Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marek připravuje svůj ne příliš úspěšný školní basketbalový tým na zápas s jasným favoritem, týmem z konkurenční školy. Při hodině tělocviku se zraní třídní nerd Roman a Marek ho doprovází do nemocnice, zatímco do gymnázia nastupuje nová, velmi atraktivní učitelka Karolína. Rodiče Romana Markovi v nemocnici při čekání na výsledky vyšetření prozradí, že je Roman adoptovaný, a Marek se diví, proč mu to doteď tajili. Povzbuzuje je k tomu, aby mu to řekli. Konverzaci bohužel zaslechne Roman, který se vrací z vyšetření, a reaguje útěkem od rodičů. Chce se schovávat u Marka, kterému to kazí románek s lékařkou, co předtím sbalil v nemocnici. Zároveň Marek ve škole registruje Karolínu. Cítí, jak ho přitahuje, přestože se zároveň nemůžou vystát. Markovým hlavním úsilím je ale smířit Romana s jeho rodiči... (TV Nova)

(více)

Recenze (20)

mira007 

všechny recenze uživatele

Když mne informovali, že zase vznikne nějaká česká kopie dva roky starého slovenského seriálu, dle nějakého maďarského v belgické licenci nebo co, tak jsem si chystal komentář jako u stejného případu Anatomie života (2021), a čekal že se budu opakovat jako kafemlejnek, jak je to kopírování trapný, srovnám obsazení, abych napsal, že Dyk na Maštalíra  nemá a že Marcinková je jiná liga než objev Kaňoková a jen Pechlát je skvělej, ale prostě ten iritující pocit neschopnosti jít do nových originálních projektů ... ale vlastně potom, co jsem potkal letošní perly původní tvorby Hasiči, Hvězdy nad hlavou a 1. emise, tak to hloupý kopírovaní je i logické.  Pan profesor není žádný zázrak, ale přesto působí mezi těmi novými seriály svěží, má to pár vtipných míst, sympatické obsazení a tak nějak se to snaží o něco modernějšího. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak je poznat, že licence je od Belgičanů či koho, a ostatně už ten seriál o tom samém proběhl u Maďarů i u Slováků. Zahrané je to slušně, problémy často vycucané z prstu, každý díl na stejné brdo, hlášek zas tak nic moc, když skončí špičkování mezi učitelem a učitelkou, nu a k realitě to má asi tak daleko jako já na Mars. Ale sci-fi v žánrech kupodivu není. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z nového seriálu mám rozporuplné pocity. Před sledováním úvodního dílu jsem četl rozhovor s Vojtou Dykem o tom, jak se nechal nalákat do seriálu, protože je kvalitní tým a obsazení a jeho postava se mu velice líbí. Především v tom, že takového učitele typu "průvodce" by měl rád každý. Já jsem ovšem v prvním dílu viděl floutka, který pokazil co mohl a dělal jeden kiks za druhým. Alkohol se studentem, prozrazení tajemství (byť nechtěně), diskokoule v hodině. Slovy profesora Kardy - být oblíbený je velice jednoduché. Párkrát jsem se zasmál, nakonec přišlo dojetí, ale pořád se mi na seriálu něco nezdá. Navíc autoři nám hned naservírovali druhý díl, který byl o poznání horší. Málo humoru, zato nesmyslného jednání až příliš. V hlavní roli opět dítě (tentokrát mimino), abychom nezapomněli, jak citlivou dušičku pan profesor má. No a linie s kolegyní je všem jasná od začátku, protože z okopírované předlohy nic originálního vzejít nemůže. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Tradiční produkt komerčních televizních stanic u nás. Bezradnost, trapnost, rozpačitost, všechno dohromady v krásném, úhledném balíčku. Všechno to herecké pitvoření, to je na osypky, fuj, scénář kombinuje pokus o komedii a pokus o sociální drama, a dělá to velmi nejapným způsobem, dost v nahodilém tempu jako podle kuchařky pejska a kočičky. Všechno vypadá překvapivě amatérsky, i když aspoň nějakou úroveň jsem očekával - marně. Když i tohle je tak špatné, jak strašné musí být ty nekonečné sračky jako Růžovka nebo Ulice, u kterých člověk jen těžko vydýchá ukázky po reklamní pauze a jinak se jim vyhýbá jak čert kříži? ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

první díl tedy hodně nic moc, Dyk je jistě pěkný a není ani špatný herecky, ale mne nebere. Jeho postava je navíc nemožná, pít vodky se studentem pod 15 let v baru - to pedagog neudělá, podobně vykřikování na chodbě ve špitále rodičům o adopci a asi bych našel další. Vadí mi hudební vložky nijak neladící s dějem, hlášky typu hlavně aby to bylo cool, zápletka s novou mladou a tím, jak se nemají rádi a pak ... postupně ... OMG pokolikáté??? To už snad bylo v Sextánce. Hlavně že tam mám v první brázdě barevnou studentku, abychom byli polytycky korektní, kdy se objeví nějaká Vietnamka? Těch je tady podstatně víc, nějak to scénáristům uniklo, ale možná u toho byl jen překladatel a jeden hláškář, ne scénárista. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Premiéru epizody sledovalo 1,06 mil. diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek z pořadů vysílaných ve čtvrtek po 20. hodině. (rublik05)

Reklama

Reklama