Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Srovnávat tohle s Monty Pythony nejde. Sice humor je i zde stejně jako u Pythonů pro leckoho hůře stravitelný a hrané pasáže střídají animované, ale i tak je to někde jinde. Většina skečů je dost povedených a líbí se mi i ta záliba v absurdním humoru. Velmi si sedl český dabing a nejvíce u komentování všech těch turnajů v zírání. V hraných pasážích mi celá pětka také sedla. Náš divák asi bude nejvíce znát Simona Pegga. Je to za slabší 4 hvězdy, ale je. Dávám tedy 4 kapičky potu při mistrovství v zírání! * * * * ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Některé scénky jsou až tak absurdní a trapné, že člověk se směje prostě jen z toho důvodu, jestli to opravdu myslí vážně. Ale pak přijde taková pecka, až mě to srazí z židle na zem a nemůžu se křečí ani zvednout - masturbace v kanceláři, vlak z manchestru, jízda na kole... A mistrovství v zírání? Na to může člověk opravdu jen zírat. Smekám. Skvělá zábava. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl jen jednu improvizovanou epizodu (tj. libovolně vybraných 11 skečů na YouTube) a jednu ucelenou, ale moc mě to neuchvátilo. Přijde mi, jako by se protagonisté chtěli až moc vyrovnat Monty Pythonům a zapomínali přitom, že vlastní cestou by to šlo lépe. Viz třeba dvojice Hale - Pace, Fry - Laurie, Saunders - French; všichni jmenovaní si sketch-show udělali po svém a výsledek pak také stál za to. Kvalita scének je nevyrovnaná, jeden je třeba skvělý (Do You Speak English?), další zas průměrný (Chirurgové - mimochodem převzaté z živého vystoupení Atkinsona) a po něm následuje mizerný (debil Henderson). Co se týče toho slavného přeboru v zírání - jako jednorázový vtip dobré, ale jako evergreen nic moc. A upřímně, Simon Pegg není zas takový talent, jak by se z některých komentářů mohlo zdát, to už se mi více líbil Kevin Eldon. Doporučuji sledovat coby autonomní skeče třeba právě skrz YouTube, protože v normálních epizodách jednu scénku opakují natřikrát v různých modifikacích (to by až tak nevadilo, ale není tam žádné překvapení) a jednotlivé situace jsou natahované až běda - tam, kde Pythonům stačila minuta, se vtip v Big Train rozmázne klidně tak na tři až pět minut. Dal bych dvě hvězdy, ale zvednu svoji známku ještě o stupeň nahoru, právě proto, že coby samostatné scénky mě tento projekt celkem baví. P.S. Nemyslím si, že by problém byl v dabingu, ten je celkem obstojný (především P.Rychlý) a třeba zmíněný skeč o nedorozumění Angličanů mi přišel vtipný jak v originále, tak v češtině. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Jakto, že jsem až doteď nevěděla, že Mark Heap býval takový hrajer? Byl mladší, hubenější, nepitvořil se, nešišlal (a jestli, tak rozhodně méně než dneska). V první sérii byl výborný. Celá první řada byla můj šálek čaje - vtipná, nekorektní, scénky nepůsobily trapně - hodnotit jenom to, dala bych 5 hvězdiček. Pak přišla druhá série a humor se někam vytratil. I ona má své povedené momenty (francouzské scénky s Catherine Tate), ale je jich méně a méně. (Mimochodem mistrovství světa v zírání je skutečně vysoce adrenalinový sport. Minulý rok na Trpasliconu na sebe semifinalisté zírali celých 100 min, než to jeden z nich vzdal - pravděpodobně už nevydržel nápor ze strany vyčerpaného a hladového komentátora, který soutěžícím začal vyhrožovat fyzickým násilím pokud okamžitě nemrknou) ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Vzorek největší absurdity britského humoru mixnutý do nesourodých půlhodinek. Některé shoty jsou brilantní, např. "legendární" debata o masturbaci, nebo o rychlovlaku ... to jsem fakt ležel. Oproti tomu je ale taky spousta nijakých, nebo trapných scének. Tudíž to rovnám na 3*. Něco mě vyloženě nudilo. Každopádně ve všech situacích skvělý Pegg! ()

Zajímavosti (4)

  • Pilotní epizoda režírována Chrisem Morrisem nikdy nebyla vysílána v plném rozsahu, některé scénky jsou rozděleny do ostatních epizod. (PußyMagnet)
  • Scéna Stare-Out (soutěž v zírání) je založena na knize Paula Hatcherera a je animována Chrisem Shepherdem. (PußyMagnet)
  • Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama