Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (234)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Film o jednom družstve amíkov pod vedeník Thora, ktorí idú do Afgánu strieľať Talibancov. Samozrejme za masívnej podpory miestneho kmeňa severnej aliancie a.k.a. veľa mužov s AK-čkami. Celé je to podľa skutočnej udalosti a hlavne je to aj relatívne pozeratelné. Samozrejme, Thor počas celeho filmu prebije len raz a talibanci sa nevedia trafiť do par metrov od nich stojacich nepriateľov. Film je ale postavený na informatívnom úvode, kde sa spoznáme s tímom, zistíme, aké majú zázemie a čo ich poháňa. Následne presun na miesto určenia, prvotné konflikty a privolavanie leteckej bombovej podpory na určené ciele. Druhá hodina si už ale ide svoje. Je to vlastne jedna kontinuálna akčná scéna, plná streľby, koní, tankov, sovietskych raketometov a zbiesilých útokov. Nebolo to natočene prehnane a pritom z toho bolo cítiť tú špinavosť a atmosféru. Za mňa solídne 3 z 5 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní druhá návštěva kina. Další moderní válečný biják z Afghanistánu, kde 12 členná skupina vojáků má za úkol sundat Taliban pomocí Afghanistánského vojevůdce. Herecky je film nabitý- Hemsworth, Shannon, Peňa a na to, že se jedná o debut má film velmi solidně natočené akční scény, výbuchy jak od Baye, syrovosti dostatek a kombinace koňů s M4 proti tankům má něco do sebe. Nejsem tak unešený jako třeba z 13 hodin Vojácí z Benghází, ale pořád slušná záležitost, kterou jsem si v kině užil. 75% ()

Reklama

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

...slušná náborovka... hlášky o národní hrdosti a patriotismus se opakují s pravidelností mesntruačního cyklu nezletilé asiatky a osazenstvo je vybrábo více než sympatické... i ti "hodní afgánci" jsou o poznání sympatičtější než talibán s tím jejich "Džafarem"... a v neposlední řadě - cool guys dont look at explosions... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem nechápal, koho zase napadlo točit film o 11.září, když už jich vzniklo tolik a snad vše již bylo odvyprávěno. Ovšem kampaň pracovala s trumfem v podobě Chrise Hemswortha, takže jsem si řekl, že to nejspíše uvidím, ale raději od toho moc nebudu očekávat. Což se tak nějak potvrdilo. 12 strong zřejmě rychle zapadne, jelikož to ani v Americe, kde by logicky měl být boom největší, nijak extra netrumfovalo a pokud někdo z producentů zároveň cílil na oscary, tak se mu to krutě nevyplatilo. Pokud bych měl zmínit jedinou “věc”, co mě na filmu opravdu zaujala, tak tím je u mě poměrně překvapivě Michael Shannon, kterého jsem doposud viděl už v opravdu hodně filmech a vím, že je teď mezi diváckou obcí velmi oblíbený, ale mě asi naplno přesvědčil až zde. Sice je divné, že tu slouží mladšímu kapitánovi, ale když si uvědomím, že tím kapitánem je Thor a někdo samozřejmě musí hrdinně zařvat, tak už mi to vlastně tak zvláštní nepřijde. A pokud bych měl zmínit nějaké mínus, tak rozhodně akční pojetí, které se zvrhlo v tupou oslavu hrdinství, přičemž vojáci doslova kosí jednu stojící figurku za druhou a nemůže to snad rezonovat ani v člověku se silně patriotistickým srdcem. Neškodná jednohubka, kterou zřejmě moc lidí nezachytí ani v bedně. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Naprosto všechny scény v tomto filmu jsou podle pravdy včetně tý, kde Thor osedlá Hátátytlu a cvalem se vyřítí proti 497 talibáncům, 14ti bojovým vozidlům a několika tankům a všem jim nakope prdel. Vím to na 100% protože jsem tehdy cválala, spolu se zblitkem jednotky a pár agháncema, vedle něho na velbloudovi a všechno jsem to točila a kdybychom se po tý akci krutě nevožrali a já kráva neztratila kameru s tímto videem, tak bych Vám to tady všem doložila včetně scény, kdy se na tom koni pak všichni chlapi vystřídali (na hřbetě, ne že ho vojeli) protože ten kůň zachránil svět, pyčo !! Neprůstřelnej, nesmrtelnej přes bomby skákající My Little Ponny je nebezpečnější zbraň než gumová atomovka. Dalším jasným fucktem je , že Thor do tý doby velej v boji rotě max ve hře Comand and Conquer, kde měl ty nejlepší výsledky a samo sebou všech svých jedenáct hošanů z tý horký prdele vytáhnul zpátky do lásky plné Jů Es Ej. Sama jsem v té válce postřílela asi 200 talibánců, řezala jim uši, trhala zuby a prodávala ledviny, během bombardování z oblohy, takže jsem si prošla peklem o kterým nikdo z vás zmrdů nemá ani ponětí. A že mi nevěříte? To mám u píči, my jsme to vyhráli a historii píšou vítězové, takže žádnej Thor, žádnej kůň, ale Já sama a pěšky s čínskýma hůlkama v ruce jsem vyhladila komplet celej zlej Talibán. Od té doby mu tam říkají Ta-Linh-Bán, uprostřed náměstí mám sochu v životní velikosti (160 cm s 10 cm podstavcem) , ke který nosej denně oběti, jen abych se nevrátila a talibánci mnou straší děti, který nechtěj večer spát !!! Mno ale pokud tenhle film berete s nadhledem a něvěříte každýmu hovnu, co se tam děje, tak je to celkem koukatelná píčovina. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • I když se většina filmu odehrává v Afghánistánu, natáčelo se pouze na území Spojených států amerických, a to zejména ve státech Nové Mexiko a Kalifornie. (Yardak)
  • Meno uzbeckého generála – Dostum (Navid Negahban) – v preklade z uzbečtiny znamená "môj najlepší priateľ". (Astonko)

Reklama

Reklama