Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček dávám za strhující myšlenku a jak zde bylo už i řečeno strhující konec!Neo z Matrixu a Trávníkář jako Kiberkristus mají až nápadně podobné rysy nemyslíte:-)?Myšlenaka (ač již otřepaná, tak přec čímsi inovovaná a dráždivá) a závěrečná scéna, kdy hlavní hrdina hledá zadní vrátka pro úník ze svého kibervězení, mě naprosto ohromily! Takže tento snímek určitě shlédněte! PS: A pozor na telefony:-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Myšlienka aj spracovanie sa mi kedysi, v teen veku velmi páčilo, preto už radšej toto dielo nevyhladávam, aby som nebol sklamaný v porovnaní so súčasnou scifi trikovou tvobou. Takže čistá nostalgia a jeden z kultových filmov mojej mladosti. Ten directors cut by mohol byť zaujímavý. Pol hodina navyše, Leonard má asi skryté tromfy. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Tron meets Scanners. Zajímavé sci-fi béčko na tehdy ještě neotřelé téma virtuální reality, které je v pohodě koukatelné i dneska a zastaralé triky mu podle mě nijak neubírají, právě naopak - komický je spíš sexy vědec Brosnan rozjímající s odhalenou chlupatou hrudí. V pubertě mě to moc nevzalo, ale po letech jsem docela čučel, jak je to perfektně vygradované a napěchované nápady. Že to nemá s Kingovou stejnojmennou, nijak zvlášť dobrou povídkou nic společného, je úlet, ale považuju to spíš za klad. Jako nášup si můžete dát Leonardovu Virtuozitu. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nejvíc miluju hodnocení typu: "Dřív se mi to líbilo, ale dneska je to hloupost plná trapných triků." Copak lidičky nechápete, že o triky vůbec nejde? Triky jsou obvykle zastaralý už ve chvíli, kdy jde film do distribuce, natož po nějaké době a hodnotit něco hlavně na základě vztahu triků tehdejších a dnešních mi přijde velice nefér jak vůči filmu, tak vůči jeho tvůrcům. Jistě, že po patnácti letech, kdy byl tento snímek natočen je to trikově z dnešního hlediska sračka, ale ne z tehdejšího. A co já hodnotím hodně kladně, triky tu nejsou nejdůležitější součástí filmu, což se o dnešních říct dá jen málokdy (mám na mysli fantastické filmy). Příběh je tady hodně ohranej. Vlastně když se nad ním zamyslím, přijde mi to jen jako zajímavě propojená smíšenina Frankensteina, Pygmalionu a Carrie s trochou té techniky. Ale jak říkají rusové, Vot Těchnika! a mají pravdu. Pokud vím, zvýšit inteligenci pomocí virtuální reality a podpůrných látek na prohloubení citlivosti nejde ani dneska (Ale pokud náhodou v nějakým tajným výzkumu ano, hlásím se jako dobrovolník.). Tenhle film je jedním z posledních zástupců filmů, kde vědec udělá přelomový objev doma ve své malé dílničce, takřka na koleně. Herecké výkony jsou slušné. Faheyho je to podle mě nejlepší role (i když později v seriálu Marshall taky ušel, ale nejvíc hrál tady). No a pro Brosnana je to pdole mě jedna z nejlepších hereckých kreací, protože co si budeme vykládat, nejúžasnější výkony podával v seriálu Remington Steele. A žádný mě nepřesvědčí, že nějaká jeho bondovka stála za víc (možná ještě tak Zlatý oko). ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že když jsem film viděla poprvé (a už je to pěkných pár let), hrozně se mi líbil. Teď se mi po dlouhé době opět dostal do spárů a už to nebylo úplně ono. Triky už opravdu působí téměř pravěce i na člověka, který je normálně vůbec nesleduje a člověk si přeje, aby čas, který je jim věnovaný, patřil spíš lepšímu prokreslení příběhu, protože některé Jobovy změny "k lepšímu" mi přišly dost uspěchané...Celkový výsledek je ale přesto spíš dobrý, lepší 3*. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)
  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)
  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)

Reklama

Reklama