Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hellraiser: Návrat mrtvých je poslední a nestrašidelnější díl zabijácké série. Zlo je opět stělesněno v postavě Pinheada (Doug Bradley), který vede armádu mrtvých, kteří vracejí k životu a mají ovšem velkou žízeň po krvi. Aby rozkryla jejich děsivé tajemství, pronikne do tohoto zabijáckého společenství reportérka v přestrojení Amy Klein. Každým okamžikem však může být odhalena a to by byl její konec… Je jisté, že Pinhead Vám, opět v celé své kráse, přinese další ďábelskou noční můru, na kterou jen tak nezapomenete! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Nevím komu tehdy ruplo v kouli a rozhodli se z nesouvisejících scénářů udělat Hellraisery, ale v tomhle případě zjevně moc neřešili, že to nedává absolutně žádný smysl v kontextu předchozích hellraiserů a hlavně to ani vůbec nechápe smysl cenobitů. V čem si to ale zaslouží druhou hvězdičku je zaprvé kvalitní krev, sice je občas trochu moc marmeládová, ale pořád lepší hustější než vodovky se kterýma nejde ani napsat nápis na zeď. Za druhé pak za vtipný retro. Připomíná to chvílema hardcore záležitosti jako Howling 2, ale ten rozdíl je v tom, že Howling 2 si to mohl dovolit, protože to byl film z roku 1985. Tohle je film z roku 1990, ale překvapivě natočen v roce 2005 :D, ale aspoň to má všechno, co levnej horor z těchto let má mít. Je tu nehodící se hudba, sjetí raveři v nesmyslným hambatým metru s nahatýma holkama, výprodejovej napodobitel Kyla MacLachlana a Kari Wuhrer bez implantátů, co si neuvědomila, že už má věk na to, aby se neoblíkala jak grungeová patnáctka, které se nepodařilo sehnat pruhovanej svetr, a tak na sebe navlíkla pánskou koženou bundu z nadměrných velikostí. A do toho ty dialogy a hlášky - totální demence v zemljance, a to doslova vzhledem k prostorám, kde se to natáčelo. Jednoduše jako Hellraiser totální tragédie až do takové míry, že to vypadá, jak kdyby si doug bradley a parta lacinejch halloweenovejch masek spletlo scény s úplně nesouvisejícím filmem a produkce to neřešila, protože to stejně jde rovnou na dvd. Jako špatnej retro film s totálně přiblblýma hláškama a nápadama (viz ručník pod bundou nebo snaha neupoutat na sebe pozornost znuděnýho rumunskýho hlídače v metru) je to ale docela vtipné, i když by asi bylo lepší, kdyby si to uvědomili, a nesnažili se až do konce prezentovat ten film jako úplně vážný :D. ()

obitus odpad!

všechny recenze uživatele

Neuveritelne spatna zalezitost. Bohuzel to nefunguje ani jako film a jako Hellraiser uz vubec ne. Jsou popirana pravidla vytvorena v prvnich dilech, cenobite se mihnou na nekolik sekund, aby se predvedli pocitacovymi triky a zas zmizeli. Prakticky tam nejaky Pinhead vubec nemusel byt. Vrchol trapnosti je asi scena, ve ktere se znascne oskliva hlavni hrdinka potaci asi deset minut po koupelne s nozem v zadech a rve. Celkem zabavna je absence scenare, vzdy, kdyz pribeh dospeje do mrtveho bodu a neni se kam hnout tak se hrdinka probudi uplne nekde jinde a zas nasleduje dvacetiminutovy pribeh koncici probuzenim. Na dalsi dily teto, Dimensionem asi nejvic vykurvene serie, uz vazne zvedavej nejsem. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak Bota se pochlapil. Po hyper dementnim Hellseekerovi jede sice v podobnym duchu, ale o poznani lip. Prvni plus je hlavni hrdinka, sice nehraje buhvijak dobre, neni buhvijak hezka a ani nijak zvlast sympaticka, na druhou stranu, nejakej hereckej um ma, z bytu bych ji asi nevyhodil a urcity sympatie si ziska. Pribeh je tentokrat o jakymsi kultu mrtvounu (znacne stupidni ceskej preklad), ktery jejich sefik umi ozivovat, coz se samozrejme strejdovi Pinheadovi nelibi. Hlavni hrdinka se jako v pripade Hellseekera mota mezi vidinama, kazdou chvily se probudi nekde jinde a pusobi to dojmem, ze scenarista nevedel kam dal pribeh rozvijet, sem tam se snazi rozvijet nejaky propojeni mezi sefem kultu a vyrobcem kostky, ale to vyzni jak prd ve vetru. Nicmene oproti minulymu dilu to nenudi, ma to docela solidni hororovou atmosferu a par libovejch brutalnich scen. Takze nic jsem necekal, ale nakonec jsem se dobre bavil. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá nadějně, ale zvrhne se to v celkem sračku. Co mě zaujalo, tak ten vůz metra, kde se tak kalilo a šukalo a erotickejma hrátkama hemžilo. Ten záznam na té videokazetě, jestli měl působit amatérsky, tak působil profesionálně se špatně provedenými amatérskými efekty (rozostření, krátké záběry etc.). A ten její otec znásilňovač vypadal z boku jak Karel Svoboda... Jo a ten Obsah/Info je zas o něčem úplně jiným. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabé pokračování jinak poměrně úspěšné série. Celý děj je takový nelogický a nepravděpodobný. Reportérka je opravdu na kudlu do zad, ale asi ne jen ona, ale je jich víc. Herci nic moc, atmosféra žádná a o hororu se ani nedá mluvit. Kdyby na poslední chvíli nenapochodoval Pinhead a neposlal celý společenství "Mrtvounů" do pekel dal bych snad Odpad! 30 % ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Původní scénář Neala Marshalla Stevense neměl se světem Hellraisera nic společného. Když bylo rozhodnuto, že půjde o další díl ságy, Tim Day scénář kompletně přepsal. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (gogos)
  • Aj keď sa dej odohráva v Londýne, peniaze v obálke, ktoré dal Charles (Simon Kunz) Amy (Kari Wuhrer), sú americké doláre. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno