Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Je to vlastně krajně nezodpovědné servírovat k snídani vajíčka naměkko! Pod skořápku není vidět, kdyby bylo zkažené, mohlo by vyvolat leknutí, odpor a způsobit celodenní nechutenství!“ Tato slova vykřikuje na své zničené královské rodiče princ Hektor (O. Vetchý). Však také král (P. Nárožný) s královnou (J. Brejchová) mají důvod ke smutku. Těšili se, že předají vládu synáčkovi a sami odjedou na letohrádek. Copak to ale jde? Moc dobře vědí, jak nezodpovědným a lehkomyslným panovníkem by jejich syn byl… Krále napadne požádat o pomoc čarodějnici Valentýnu (N. Boudová). S jejím příchodem na královský hrad se ale začnou dít věci. Když princ vypije nápoj zodpovědnosti – stane se z něj nesnesitelný pedant a puntičkář. Účinky lektvaru byly silnější, než Valentýna předpokládala… (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Pohádka o trošku přestárlém "mladém" princi, který je často k zemi sražen tíživým přívalem vladařské zodpovědnosti. Naštěstí trochu přestárlá "mladá" čarodějka dokáže namíchat ten správný lektvar, aby prince zbavila duševní poruchy a navíc získala jeho srdce. Společně s trůnem. To už se rozumí tak nějak samo sebou. Tahle studiová komedie obsahuje extrémně vtipné hlody, Ondru Vetchýho v klasické formě a navíc sexy čarodějnici. Co víc si přát? Snad jenom kočku na ledviny... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Petr Nárožný na začátku vyděsil i mě. Já jsem nečekala, že tak zařve. Filmaři ho museli mít ve velké oblibě, protože hrál nejrůznější krále jako na běžícím pásu. Jen jeho partnerky se samozřejmě střídaly. Princ Hektor se na vládnutí opravdu moc nehodil. Ani se nedivím jeho královskému otci, že měl ze syna těžkou hlavu. To by měl asi každý rodič. Při jedné scéně se mi stalo, že jsem místo Nely Boudové viděla Juli Roberts. To byla asi halucinace a prostě se mi hlas Nely Boudové spojil s touto herečkou. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Čarodějné námluvy jsou tady nejlépe hodnocenou televizní pohádkou od rozpadu Československa. Nepřijdou mi přímo jako ta nejlepší pohádka, ale rozhodně patří k tomu nejlepšímu, a to se ještě jedná o ryze ateliérový film. Je postavená na propracovaném, vtipném scénáři, kterého si všichni zúčastnění herci úžívají. Ať už je to Petr Nárožný se svým ryze lehkovážným královským stylem, tak postarší Brejchová, která vypadá jak rajcovní babička na trůně, či Ondřej Vetchý v hlavní roli nezodpovědného prince, z něhož se stane až moc zodpovědný princ. Ještě že tu je Nela Boudová v nejlepších letech a vyléčí jej. Ačkoliv Vetchého myšlení z počátku pohádky taky mělo něco do sebe: "Vylezu na zámeckou střechu, usadím se na lávce pro kominíky a rozhlédnu se po kraji." [1177. hodnocení, 71. komentář, 72%] ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

"Důvěřuju rodičům, našemu tlustému kuchaři a tobě." "Proč mně? Vždyť mě vůbec neznáte." "Nevím. Možná proto, že se jmenuješ Valentýna." "Ale vždyť jste mi to jméno sám dal!" "Aha, to je pravda. Možná jsem ti ho dal proto, abych ti mohl důvěřovat." Tahle nenápadná konverzační komedie je na můj vkus až příliš konverzační (trocha hudby a děje by neškodila) a pro děti se moc nehodí, ale dospělí se náramně pobaví. Asi proto tu má tak vysoké hodnocení. Ale podle mě je naprosto oprávněné - komedie je to výborná, kostýmy jsou tu nákladné a pěkné a herci skvělí, i když každý jiným způsobem. Mně se tu nejvíc líbí Nela Boudová s Ondřejem Vetchým - hrají velice přirozeně a tu zamilovanost jim divák opravdu uvěří. Když jsem byla mladší, měla jsem z nich takový ten pocit "oni to snad ani nehrajou". Ten šarm, vtip a chemii by jim i herci v leckterém slavném hollywoodském romantickém filmu mohli závidět. ()

hanikrivi 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování pohádky Co takhle svatba princi. Jana Brejchová je opravdu krásná dáma. Petr Nárožný ve své klasické póze, ovšem scénář mu předepsal několik opravdu vtipných hlášek, takže se zasmějete. Vetchý dobrý - na jeho mistrovské komediantství to není, ale s královskými rodiči si hezky notuje. Jen Nela Boudová mě trošku zklamala. Ale celková pohádka za tři a půl *. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama