Skupina bývalých spolužáků se sejde na pohřbu jednoho z nich. Čerství třicátníci potříštění realitou jsou konfrontování se svými dávnými školními ideály. Jejich společný víkend ovlivňuje hlavně to, že zesnulý Alex spáchal sebevražu. Spolu s jeho naivní přítelkyní Chloe prozkoumávají vzájemné vztahy a nevztahy. (Morien)
golfista
Výborná atmosféra navozená jak režisérem, tak civilními (výbornými) výkony všech účastníků setkání. Chvílemi se na vás ta vzájemná soudržnost celé partičky přenese a připadáte si jako na setkání po letech s vlastními přáteli..... Jak Glenn Close nemusím, tak tady předvádí jeden z nejmilejších výkonů, jaký jsem v jejím případě viděl.(25.9.2004)
Houdini
Oscar 3 nominace: Nejlepší film, Herečka VR - Glenn Close, Scénář(19.3.2004)
gouryella
Trosku nudne drama ve kterem obcas probleskne naznak vtipu.(1.8.2002)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $56,399,659║Tržby Celosvetovo $-║(7.12.2008)
kiddo
Sedmdesátky v osmdesátkovém hávu. Tak to dopadá, když má Roy vykutat nějaký devadesátkový film.(26.10.2009)
Revanx
Jeden z 1001 filmů, které musíte vidět, než umřete.(21.2.2009)
danecek24
41. Zlatý Glóbus za rok 1983 - nominace (2) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší scénář - Barbara Benedek(23.12.2008)
Cimr
Film, na který jsem zapomněl, jakmile dojel poslední titulek. Není to špatné a pár scén (stejně jako pár cynických hlášek) mě zaujalo, ale celkově je to dost nuda. Partička přátel, kteří společně studovali v 60. letech, a jsou tedy silně ovlivněni drogami, sexuální nevázaností a vůbec vším, co šedesátky přinesly, se sejde na pohřbu jednoho z nich a řeší, kde se stala chyba; co se za těch 20 let změnilo... Nezní to tak špatně, ale bohužel je film natočen tak nějak nezajímavě. Snažil jsem se postavám přiblížit, ale nešlo to - nechápal jsem, o čem se baví, co pořád řeší. Zkrátka za celou dobu mě příběh ani na chvíli nevtáhl.(4.12.2011)
Defaultovna
Slušne napísané, slušne zahrané, trochu pomalé a rozvláčne, koncept mierne obohraný, ale celkovo príjemný filmový zážitok. Neurazí, nenadchne.(18.10.2011)
lennyd
Parta dávných přátel se sektává, u příležitosti pohřbu jednoho z nich. Víkend stráví pospolu ve velkém domě, pijou, hulí, souloží a přitom zjišťují, že ačkoli všichni dospěli a mají své životy, stále jsou nejlepšími přáteli... Spíše než celovečerní film mi to připadne jako situační komedie (no dobře, možná to ani až tak komedie není). Vzhledem k tomu se film potýká s dost nudnými momenty (kdyby se to zkrátilo tak na hodku, tak by to bylo o dost lepší), ale na druhou stranu herecké obsazení je takřka dokonalé. Sice přítomní herci v té době ještě nebyli tak slavní, ale posuďte sami: Tom Berenger, Jeff Goldblum, Kevin Kline, William Hurt ... s tím už reřisér Lawrence Kashdan moc práce neměl... A pravda, v některých momentech mi to nepřišlo jako "film", ale opravdu jako setkání dávných přátel....(22.8.2004)
MatthewM.
Český divák může mít s tímto filmem problém. Vzhledem k tomu, že hlavní myšlenkou a vyzněním filmu je ono titulní rozčarování baby boomerů během krize středního věku, a po celý film se neřeší prakticky nic jiného, než "jak žijí hippies dvacet let poté", může neamerickému divákovi připadat, že tento snímek je o ničem. I pak ale naštěstí vše zachraňují výborní herci, kterým se daří navodit atmosféru "kamarádského víkendu".(24.5.2009)
Han22
Krásný film s naprosto skvostným obsazením a perfektním soudtrackem plným starých pecek. Herci snda ani nehrají, opravdu to vypadá jako by sešla partička starých kamarádů zapařit na chatě přes víkend. A tak se popíjí, hulí tráva, dělají se blbosti a řeší se vážná i nevážná témata, lidi se párují a nikdo nemá na konci chuť odjet a vrátit se do skutečného života. I když všechny svede dohromady smutná událost, film není smutný, spíše pohladí po duši, máte pocit, že s těmi lidmi tam jste a chtěli byste být i nadále. Hodně hodně mi to připomíná pár takových srazů s kamarády, kdy člověk může pokecat i o věcech, na který se většinou nedostane při normálních několikahodinových posezeních v hospodě.(26.3.2009)
chlebos
Pribeh ktery nema poradny uvod ani zaver, presto funguje dokonale. Je pekne jakym zpusobem nas reziser seznamuje s postavami. Herci hrajou skvele bez vyjimky. Film jsem si paradne uzil - tak nejak mi doslo, ze mezi moji generaci a generaci mojich rodicu zase takovy rozdil neni....(20.9.2006)
santiamén
70%(28.12.2009)
nwx
Příjemný film, pěkná hudba, mladí herci.(10.4.2011)