Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (760)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pri prvom zhliadnutí, ktoré sa u mňa odohralo asi ešte v 90.tych rokoch sa mi to vskutku dosť páčilo, hlavne aj vďaka neskutočne hviezdnemu obsadeniu. Už pri druhom pozretí, ktoré bolo asi v roku 2011 mi to ale prišlo ako úplná hlúposť, s minimom kladov. Holt je to asi dôkaz toho, že sme v 90.tych rokoch žili inak a stačil nám k spokojnosti takýto film. Pri druhom zhliadnutí mi hlavne vadili príšerné "kostými" marťanov. V dnešnej dobre lepšie vyzerajú aj v animovaných filmoch. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Pocta sci-fi béčkam s takou dávkou nadsázky, že by to zložilo aj koňa. Vynikajúco obsadená srandička v typickej Burtonovej pestrofarebnej palete vás buď dostane do kolien, alebo znechutí - nič medzi tým. A keď ste navyše fanúšik Jacka Nicholsona, dostanete hneď dvojitú porciu. No neberte to! ... President Dale: "Why can't we work out our differences? Why can't we work things out? Little people, why can't we all just get along?" ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejcáklejších vesmírných dobrodružství, které kdy vzniklo, představí vizionář Tim Burton. Jak šíleně bychom dopadli, kdyby byl Jack Nicholson prezidentem, a na planetu Zemi se zrovna rozhodli zaútočit emzáci? Proč můžeme být rádi, že máme mozkovnu ukrytou v lebce? A škodí klasická hudba zdraví? Všechny odpovědi naleznete právě a jen zde, stejně jako rozdováděného Michaela J. Foxe, Pierce Brosnana nebo Dannyho DeVito. Fakt úlet! ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dost neobvyklá a svérázná parodie, která nehraje jen na opakování scén parodovaného, ale jede si po vlastní cestičce. Tim Burton mi upřímně vůbec nic neříká, ale tohle mě docela oslovilo velmi cynickým humorem a několika nezapomenutelnými scénami (prezident a Marťan si podávají ruce:))), v nichž hvězdy Hollywoodu umírají příšernou smrtí. Tak nezapomeňte, až se objeví invaze, pořádný repráky a operetu Rosemarie. "When I'm calling you uuu uuu..." ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Burtonově přátelskému štouchnutí do ufounských filmů padesátých let podráží nožky dva hlavní faktory. Tím prvním je plochost, kterou Burton do svého filmu přetiskl od svých vzorů spolu s povedeným vizuálním stylem. Mars Attacks! měl zplastičnět díky nadsazenému humoru, ten však přiliš nefunguje kvůli faktoru číslo dva, kterým není nic jiného, než režisérova "uletěnost". Útočící Mars nabízí podívanou spíše děsivou a nepříjemně morbidní - legrace si moc neužijete. Tedy za předpokladu, že vám bránici nerozvibruje pohled na po(s)tupně vymírající kladné hrdiny (ztvárněné erlitními hollywoodskými tvářemi)... Ještěže velký Tim dovede většině svých filmů vtisknut duši a nenapodobitelné kouzlo - tyto elementy v příběhu o Marťanech neznajících kultivovanou diplomacii nepostrádám. _____ Jo, mám tenhle film moc rád ;-) ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Snímek za osmdesát milionů amerických dolarů patřil k nejdražším filmovým projektům roku 1996. (hippyman)

Reklama

Reklama