Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdravotní sestra Hana (K. Melíšková) ráda rozhoduje za ostatní, co je pro ně nejlepší. Přivázat pacienta k posteli, aby si neublížil. Vybrat dceři Tereze (D. Barešová) školu, která jí zajistí lepší budoucnost. Pracovat do zničení, aby byly peníze na opravu domu, kde přece dcera bude jednou chtít bydlet. Myslí to nejspíš dobře, jenže ve svém neochvějném přesvědčení se chová bezohledně a příliš nekompromisně. O takovou péči, jakou nabízí, totiž nikdo nestojí. Hana se tak vlastním přičiněním ocitá v situaci, kdy špatné vztahy s kolegy i neutěšený vztah s dcerou způsobí, že zastání, které by jí bylo v nastalé situaci potřeba, nepřichází. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až je mi zle. A ano, takto to bylo (až na to, že přidělená právníčka byla v reále žena a nebýt jí... ). A jsem velmi ráda, že to natočili, protože se konečně široká veřejnost dozví, jak snadné je zlikvidovat člověka. Sice nesympatického, ale nevinného. Zničit pověst, dobré jméno, možnosti na uplatnění se ve svém oboru kdekoli jinde, zničit zdraví dotyčného i jeho blízkých. Natočeno ve všech směrech výborně, Klára Melíšková perfektní, zbytek taky přesný. ()

Seteh 

všechny recenze uživatele

**43** Mám moc ráda dramata, zvlášť ta opepřená skutečnými událostmi. Postava, kterou ztvárnila Klára Melíšková, je tak úžasně antipatická, že si člověk přeje, aby šla sedět a pokud možno na doživotí. Takže tleskám. Taky začínám mít velmi ráda umění Denisy Barešové. Její existenci jsem poprvé zaznamenala v první sérii Kukaček a její herectví mne moc baví. Líbí se mi potemnělá atmosféra, vlastně si nevybavím záběr, který by přinášel nějakou naději, světlo, radost... tichá nemocnice, temný, starý a nepříliš opečovávaný dům, chladnoucí vztahy... celkem žůžo. Ale palec dolů za hudbu. Hvězdičku za ni nestrhnu, protože je hudby ve filmu málo. Ale když už tam je, přijde mi špatná. A výběr závěrečné skladby jsem teda už vůbec nepochopila. ()

Reklama

ForGump 

všechny recenze uživatele

Po nějakém čase esence toho nejlepšího z české quality TV. Opravdu na vrcholné úrovni ve všech ohledech. A Klára Melíšková? Enormní herecké nasazení, které přináší věrnost té postavy pro diváka tak nutnou. Nevím, zda je opravdu Hulík tak vynikající scénárista, nebo je tu opět mimořádný mladý režisér. Rád věřím, že je to vždy mix obého, ale u všech věcí Štěpána Hulíka se necítím ani na vteřinu trapně a přijdou mi téměř dokonalé. 90% ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice dobrý, jen ta stará písnička na konci dílu (Keď si sám, 1972) je příšerná, absolutně vůbec se tam nehodí . Takže sice 5 * , ale jen 75 % . P.S. : to, že je K.Melíšková naprosto famózní herečka jste zjistili až teď ? ... -:) .  *** Natáčelo se : v Brandýse n/Labem, obci Tišice, na Kladně (Dům kultury+stř.prům.škola), v Ivančicích (a tamní nemocnici), ve Vazební věznici Hradec Králové a v Justičním areálu na Míčánkách . ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Devadesátky jsou už u konce, tak jsem čekal, s čím se Česká produkce vytasí. Na podobné sračky jako třeba Duch opravdu nemám náladu a tak jsem shlédl Podezření. Fakt dobrý, ale zatím dám jen čtyři hvězdy, protože jsem opatrný. Melíšková je hoooodně dobrá pak taky ex offo Korejs bodoval. Akorát na politiky jsem hodně alergický a ředitel nemocnice by potřeboval trochu upravit fasádu. Ale dobře, že se tam objevil a ukázal, jak tyto regionální "chrocht" fungují. Těším se na další díl. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Při příchodu policisty ve 30. minutě je u prázdného lůžka zavěšena infuze G10% a nasazené stříkačky v linernáích dávkovačích (dále i infuzní hadičky apod.) Což je u prázdného lůžka nemyslitelné. Vše se chystá až přímo pacientovi. (Winster)
  • Místo koupání je jezero Lhota u Kostelce nad Labem. Dům sestry Hany (Klára Melíšková) je na adrese Dvořákova 2, Brandýs nad Labem. (sator)
  • „Dříve vyslovené přání“ je medicínsko-právní a etický institut, který umožňuje člověku předem vyjádřit svou vůli pro případ, že by se v budoucnu dostal do zdravotního stavu, ve kterém by nemohl vyjádřit svůj souhlas nebo naopak nesouhlas s poskytnutím zdravotních služeb. Jedná se o nástroj, který v medicínském právu umožňuje pacientovi naplňovat právo na osobní svobodu formou neposkytnutí zdravotní péče. (sator)

Reklama

Reklama