Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Tron byl v době svého vzniku vpravdě převratný, experimentoval s neprobádanou počítačovou animací a nevídanými vizuálními efekty, které okořenily skvělé akční scény. Flynn (Jeff Bridges) je počítačový expert, který se živí tvorbou her. Soustavně se ale také nabourává do počítačové sítě firmy Encom a snaží se z ní získat důvěrnou informaci. To se ale nelíbí hlavnímu programu, který se rozhodne přenést Flynna do svého království, elektronické civilizace, plné nástrah. Flynn se teď musí probojovat přes počítačové hry a pokusit se zneškodnit neovladatelný a nebezpečný hlavní ovládací program. Jeho jedinou nadějí je odvážný a věrný program Tron, který jako jediný je schopen mocného nepřítele porazit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Diskuze

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

PC triky sice trochu zostarli, ale ako film je to vyborne, a ten zaver je najlepsi, Koment a hodnotenie coskoro. 

na příspěvěk reagoval PKD

AxelWers

AxelWers (hodnocení, recenze)

Jeden z filmov, ktorý bolo treba vidieť v správnom čase. Mal som to šťastie, niekedy na prelome 80/90 rokov to bol neskutočný film.

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

kdybych to neviděl až teď ale před 10 lety tak by mě to asi dostalo víc ale jinak obdivuji co dokázali udělal a sem taky zvědav na Tron: legacy

Norzog

Norzog (hodnocení, recenze)

Naprostá paráda. Ten svět a jeho stylizaci žeru, už aby tu byl Tron Legacy.

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

djuj Co jsi myslel tou 8bitovou grafiku? Pochybuju že ten film měl 256 barev či byl dělaný na 8bitových počítačích, když v roce 1982 už byly 32bitové ...

djuj

djuj (hodnocení, recenze)

Snad jsem pro tento film až příliš jednoduchý, nebo mě nezaujal kvůli staré osmibitové grafice - ano, nápad to byl velkolepý a měl i pointu, ale zpracování mě zkrátka nudilo. Líbil se mi konec, kdy se rozsvěcovalo město v noci a světla na ulici připomínala světla v počítačovém světě informací. Jinak ale určitě zajímavý počin a doporučuji shlédnout, jen to zkrátka nebyl můj šálek čaje. 44%

Iv4nek

Iv4nek (hodnocení, recenze)

Když jsem ho shlédnul nevěřil jsem svým očím. Film má obrovské kouzlo i dnes (nepočítám-li český překlad, kde je hlavní nepřítel v podobě programu Dálkového ovládání a další "programátorské" řečičky, které mě dost pobavily :-D)

rexino

rexino (hodnocení, recenze)

Film ktorý ma svojimi efektami posadil na zadok. V roku 1982 neboli poriadne ešte ani počítače nie to 3D GRAFIKA!! Aj keď nejaká 8-bitová ale aj tak. PEKNEE

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

Gamesa, sice nudna a tupa, stvorena k tomuto filmu pry obsahovala scenar k dvojce.

Související novinky

Jeff Bridges míří zpět k Tronovi

Jeff Bridges míří zpět k Tronovi

03.05.2024

Jeff Bridges se vrací do barvitého digitálního světa počítačových obvodů. V chystaném snímku Tron: Ares od studia Walt Disney Pictures by totiž opět měl ztvárnit postavu tvůrce videoher Kevina Flynna… (více)

Nový Tron nabírá obsazení

Nový Tron nabírá obsazení

01.07.2023

Studio Disney už nějakou dobu pracuje na novém filmovém Tronovi, v němž si podle všeho zahrají hlavní role Jared Leto (Morbius) a Evan Peters (Monstrum). Snímek má také režiséra v podobě Joachima… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Jared Leto naznačil, že třetí Tron se blíží

Jared Leto naznačil, že třetí Tron se blíží

24.03.2022

Obecně vzato se nevyplatí dávat PR řečem herců během promování jejich současných projektů jakoukoli váhu, poněvadž jak se v minulosti ukázalo, často nešlo o nic víc než o snahu zviditelnit sebe a… (více)

Reklama

Reklama