Reklama

Reklama

Nebezpečná mise

(TV film)
  • Velká Británie Bravo Two Zero (více)

Obsahy(1)

Skutočný príbeh nesmiernej statočnosti a odvahy. Skutočný príbeh vojenskej tajnej misie, ktorá sa pre Britániu stala jednou z najvýznamnejších svojho druhu od čias Búrskej vojny. Bravo to Zero. Tak znela krycím menom tajná operácia ôsmich mužov, ktorí dostali v Perzskom zálive za nepriateľskou líniou za úlohu vyradiť riadené strely, ktoré Saddám Hussein tak rád používal k zastrašovaniu. Popri tejto operácii mali za úlohu zmariť komunikačné spojenie medzi Bagdadom a severom Iraku. Vedeli, že sa nikto z nich nemusí vrátiť živý a zdravý. Riskovali svoje životy, aby ich zachránili tisíce. Aj nad týmito hrdinami sa sťahujú sivé mračná. Obkolesení nepriateľskou armádou, uprostred chladu a bez rádiového spojenia čelia boju o prežitie... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bravo Two Zero sází především na reálné podání, které mu bezezbytku vychází. Občas má člověk až pocit, jakoby byl sám s vojáky SAS za iráckou linií. Velkou devízou je i výkon Seana Beana, za nímž ostatní herci, bohužel, viditelně zaostávají. Ale to v tomhle případě vůbec nevadilo. Nenápadný film, který stojí za to zhlédnout. 75% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Haló, tu Bravo two zero, pozemná jednotka. Sme v hajzli, prepínam..." K tomuto filmu som už pár krát zablúdil, ale vždy ma odradil podivne a lacno vyzerajúci plagát k filmu, ktorý pripomína skôr nudný akčňák ako pomerne reálne zobrazenú drámu. S. Bean svojím hlasom a vnútorným monológom komentuje celý film - akciu i svoje osobné pocity. K cieľu akcie sa skupina vybratých vojakov nestačí ani priblížiť, keď sa ich misia zmení na boj o holý život. Film môže dosť pripomenúť novinku od P. Berga Na život a na smrť. Film je podaný realisticky a akčné scény sú tiež na slušnej úrovni. Jeden z členov týmu má zmysel pre humor za každých okolností a vtipné poznámky si neodpustí ani po bitke pri vypočúvaní, keď sa na kratučký moment stretne s parťákom na chodbe ("Chodíš, tu nejak často, blbče...!") Filmovej hudby je tu pomenej, skôr si všimnete songy, ktoré v tej dobe leteli ako Clash či P. Collins. Celkovo veľmi vydarená vojnová dráma, obzvlášť po zistení, že sa jedná o tv film!, kde toho s partiou mariňákov zažijete mnoho, vrátane mrazu v púšti. Veru tak. Vojaci podchladený v púšti... Should I stay or should I go? Jednoznačne go to toho! 80%. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Clegg, Bean a armáda - to nemôže sklamať. Napriek tomu, že ide o dosť spackanú akciu, film baví a veríte, že nejako takto sa udalosti mohli odohrať - nie ako pri NA ŽIVOT A NA SMRŤ. Aj tu sa síce k záveru film zlomí a uberie na tempe, ale stále dokáže vzbudzovať zvedavosť, ako to celé dopadne. Famózne tu funguje pár vzťahových scén, kde sa vojaci rehocú sami sebe a vy sa rehocete s nimi, a pri tom viete, že musia mať slzy na krajíčku... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Když se to posere, jdi proti nim. Oni s tím nepočítají a překvapí je to. Stejně jsi mrtvej, tak všechno navíc je vlastně bonus! '' ------- Tak tohle mělo koule. Parádní britská válečná záležitost, která mi po několika předchozích válečných filmech spravila chuť. A to o to více, že se jednalo o TV film. SAS jsou borci, zajímám se o ně už od druhé světové. Je to přesně ten typ jednotky, kde stačí 8 chlapů k udělání pořádného bordelu hluboko v nepřátelských liniích. Také cosi ve mně mručelo, že squad Brawo Two Zero na otevřené planině kosil Iráčany jako Sly Vietcongy, ale naštěstí jsem o akcích těchto skupin v Perském zálivu četl nejednu knihu (např. od J.E. Lewise - SAS a speciální jednotky - Nejnáročnější tajné operace za nepřátelskými liniemi) a tak klidně bych tomu nepoměru ztrát věřil. On je asi rozdíl co se týče sil - mezi elitou britské armády v podobě 8 specializovanech chlapů na různé typy boje a náklaďákem knírkatejch Saddámů v baretech s ákáčkama... Bean svého McNaba podal skvěle, což nepřekvapilo, protože už když jsem s ním viděl Age of Heroes, tak člena Commandos zahrál na jedničku. --- Ano ve filmu je pár přešlapů a také bych je mohl jmenovat. Je to ten zmíněný granát v náklaďáku, přestřelka na otevřené poušti, výstřel z věže BVP, kdy střela ač dopadla těsně vedle člena jednotky SAS nic se mu neudělala atd... Ale nebudu. Bavil jsem se královsky. A vy kteří máte rádi rádi britské pouštní maskáče, pouštní land rovery, britskou english a The Clash - jděte do toho, neprohloupíte ! Dávám 4 bonbóny - zelené. * * * * ()

Pump 

všechny recenze uživatele

V roce 1999 kdy tento film vznikl to pro mě byla akční jízda. Dnes v roce 2014 je to stále dobrý film. Kdysi jsem měl pocit, že si filmaři dali opravdu práci s detaily a dnes vidím, že tomu tak není. Stále je to však dobrý film. Dnes bych dal jen menší hodnocení. Pro mě stále kultovní záležitost a fascinující Sean Bean! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Skutočný Andy McNab, ktorého v snímke stvárnil Sean Bean, sa po odchode z SAS uplatnil v Hollywoode ako zbraňový inštruktor pri natáčaní filmov. Bol mimo iné inštruktorom pri natáčaní filmu Heat (1995). (Jello Biafra)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Veľkej Británii a na severozápade Juhoafrickej republiky. (MikaelSVK)
  • Autor scénáře Andy McNab dílo sepsal podle své autobiografie, u nás vydané pod názvem „Konečná stanice Bagdád“. (Sharky95)

Reklama

Reklama