Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (352)

kingik 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skoro zázrak a měla nápady. Dvojka chce jít v jejích stopách, ale s jedním rozdílem. Chybí jí nápady, anebo ještě lépe, z nápadů se po jedničce vyčerpala, a když jsou, tak nejsou už tak dovedně využity jako ve svém předchůdci. Většina nápadů je předložena jen v obměněné variantě anebo jsou zoufale obehrané, jako třeba to, že Sigourney Weaver musí být zasloužilá mamina a po jejím dítěti musí jít hned hlavní zloduch. Vždyť to byla trapárna, když chtěl dětského tělíčka využít pro svoje zhmotnění. Triky na tu dobu dobré, ale s dnešními se to pochopitelně porovnávat nedá. Příběh vyvřel do průměrnosti s morálním poselstvím v závěru, kdy se všichni občané NY semknou, a stará herecká parta z jedničky už není ani tak zábavná. O zábavu se staral jako vždy brilantní Peter MacNicol. V červených číslech je to za co?! Hned si sám odpovím. Za zásluhy. 60% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Druhý díl přichází pět let po geniální jedničce. Krotitelé duchů jsou už zapomenuti a bez práce. To vše změní jeden obraz karpatského tyrana Viga. Daleko více je druhý díl komedií než předchůdce. Samozřejmě většinu vtipů zajišťuje Bill Murray, ale dobře mu (na)hrávají i ostatní členové týmu. Plusem je Peter MacNicol jako Jánuš (skvělý dabing Jiřího Prágra viz hláška "Jen jsem se náhodou postavil"). Hláškují tu snad všichni - "Oni mi pomohli, když jsem se změnil ve psa" , "Jak se jich mám zbavit? Vysvětlete jim, že neexistují!". Jen tu chybí více chytání duchů (až na scénu u soudu)- naopak se zde bude(me) koupat v slizu. Jen nevím proč dvojka u nás není stále na DVD. Hodnocení OST: Edelman vystřídal Bersteina a je to krapet slabší. I tak je hudba podařená a drží v napětí. 7/10 ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

O hodně slabší, než jednička. Opět jsem si pouštěl film po x letech a popravdě jsem si z něh nic nepamatoval. O to více jsem k němu mohl přistupovat jako k nepopsanému listu. Stále přemýšlím, kde se stala chyba, jelikož film postrádá lehkost a kouzlo jedničky. Můžou za to herci a jejich ega, změna tónu filmu, nebo špatný scénář. Případně něco jiného. Tak jako tak, kdyby tam nebyly dobré triky a finále se sochou, tak by to byla velká nuda. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Síce prepojenie oboch dielov je katastrofálne a snaha o originálny zvrat v závere filmu (po vzore jednotky) hádam nebol myslený ani ako vtip, ale scenár disponuje skvelým množstvom vtipov a hlášok. Hlavne Bill Murray (ktorého považujem za priemerného komika) tu exceluje. Taktiež efekty sú vynikajúce. Vydarené pokračovanie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle už prostě není ono. Není to tak parádně svižné, nemá to tak skvělý náboj, něco se zde dokonce opakuje a je strašně moc vidět, jak se snažili, ale ono to nešlo. Není to povedené a skoro bych řekl, že je to až moc rychle spíchnuté. Je to škoda, protože tahle čtveřice by si rozhodně něco lepšího zasloužila. No, bohužel už na to nedojde. Určitě ne v tomhle složení. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Exteriéry stanice, kde měli sídlo krotitelé duchů, se natáčely na 14 N Moore St. v New Yorku, kde je požární stanice. Interiéry pak ve zrušené požární stanici Fire Station 23 – 225 E 5th St. v Los Angeles. (biker)

Reklama

Reklama