Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Ústřední postavou Guru je Alice (Anna Fialová). Ta oznámí na policii, že byla znásilněna. Její výpověď však nejdříve u policistů a následně u lékařů vzbuzuje nedůvěru. Jejího případu se ujímá vyšetřovatelka Petra (Zuzana Stivínová), která v rámci pátrání začne rozkrývat zneklidňující skutečnosti a pojme důvodné podezření, že guru Marek (Vojta Kotek), kterého Alice ze znásilnění obviňuje, spáchal za pomoci spolupracovnice Kláry (Kristýna Podzimková) v rámci rádoby terapeutických lekcí jógy sexuální násilí až na desítkách žen. Je třeba jej co nejrychleji zastavit, zahájit trestní stíhání a postavit před soud. Kromě samotného procesu vyšetřování příběh odkrývá i soukromí Alice, její dlouhodobě nepříznivou životní situaci i neustálý boj o malou dceru Emmu s bývalým partnerem Radkem (Lukáš Melník). Vychází najevo, že se Alice ve vztahu nechovala v minulosti ideálně, což ještě více podrývá důvěru okolí v Alicinu verzi toho, co se jí a ostatním ženám mělo stát. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Tak čakal som niečo oveľa horšie podľa komentárov ale nakoniec to bolo celkom v pohode. Súhlasím s tým, že to mal byť klasický celovečerný film a možno by výsledok bol lepší. Každopádne téma bola spracovaná pomerne dobre a uveriteľne. Až na pár výnimiek to bolo aj herecky zvládnuté. Čo sa týka reálnej udalosti tak je smutné ako sa stále nájdu jedinci ktorý podľahnú rôznym pochybným sektám. Nechajú si vygumovať hlavy a potom sú o niečo okradnutý. Smiešne bolo ako tá úchylná dekadencia šla štrajkovať pred USA ambasádu, naozaj tam by našli útechu keďže vrana k vrane sadá.  60% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá kauza okolo skutečného Guru je u nás podle mého dost známá, takže dějově asi pro většinu z nás nenabízí nějaké šokující odhalení o tom, co se na takových seancích děje. Pro mě je tohle první setkání s produkty Voyo, a musím říct, že mě totou minisérií přijemně překvapilo, a určitě kouknu na něco dalšího z jejich produkce. Celá série je bravůrně zahraná, a klidně bych se nebránil různým oceněním pro zúčastněné. Arichtevova pevná režisérská ruka tu vede děj v pevně určených linkách, které gradují spíše už ve druhém díle, a samotné finále už je takový rekapitulační dozvuk. Každopádně myslím, že hlavně u ženského publika může nechat série značný emoční dozvuk. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Skvělá minisérie podle reálného základu z českých luhů a hájů. Dovedl bych si představit kratší stopáž a třeba 8 dílů, které by šly víc do hloubky ezo-bláznovství. Každopádně se ukazuje, že dovedeme točit kvalitní materiál, jenom se to bohužel nevysílá klasicky v TV, ale jen na Voyo a to je velká škola. 80% ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minisérie inspirovaná skutečnou kauzou českého guru, který pod pláštíkem tantry, jógy a ezoterických sraček manipulativním způsobem sexuálně zneužíval své svěřenkyně. Jako seriál vyprávěný z pohledu jedné oběti je to nadprůměr, ikdyž je to jednoduchý seriál, tak zahraný autenticky a přesvědčivě. Herecký výkon Aničky Fialové na oscara, výkon Podzimkové jako manipulátorské asistentky na jednotku a Stivínová jistota. Z mužských rolí nejlepší Vasil Fridrich jako otec oběti. Pokud budu hrát soutěž "očekávání" vs. "co jsem dostal", tak tohle zvítězí nad prvním pokusem tv Nova o quality tv Případ Roubal (2021). Arichtěv je rutinní tv řemeslník, ale tady překročil hranici dobrého do kvalitního s přidanou hodnotou. Škoda, že poslední díl je jako ustřelené kecky. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Minisérie celkem hezky ukazuje (a je asi v tomto případě celkem jedno, jak moc přesně se drží nebo nedrží reality), jak snadno se může člověk nechat zmanipulovat, pokud je v nějakém zranitelném postavení, pokud prožívá nějaké těžké období; jak je schopen přistoupit na věci, které lidem, co v tom sami "nežili", připadají neuvěřitelné. Myslím si, že zkušenost, jakou oběti sesbíraly ať už se smyšleným guru Jarošem nebo s tím skutečným guru Járou, by mohlo mít mnoho z nás, i když si to takto "z venku" a pokud nás aktuálně třeba nic moc velkého netrápí, neumíme či nechceme připustit. A tohle uvědomění je pro mě vlastně hodně děsivé... Asi jsem čekala, že to bude trochu více krimi, ve výsledku tu ale šlo spíše o zprostředkování postavení obětí. Což určitě není na škodu, už proto, že obětem se obecně nedostává (ve filmu ani v reálu, bohužel) tolik pozornosti, kolik by mělo. I zde vidíme (hlavně ze začátku) krásné ukázky toho, jak by se s (potenciální) obětí trestného činu nemělo zacházet (ze strany policie i dalších zainteresovaných osob, typicky např. gynekologa prohlížejícího jednu z obětí krátce po slavném "odháčkování"). I když se v minisérii setkáme se slušnými hereckými výkony a zejména ze začátku to dokáže zaujmout a navnadit na další vývoj, postupem času z toho na mě čím dál víc šel takový nepřirozený nadhled, moc velký klid a vyrovnanost některých postav vzhledem k tomu, jaká svinstva se tam děla. A dost mi to vadilo. Typicky Anna Fialová na mě čím dál více působila ne jako žena, která řeší znásilnění a to, že se možná nebude moct vídat se svým dítětem, ale spíš jako holka, které někde ukradli pastelky a teď neví, jestli si půjde koupit nové nebo se na to radši vykašle - a to proti ní obecně nic nemám a myslím, že je to schopná začínající herečka/zpěvačka. Naopak linka okolo druhé "hlavní" oběti a její rodiny na mě působila svým podáním přirozeněji, a to i přesto, že samotný základ v podobě počínání matky může řadě lidem, chápu, připadat už hodně za hranou, k neuvěření. V minisérii mi dále místy vadila různá klišé v dialozích nebo na sílu použité "efektní" vsuvky typu kriminalistky běhající za zvuků dynamické hudby po parku. Jo a myslím, že Vojta Kotek by vypadal dostatečně démonicky a "guruovsky" i bez těch tmavých kontaktních čoček :) Celkově takový lepší průměr a 60 %. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Seriál je inspirován skutečnými událostmi. (SONY_)
  • Pro Annu Fialovou (Alice) byla psychicky nejnáročnější scéna, když natáčela vyšetření lékařem po znásilnění. (hansel97)
  • Anně Fialové (Alice) se po natáčení ozvala známá s tím, že byla také znásilněna jako její postava. (hansel97)

Reklama

Reklama