Reklama

Reklama

Mission: Impossible III

  • USA Mission: Impossible III (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ethan Hunt se právě zasnoubil s Julií, ale jejich oslavu naruší žádost tajné služby, aby se Ethan vydal zachránit agentku Lindsey, kterou učil. Po dlouhé době tak vyráží do terénu. V týmu má Luthera, Declana a Zhen. Akce nejprve vypadá úspěšně, ale Lindsey pak v hlavě vybuchne časovaná nálož. Ethanův tým je kritizován, proto se Ethan rozhodne se svým týmem podniknout neschválenou akci, aby si napravili jméno a pomstili Lindsey.  Lindsey unesl Owen Davian, po kterém jde tajná služba už celé roky. Ethan vymyslí plán na únos Daviana ve Vatikánu. Plán je složitý, ale úspěšný. Davian Ethanovi vyhrožuje, že ho zabije před zraky jeho ženy, ale Ethan si myslí, že se nic pokazit nemůže. Když letadlo i se zadrženým přistane v USA, čeká je přesun auty. V tu chvíli na most, po kterém auta jedou, zaútočí ze vzduchu a Davianovi se podaří uniknout. Ethan okamžitě vyrazí pro Julii, Davian se k ní ale dostal první. Davian chce, aby mu Ethan obstaral zařízení, o kterém jsou informace v kufříku, který mu Ethanův tým sebral ve Vatikánu. Ethan má 48 hodin, aby tzv. Zaječí packu získal... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (889)

