Reklama

Reklama

Šťastný nový rok 2: Dobro došli

  • Slovensko Šťastný nový rok 2: Dobro došli (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh je volným pokračováním úspěšného filmu Šťastný nový rok. Začíná na Silvestra, kdy Marek (Ján Koleník) požádá Hanu (Táňa Pauhofová) o ruku. Její souhlas rozpoutá bláznivý kolotoč událostí, které předcházejí jejich svatbě v nádherném prostředí u „československého“ moře v Chorvatsku. Trojice Haniných kamarádek (Antónia Lišková, Zuzana Norisová, Gabriela Marcinková) a jejich rodiny znovu vnášejí do zdánlivě jednoduché přípravy svatby dobrodružství, napětí, zábavu a někdy i drama. Zatímco jedna z nich je momentálně bez partnera, druhá má okolo sebe hned dva soupeřící soky, a třetí manžela, který svou bezstarostností už doopravdy překračuje všechny hranice (v tomto případě dokonce hranice Schengenu). Všichni v podstatě nevědomky dělají všechno pro to, aby zamilované dvojici svatbu zkomplikovali, nebo je vlastním příkladem odradili, až natolik, že k ní skoro ani nedojde… (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (108)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Už je to víc jak rok a půl, co jsem viděl ten první film, tak mi chvíli trvalo, než jsem se v osobách zorientoval. No, není to žádná extra podívaná, to rozhodně ne, ale jako úplný průser to taky nevidím. Dobře se koukalo na celkem příjemné prostředí, mně z ústřední dámské čtveřice především na G. Marcinkovou a T. Pauhofovou, no a "dánský imfluencer. Zabili ho.", tak ten to zabil:). ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪To, čo som písala pri prvom diele platí do bodky aj pri tomto, akurát sa všetko ešte tak o 40% zhoršilo.⚪Film má veľa spoločné s tohtoročným skvostom 365 dní - Tento deň. Oba filmy sú totiž iba akousi kompiláciou hudobných videí bez pointy a deju, občasne vyplnené dialógovou scénou, ktorá rovnako nemá pointu, dej a v konečnom dôsledku ani dopad na príbeh.⚪Všetko je luxusné, banálne, všetky postavy okrem vzťahov neriešia žiadne reálne problémy, a áno, aj jednoduchá zábava môže byť eskapizmus pre diváka, ale musí v nej byť aspoň čosi, čo má hodnotu, kvalitu.⚪Tu okrem slušnej výpravy, resp. kamery nemá hodnotu nič - ani postavy, ani dej, ani dialógy, všetko je karikatúra vyhnaná do krajnosti, všetko je skôr hudobné video než celovečerný film. Ani žiadne genius loci nefunguje, a to už je čo povedať.⚪Krónerovci si zase nakrútili film od seba pre seba. A D. Havlová už začína mať syndróm Z. Studenkovej, kedy už skrz plastiky nedokáže ani poriadne vyslovovať.⚪ ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem měl docela štěstí na pár zajímavých kousků české produkce, ale pěkné věci nikdy netrvají věčně a tak tu máme další české želízko v ohni se vším všudy. První díl si vůbec nepamatuji, jen vím, že se odehrával na horách a docela jsem ho protrpěl. Druhý díl přináší stejnou partičku postav, jen je pro efekt tvůrci posílají k moři. To, že by se mělo ve své podstatě jednat o vánoční film je tatam a po celou dobu není ani náznak Vánoc, vánoční atmosféry, nebo čehokoliv, co by mělo připomínat vánoční svátky. Místo toho zde máme partu neskutečně nesympatických a otravných postav, které se předhánějí v trapnosti a v tom, kdo prohodí horší dialog - monolog. Opět se zde neřeší peníze a tak tvůrci neustále ukazují snobské, povrchní scény plné luxusu. Je jedno, že hrdinky vypadají jako postavy ze Sexu ve městě, hlavně, že mají krásné a luxusní šaty a obývají luxusní chorvatské resorty, kam se ve skutečném životě dostane pouze pár smrtelníku s naditými účty. Pokud se zde cestuje, musí to být v nejnovějším typu BMW, telefonuje se a surfuje zásadně na zařízeních Apple a mužské osazenstvo má v šatníku pouze luxusní pánské obleky. A pokud to je někomu málo, nechybí stařík, který se náhodou objeví v ohromné jachtě pro 200 lidí ale je na ní sám s partnerkou, jen aby mohla přijít velevtipná parodie na Titanic (v tu chvíli mi bylo Bartošky i mně opravdu líto). Vše je podřízeno pouze tomu, aby na sebe nějakým způsobem navazovali další a další hezky vypadající scény plné luxusu a snobství. To, že chybí scénář, dramaturgie a herci si sami uvědomují, že nemají co hrát (a vzhledem k tomu, že mají luxusní dovolenou, za kterou dostanou zaplaceno, je jim to vlastně jedno) je úplně jedno. Hlavně aby byla další buď pěkně vypadající, nebo alespoň vtipná scéna (zasmějme se žvatlajícími a padajícímu opilci, hloupé influencerce, nebo idiotovi na rogalu, který samozřejmě přistane v korunách stromů). Film je ve všech směrech product placementem, který překonává i libovolnou bondovku a jedinou složkou, která standardně dělá dobrý film, dobrým filmem a která zde funguje je kamera. Zbytek je diváka urážející zlo, které střídu nudu a trapnost a nepřináší nic, co by mělo pobavit, rozesmát, nebo dokonce dojmout a jedinou věcí, která mě mírně uspokojila, byly závěrečné titulky, tedy až do té doby, než přišlo taneční číslo po vzoru Bollywoodu. Proč, to nikdo neví, ale asi to měla být ta sympatická tečka, na konec, u které si měl divák říct, jak strašně zábavný film viděl a že příští rok určitě musí vyrazit do Chorvatska. A o nic jiného tvůrcům tohoto veledíla nešlo. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Kvalitativní posun od prvního dílu, kterému jsem dal odpad. Postavy jsou sympatičtější nemelou sračky případně nemluví skoro vůbec ty co mě sraly v jedničce (dcera, influencierka) jsou  upozaděny úplně a navíc jsem se několikrát zasmál proti jedničce. Velkým plusem je i to, že chybí Prachař. 60 procent ()

MUNRO 

všechny recenze uživatele

Jediným opravdu vážným problémem filmu je tradičně Dagmar Veškrnová,menším pak předabovávání některých(?)scén,což mně osobně leze řádně na nervy.Jinak pohodička,šum moře,dovolená,..Příběh je jednoduchý,až naivní,ale na odreagování a natěšení se na léto a dovolenou u moře ideální.K čemu nějaký složitý děj,umělotinu které zdejší uživatelé rádoby zatleskají,přitom samotnému obsahu ani nerozumí.To už je ale alfou a omegou ČSFD. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Příběh filmu se odehrává v chorvatské Rovinji. (Tommy6)

Reklama

Reklama