenilo. Navyše tie animacie boli prekrasne, a mne osobne sadli viac ako tie novodobe. Rovnako sa mi do pamäti vryl perfektny slovensky dabing na čele s pánmi Čálikom, Čilikom, Krivosudskym a Kronerom...škoda že ich už v takej zostave neuvidime, no aspon mame tych par nezabudnutelnych dielov. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Já nevím, nemůžu si pomoci. Nikdy jsem nebyl velký fanda Asterixe a asi ani nebudu. Ale je pravda, že co začaly vycházet hrané verze, k těm jsem nějak cestu našel. Snažím se teď projít ty nejlépe hodnocené animáky s Asterixem a upřímně se tak nějak marně snažím najít to, co všechny tolik uchvátilo. Není hloupé, to netvrdím, ale nějak to asi není pro mě. Kleopatra příjemná, tradičně skvělý Caesar. Pobavila mě stávka zvířat :). Na můj vkus se tam moc zpívalo... Ano, lehké zklamání. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Býval, a okrajově i doposud stále, jsem fanouškem komiksové série o nepoddajné galské vesnici s udatně prostými hrdiny, a proto si nemohu nechat ujít ani zfilmovanou animaci. Film poskytuje více možností a jednotlivé složky dobrodružného příběhu lze dle autorových představ rozvádět do nejmenších podrobností. Válečníci Astérix a Obélix, druid Panoramix, vychytralý psík Idefix, pyšná panovnice Kleopatra, sebevědomý představitel nejvrchnější velmoci Caesar a zmateně svérázný stavitel Edifis ožívají v snad nejklasičtějším příběhu animované série. S nadhledem se ukájí v hravosti a spouští osobitý kankán pokoušejícího jídla, či magickou přípravu dortového překvapení. Zábava je více něž dostačující, rozveselí náladu, špičkuje a dobírá si. La Gloire d'Astérix, la gloire de l'Egypte! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama