Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (352)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. On Our Own ,2. Supernatural - New Edition ,3. The Promised Land ,4. We're Back ,5. Spirit - Doug E. Fresh & The Get Fresh Crew ,6. Ghostbusters - Run D.M.C. ,7. Flesh 'N Blood - Oingo Boingo ,8. Love Is a Cannibal ,9. Flip City ,10. Higher and Higher ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Jack, I spent an hour last night in my bedroom talking to Fiorello La Guardia and he's been dead for 40 years. Now where are the Ghostbusters?“ Odtéká to svižně jak řeka slizu pod Velkým jablkem, Titanic připlouvá ze Southamptonu s mírným zpožděním a doktor Venkman dokáže zneutralizovat katany karpatské i tyrany moldavské jen za použití svého sarkasmu. Akademická diskuze mezi restaurátorem Janoszem a Benem Jabituyou z Číslo 5 žije by byla jednosuše výživná.. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kšefty už nejdou tak dobře jak dřív, a zbývající z Krotitelů duchů si už jen přivydělávají vyprávěním strašidelných historek v mateřských školkách. To vše až do okamžiku, kdy se pod městem objeví řeka podivného slizu, která míří k městskému muzeu. Všichni, co se slizem přijdou do styku, se okamžitě stávají agresivními ke svému okolí. A nyní je opět ten správný čas, aby se Krotitelé duchů dali dohromady, a celé záhadě přišli na kloub ... Dvojka Krotitelů je přece jen o chloupeček lepší, než jednička (ale o velmi malý chloupeček). Před lety to samozřejmě byla filmová bomba, ale z dnešního pohledu už film až tak moc nenabízí - vizuální efekty odpovídající době natočení, herecké obsazení nachlup stejné jak v jedničce (a o nic moc víc nepředvádí, snad jen Bill Murray "dospěl"). Reitmanovi se ale podařil dobrý obchodní trik, kdy jako jednu z hlavním kladných postav do filmu vrazil Sochu svobody - to mají v Americe moc rádi... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle už prostě není ono. Není to tak parádně svižné, nemá to tak skvělý náboj, něco se zde dokonce opakuje a je strašně moc vidět, jak se snažili, ale ono to nešlo. Není to povedené a skoro bych řekl, že je to až moc rychle spíchnuté. Je to škoda, protože tahle čtveřice by si rozhodně něco lepšího zasloužila. No, bohužel už na to nedojde. Určitě ne v tomhle složení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kus hollywoodské historie. Většina druhých dílů se snaží vychytat mouchy prvních kousků a hlavně znovu slušně vydělat, tu a tam se to podaří, většinou ale tvůrci nasekají další hrubky. Takoví druzí Vetřelci nebo druhé terminátoří dobrodružství jsou nicméně jasnými důkazy, že kolikrát to jde i lépe. Návrat našich neohrožených hrdinů vnímám stejně. Navíc nostalgie jít stranou ani nemůže, k nadprůměru druhé Krotitele duchů táhne opět výborná atmosféra, vypointované dialogy a skvělé postavy, včetně krutého přízraku Viga, který sestoupil z obrazu, aby mohl v novém (novorozeneckém) těle ovládnout svět. Právě toho si z dvojky pamatuju nejvíc, stejně jako bublající slizovou řeku v opuštěné šachtě pod městem, ve které se kupí negativní energie. I po letech fajn rodinné kino. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • V traileru někdo zavolá, že připlul Titanic a Peter Venkman (Bill Murray) odpoví: "Lepší pozdě než nikdy." Ve filmu samotném to ale řekne pracovník doků v podání Cheeche Marina. (FilmFan24)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. června 1989 v Hollywoodu. (Varan)

Reklama

Reklama