Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor chemie Barney se učí ovládat svůj tep a chystá neobvyklý experiment, který osudově zasáhne do života mladých snoubenců Jeffa a Diany. Ti si vyrazili ze Seattlu na výlet, a přestože se cestou pohádali, hned si slíbili, že se nikdy neopustí. Vzápětí však Diana během krátké zastávky u benzínové pumpy záhadně zmizí. Policie se jejím zmizením odmítne zabývat, protože se domnívá, že dívka milence opustila. Jeff se však nevzdává a rozhodne se pátrat na vlastní pěst. Po třech letech, bez práce a bez peněz, však stále nemá žádnou stopu. Ve chvíli, kdy se v baru seznámí se sympatickou servírkou Ritou, všimne si jeho plakátu s prosbou o pomoc skutečný pachatel, který Dianu unesl a zabil, profesor Barney. Přestože žije jako usazený a spokojený otec rodiny, nedokáže odolat nutkání a rozhodne se ve svém zrůdném experimentu pokračovat s Jeffem. Vyhledá ho a přesvědčí, aby s ním odjel na místo zločinu. Cestou mu podrobně vypráví nejen o svých pohnutkách, ale také o přípravách na zločin. Nakonec ho přesvědčí, že pokud chce zjistit, co se s ní opravdu stalo, musí se vydat do jeho rukou. Mezitím Rita zjistí, že Jeff odjel s vrahem své snoubenky a když neuspěje na policii, vydá se ho sama hledat. Podaří se jí zjistit polohu chaty, kam Barney Jeffa odvezl. Dorazí včas? A pokud ano, podaří se jí zachránit Jeffův život? Začíná smrtící závod s časem a ví to ona i vrah. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

Sega 

všechny recenze uživatele

Film minimálně na jedno podívání. Skvělý Jeff Bridges který vypadá jako takový hloupoučký školní učitel jenž v sobě skrývá real evil. Celkem napínavý snímek se kterým kdyby si tvůrci pořádně vyhráli tak tady máme opravdu velké červené políčko z devadesátých let. Celý sníkem povzvedá vzhůru hudba Jerryho Golsmitha. Škoda že si zde nezahrála více opravdu nádherná Sandra Bullock v nejlepších nebo spíš nejkrásnějších letech své kariéry. Za mě určitě 3 a půl hvězdy. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se dívala hlavně kvůli Kieferu Sutherlandovi. Pak mě také zaujal popis příběhu a řekla jsem si, že by to mohlo být zajímavé. Čekala jsem však, že hlavní myšlenková náplň "jestli chceš vědět, co se s ní stalo, uděláš, co ti řeknu", bude více a nápaditěji rozvinuta. I konec jsem si, soudě popisu, již na začátku filmu představovala poněkud vědecko-fantasticky. Film má v první půli hezký spád, ale jakmile se překotí do druhé poloviny, začne být nedotažený. Je zde pár nedomyšlených scén, pro mě také mírná, pro někoho možná nepostřehnutelná nenávaznost děje a velké skoky mezi záběry. Niceméně Jeff Bridges byl ve své roli velmi působivý a svým "fíglem" se zlomenou rukou mi připomínal muže jménem Ted Bundy, který s tímto trikem prvně přišel za účelem lákání dívčích obětí do svého vozidla. A ačkoli toto Záhadné zmizení vzniklo dříve, než Kill Bill, jedna scéna mi s ním přišla nápadně podobná. Stejně jako jsem zaznamenala odkazy na filmy Psycho a Misery. Možná jen můj dojem, ale povšimla jsem si jich. ()

Reklama

annihilation 

všechny recenze uživatele

Samotná myšlenka filmu se ukazuje jako celkem slibný nápad, v mnoha místech dokonce i příjemně překvapí, ale ve finále je celý tento koncept převýšen klasickými hollywoodskými trapnosti, které mají okouzlit méně inteligentního diváka a po čase místo slibovaného napětí začne spíše nudit. Jediné, co pak reálně táhne děj kupředu je - jindy okouzlující - Jeff Bridges v roli nebezpečného šílence, kterou ztvárnil brilantně do posledního puntíku. Ale dobrý herecký výkon dělá jen polovinu filmu, proto ho řadím mezi průměrné. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

A mně se Záhadné zmizení líbilo. Jeff Bridges byl jako psychopat nepřekonatelně dobrý, Sandra Bullock v roličce unesené oběti okouzlující a Kiefer Sutherland, který po ní celou dobu pátrá, moc do své role sice nedal, byl však přijatelný, ale jinak to fungovalo dost zajímavě. Napětí jsem nepostrádal a finále v lese s následným zakopáním Kiefera pod zem se vydařilo. Je to zkrátka zdařilý thriller se skvělým Jeffem Bridgesem a to mě bavilo. 90% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už si to príliš nepamätám, snáď iba to, že som bol dosť zaskočený depresívnym scenárom a atmosférou, ktorá mi neladila s menami hercov ( to je plus). Musím vidieť ešte raz, ale v telke to príliš nereprízujú, čo je škoda a potom dám objektívnejšie hodnotenie. Tak som si pozrel radšej originál, vôbec som nevedel, že tento film je remake a opätovné pozretie Záhadného zmiznutia by mi tak spôsobilo zrejme mierne sklamanie. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film je remakem nizozemského snímku Spoorloos (1988), oba filmy jsou prací stejného režiséra. (Caminzind)
  • Americký hitchcockovsky ladený triler nakrútil režisér George Sluizer podľa románu Tima Krabbého Zlaté vajce. (ash99)

Reklama

Reklama