Superpero 

všechny recenze uživatele

J.J. Abrams je podle mě jeden z největších, nových, režisérských talentů současnosti. A tenhle film to dost dokazuje, celou dobu je to rychlý, svižný a velice zábavný. Akce je tam tak akorát, ani ne moc, ani ne málo. Vyhypovaná přestřelka na dálnici je výborná, ale mě se možná ještě více líbily takové ty komornější věci, jako když Cruise sejme tři securiťáky ve výtahu a leží při tom spoutanej na pojízdnym lůžku. Tom Cruise totiž při bitkách působí velice svěže a fakt jsem mu věřil, že se umí takhle prát. Cruise to zahrál dobře, i když se zrovna nepral, stejně jako ostatní herci. Michelle Monaghan je strašně hezká, ale titul "největší kunda filmu" patří Maggie Q, protože je fakt gigasexy. A teď se dostáváme k tomu "prvnímu pořádnému záporákovi" v sérii. Philip Seymour Hoffman to zahrál dobře o tom žádná, ale s tim jeho tlustym ksichtem působí strašně komicky (takže úvodní vyšokovaná scéna s výslechem na mě měla přesně opačný účinek tzn. smál jsem se, až mi to bylo trapný) a ve chvíli když se za něj převleče Hunt a Philip dělá akční kousky to nešlo udržet. Fakt vtipný. Jinak ale převeliká spokojenost a asi je to i nejlepší ze série, i když jednička se mi líbila hodně. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil asi nejméně ze všech těch letošních hitovek , protože předchozí 2 díly mě zrovna dvakrát neoslovily. Trojka je ale úplně jiná a bezkonkurenčně nejlepší. J. J. Abrams zde předvádí tak trochu filmovou podobu svého seriálu Alias, s tím rozdílem, že tady je té akce ještě o dost víc. A že je to opravdu akční jízda od začátku do konce se přesvědčíte hned na začátku. Celý film plyne velice rychle a ani na chvilku vás nenechá v klidu. Zde na žádnou nudnou scénu nezavadíte, protože se zde pořád něco děje. Ještě, že si Cruise toho Abramsa prosadil. Herci jsou v tomto díle taky parádní. Cruise přesně splňuje očekávání a Hoffman perfektně ztvárnil prvního pořádného záporáka v sérii. Do toho všeho jim ještě stačí sekundovat Ving Rhames se svýma hustejma hláškama, který zde dostal mnohem více prostoru než v předchozích dílech (ještě že tak). Akorát ten Fishburne mi tam nějak neseděl. Mission Impossible 3 je velké překvapení tohoto roku a akční nářez, který už tu dlouho nebyl. Ten jenom počkat, jak na to v listopadu zareaguje Bond :-) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám velký problém s tím, když se něco, co je postaveno na VELKÉ nadsázce a nereálně nabušené zábavné akci, a co se nebere příliš vážně (pamatujete na vrtulník svištící si to lehce nedobrovolně pod Kanálem, že?:) Pamatujete si Tomboye s jiskřivými kovbojskými botkami, kterak si ojíždí podrážky v láskyplném objetí se silným jednostopým vozidlem, že?:)) , najednou snaží vytvářet dojem, že tentokrát je to fakt smrtelně vážné a OSOBNÍ (btw pozdravme Daniela Kamenného Ksichta Craiga, který má tentýž "problém";)) Nechápu, co to J. J. Abramse popadlo - jak dokazuje pět akcí našlapaných sezón Alias, zábavnou akci s téměř neprůstřelným hlavním hrdinou dělat umí. Ale ne, on prostě musel natočit kus příhod děsně tajného agenta, ve kterém prokládá pro mě zcela neslučitelné složky absolutně nereálné akce a úchylárny typu miniaturních bomb v mozcích s hlubokými a strašně vypjatými emocionálními "tentokrát už to není legrace, ale skutečný život" scénami s frekvencí hodnou stroboskopu. A to jsou tu ještě scény zcela zbytečné akce pro akci samotnou, ať už jde o free climbing pod vatikánskými krovy nebo běhání po mostě ve stylu "jedna plus jedna, tam a zpět". Tohle se prostě vážně nepovedlo. A ano, je to i tím, že Cruise není z mého pohledu ani zdaleka takový sexuální objekt jako Jenn Garner;) Ale vážně - kde jsou ti, co se posmívali Woově příspěvku do série za jeho klasickou baletní choreografii, za pompézní hlášky pronášené s výrazem operetního padoucha? Mně přijde daleko směšnější "miluju tě a teď už se neptej a vpal mi těch 220 do hlavy":) Jistě, je tu výborný Philip Seymour Hoffman, je tu výborná technická stránka, ale jako celek to na mě absolutně nezabírá. Restek-p a 60%, ale jenom proto, že i u Casina Royale jsem šel docela vysoko. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Třetí Nemožnost mě velice mile překvapila. O Cruisovi si myslím, že je výborný herec, ale bohužel až moc často končí v nedotaženinách, jakými byly první dva díly téhle špiónské akce. Teď aspoň konečně skončil v kvalitnějším kousku (i když samozřejmě stále nemusí nic moc hrát). Celé je to vkusnější, lépe zabalené než předchozí dva díly, navýsost dobře obsazené, místy i zahrané (přidávám se k proudu a tleskám Hoffmanovi - kdo by ho neměl rád?!), nový režisér všechno pěkně odvyprávěl a k tomu na jedničku zvládl i akční scény, nechybí ani brilantní nápad smrtelně nebezpečné "zbraně" zvané Králičí packa, kterou může být skoro cokoliv si dokážete představit (tj. v celém filmu se neodzvíte víc, než to, že to všichni hledají). Přesto - na můj vkus pořád moc umělé a megalomanské; velice dobrý film, ale pokud chcete mé doporučení na špičkový špionský thriller, sáhněte po sérii o Jasonu Bournovi. 70% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Když přišel první Mission: Impossible byla většina diváků potěšena. Ethan Hunt byl prototyp jiného hrdiny než James Bond, přesto že plno hnidopichů tyto dva hrdiny srovnávali je nimi obrovské množství rozdílů. Okouzlil příjemným příběhem, avšak ke konci bohužel zklamal svou přílišnou překombinovaností a zejména vysokým množství zvratů, ze kterých šla mnohým hlava kolem. Každopádně díky vydělaným penězům byl druhý díl jasnou volbou. Přestože se nejednalo o vyloženě špatný film, veliké množství lidí rozhořčil až příliš lineární příběh. Nyní tu máme Mission: Impossible III a režie se ujímá J. J. Abrams, který toho nasliboval až příliš, než aby to všechno mohl splnit. Jak to tedy nakonec dopadlo? Film se rozeběhne okamžitým flashforwarem, který sice působí jako takový malý spoiler, ale zároveň značně popohání film dále. Divák si totiž nemůže být jist, jak zde zobrazená situace dopadne a navíc neustále naráží na situace, o kterých se tam mluvilo. Ihned poté bude učiněna radost zejména všem těm co sledovali již seriál, neboť titulková sekvence se odehrává přesně v jeho duchu, ono vůbec v tomto filmu budete narážet na spoustu odkazů ke všemu co se na něj váže, ale o tom až později. Musím se přiznat, že jsem se ze začátku neuvěřitelně nudil, film si mě ničím nezískal a já se jen modlil, aby se v podobném duchu nesunul až ke konci. Pečlivě jsem sledoval práci filmařů, ale místo slibovaných vychytávek a revoluce v žánru jsem sledoval roztřesenou kameru a mohl číst Abramsův rukopis, který je jasný snad v každém záběru. No každopádně mé modlitby byly vyslyšeny, neboť přišla mise ve Vatikánu, která je opravdu skvělá, vlastně vše co následuje po ní je skvostné. Abrams pouští jednu akci za druhou, avšak vůbec ne na úkor příběhu, vychutnává si scény, ve kterých může připomenout nějakou slavnou část z předchozích dílů – třeba skok ze zdi – a prostě je to nářez. Filmu nepodtrhává nohy ani polidštění děje a pokusy o nabourání divákových emocí, ba právě naopak, působí to tam přinejmenším skvěle, avšak rozhodně nechci říkat, že jsem nenašel nic, co by mě pořádně nenaštvalo. Hlavní záporák je jasný hned a rozhodně je třeba uznat, že v dějinách moderní kinematografie jsem ještě neměl tu čest vidět lepší postavu než je Davian (úchvatný Philip Seymour Hoffman), konečně někdo nekecá, ale jedná, horší je to však s jeho společníkem, který nám zůstává utajen. Právě to slovo utajen je hřebíčkem do rakve. Film se snaží aby diváka ani náhodou nemohlo napadnout kdo to je a používá k tomu již několik let okoukané způsoby, které jsme mohli vidět třeba i v podprůměrném snímku Sám doma 4. Zejména v jedné fázi to působí tak strašně okatě, že jsem byl neuvěřitelně pohoršen tím, jaké dělají tvůrci z diváků debily. Celkově se jedná „jen“ o další Mission: Impossible, což rozhodně není špatný verdikt a pokud to někomu nestačí, pouze čistě konstatuji, že své předchůdce nechává daleko za sebou, jen škoda té obrovské předvídatelnosti. 80% [TOP 19/10 88%] ()

Galerie (60)

Zajímavosti (44)

  • Jako obvykle i tentokrát obstaral Tom Cruise (Ethan Hunt) většinu svých kaskadérských kousků sám. Obešlo se to bez vážnějších zranění, nejhorších bylo několik naražených žeber. (ČSFD)
  • Zbraň, kterou vyndavá Ethan Hunt (Tom Cruise) z kufříku při přestřelce na mostě, je Heckler & Koch G36K. (Velorahex)
  • Ve filmu se objeví italský supersport Lamborghini Gallardo, vyráběný od roku 2003. (JARDAHONDA)

Související novinky

Star Trek 3 v rukách debutanta?

Star Trek 3 v rukách debutanta?

10.05.2014

Hollywoodská studia zřídkakdy vkládají sto a více milionů dolarů do rukou někoho, kdo ještě nikdy nenatočil celovečerní film. V poslední době ale dostali takovou důvěru třeba Rupert Sanders (Sněhurka… (více)

Abrams nenatočí nové Star Wars digitálně

Abrams nenatočí nové Star Wars digitálně

25.08.2013

Posledním dílem ságy, která byla natočena na klasický 35 mm film, byla Skrytá hrozba. V Klony útočí a Pomstě Sithů už Lucas experimentoval s digitálními kamerami. Tvůrci Epizody VII (a dalších) však… (více)

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

12.06.2009

Zdá se, že čtvrtá mise je docela „possible“. Dokonce za účasti Cruise a Abramse. Mission: Impossible 3 se jim povedla a přestože nesplnila komerční očekávání, těch 400 milionů dolarů na celosvětových… (více)

Reklama

Reklama